İlk adım Çorlu TSO'nun ev sahipliğinde atıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığını yürüttüğü Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu tarafından Milli Savaş Gemileri, Denizaltılar ve benzeri Sav

Çorlu 8.03.2019 14:18:00 0
İlk adım Çorlu TSO

Gemi İnşa Sanayiciler Birliği, Askeri Fabrikalar ve Tersaneler A.Ş. ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde firmalar için yapılan ve ikili görüşmeler içeren toplantıya  Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Ergenç, ASFAT Sözleşmeler ve Tedarik Müdürü Mustafa Kozan ile iş adamları ve davetliler katıldı.

 

“BÖLGEMİZ OLARAK TÜM ÜLKE SANAYİSİNE HİZMET ETME KONUSUNDA GEREKLİ ALTYAPIYA SAHİBİZ”

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu bu darboğazda üretimin ve ithalatın önemini hane halkımıza kadar herkes fark etmiş durumda. Bu konuda herkese büyük iş düşüyor. Bizler bölge olarak tüm ülke sanayisine hizmet etme konusunda gerekli altyapıya sahibiz. Birçok sektöre hizmet ediyoruz. Ve bu daha önce bulunduğumuz toplantılarda da denizcilik sektörüne, yine sayın Valimizin önderliğinde ve il müdürlüğümüzün desteğiyle çok verimli toplantılar yapıp, önemli yol kat ettik. Gerçekten somut adımlar görmeye başladık. Bugün bundan dolayı gurur duyuyoruz. İnşallah bu birebir görüşmelerde de bölgemiz ve ülkemiz adına çok daha verimli anlaşmalar yapıp, vatana millete faydalı bir sürecin içinde bizim de katkımız olmuş olur. Bu ve bundan sonraki toplantıların hepsinde bu iş birliklerinde Odamız olarak destek olmak adına bütün mücadeleyi vereceğimizi de iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGEMİZ ÜLKENİN 4. BÜYÜK SANAYİ BÖLGESİDİR”

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan da; “2002 yılında 1 milyar dolar olan savunma sanayi ciromuzun günümüzde 7 milyar dolara kadar çıkması yerli ve milli helikopter güdümlü füze hat gemileri derken birçok projemiz hayata geçmiştir. Bu projeler milletimizin gurur ve motivasyon kaynağıdır. Türkiye yüz yıl önce kendisinin olmayan gemileri satın alma seviyesinden günümüzde savaş gemisi yapma seviyesine gelmiştir. Milgem projesi kapsamında kendi korvetini üreten, neredeyse %100 oranında hem silah, hem teçhizat olarak yerli mühimmat ve silah kullanan bir ülke olmuştur. 1985 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarını yerli imkanlarla karşılama oranı %18’de iken bugün %70’lere kadar çıkmış olması hepimize sevinç ve mutluluk katmaktadır. %70’in sadece mebusat ve teçhizat değil helikopter, savaş gemisi, tank, insansı hava araçlarında olması yüksek teknolojiyle çalışan silahlarda olması ayrı bir gururdur. Bölgemize baktığımızda ülkenin 4. büyük sanayi bölgesi olduğunu, ekonomik göstergelere baktığımızda bölgemizin 8.5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile ülkemizdeki en büyük üretim bölgelerinden birisidir. İlimiz ekonomik gelişmişliğine baktığımızda Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır. Kişi başına imalat sanayinin net satış geliri yaklaşık 40 bin lira olup Türkiye’de ilk 5 sıra içerisindedir. Bu veriler ışığında Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunan sayılı bölgeler arasında yer almaktadır. Bu nedenlerdir ki sanayi yatırımları için en büyük adaylardan biri olduğumuzu bölge olarak güçlü bir şekilde vurgulamamız gerekmektedir. Bölgemizin, ülkemizin ihtiyacını duyduğu yerli ve milli yatırımlar için gereken tüm unsurlar mevcuttur.” dedi.

 

TEKİRDAĞ OLARAK BİZ VARIZ DİYORUZ

 

Gemi inşaat sanayi, gerek savunma sanayi boyutuyla gerekse ticaret boyutuyla ülkemizde önemli bir miktarı da Tekirdağ’da yer aldığını ifade eden Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan da; “Otomotiv endüstrisinde çok önemli yan sanayi ürünleri ülkemizde üretilmekte önemli tesisler yer almaktadır. Gemi inşaat sanayi gerek savunma sanayi boyutuyla gerekse ticaret boyutuyla ülkemizde önemli bir miktarı da ilimizde yer almaktadır. Tekirdağ olarak biz varız diyoruz. Becerimiz var diyoruz. Bu işi yaparız diyoruz” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Toplantıda ASFAT, GİSBİR ve Türk Armatörler Birliği yetkilileri, sunumlarını yaparak  bölge firmalarına ve davetlilere bilgilendirmede bulundu. Toplantının akabinde bölgede faaliyet gösteren firmalar ile İstanbul ve Yalova bölgelerinden gelen firmalar ikili görüşmeler yaparak tedarik edecekleri ürün ve malzemeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10