Çorlu Meclisi toplandı

Çorlu Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı.  Meclis Toplantı Salonu'nda dün saat 14:00'da yapılan toplantıda gündem

Çorlu 6.03.2019 18:34:00 0
Çorlu Meclisi toplandı

Toplantı öncesi konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çalışmalarından ötürü meclis üyeleri ile çalışanlara teşekkür ederek,  “31 Mart 2014’te kıymetli Çorluluların bizlere layık gördüğü bu önemli görevde bize ayrılan sürenin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Bugün sizlerle birlikte son belediye meclisimizi icra edeceğiz. Biraz hüzünlü ama güzel de bir gün olduğunu düşünüyorum. Sizlerle 5 yıldır Çorlu’muz için hep birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik. Bu süreçte çok karara imza attık, birçok projede omuz omuza çalıştık, Çorlu’muz için hep güzel şeyler yapmaya, halkımızı memnun etmeye çalıştık. El birliğiyle güzel çalışmalara imza attığımıza inanıyorum. İyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de. Artık hepsini geride bıraktık. Şimdi geriye hepimiz için güzel hatıralar kalacak. Bu vesileyle tüm belediye meclis üyelerine, belediye personelimize çalışmaları ve emekleri için Çorlu halkı adına teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.  2019 yılı pazar yeri devir ücretinin yeniden güncellenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Sarılar Mahallesi’ndeki bir parselin İmar Affı kapsamında satışı hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

TESKİ’YE TAHSİS EDİLDİ

 

Diğer gündem maddesinde yer alan Ergene Belediye sınırları içerisinde yer alan, imar planlarında yol ve park alanında kalan Çorlu Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazların yol ve park alanı olarak kullanılmak üzere Ergene Belediyesi’ne devri hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Son gündem maddesinde Çorlu’ya bağlı Havuzlar Mahallesi su ihtiyacının karşılanması amacıyla Havuzlar Mahallesi’nde bulunan, uygulama imar planlarında park alanı olarak belirlenmiş alanda 63 metrekare alanın su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10