Bakan Dönmez: Teknik nedenlerden dolayı yapamıyoruz

Çerkezköy'den ayrılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Kapaklı Pınarça mahallesine geçerek partisinin düzenlediği programda vatandaşlarla bir araya geldi. Geçtiğimiz aylarda gündeme sık?

Kapaklı 8.03.2019 21:18:00 0
Bakan Dönmez: Teknik nedenlerden dolayı yapamıyoruz

Programda konuşan Pınarça Mahalle muhtarı Özcan Bozkaya, bir buçuk yıldır termik santral ile uğraştıklarını kaydederek, net  bilgiyi Bakan Fatih Dönmez’den duymak istediklerini ifade etti.  31 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken CHP Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın korku üzerinden siyaset yaptığını kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel” Bereketli sanayisi, doğal yerel altı zenginlikleri olan Trakya’ya hoş geldiniz “ dedi.

 

 

 

“KAPAKLI’YA HİZMET GETİRECEĞİZ”

 

31 Mart akşamını zafer çığlıklarıyla kutlayacaklarını kaydeden Cumhur ittifakı Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin “ 15 yıldır Kapaklı’da CHP iktidarı vardır. Maalesef halkımıza zulüm eden, hizmetten mahrum eden sadece yurt dışı gezileriyle anılan bir başkan var. Halkımız ile başkanı 31 Mart akşamı beş yıllık tatile göndereceğiz. 1 Nisan itibariyle de hizmete başlayacağız. Son dönemlerde burada termik santral üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Hizmet yapmak istiyoruz. İktidarın gücünü alarak 14 mahallede beklenen hizmeti yapacağız. Parti gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Pınarça’nın tarihi bir çeşmesi var. Söz veriyoruz göreve geldiğimiz de tarihi çeşmeye sahip çıkacağız. Tarihi değerlerine uygun bir şekilde restore edeceğiz. Pınarça’nın imar sorununu da çözeceğiz” dedi.

 

 

 

 “YOL HARİTAMIZI ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

 

Programda konuşan Cumhur ittifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan “Seçimlere az bir zaman kaldı. Yaklaşık 105 gündür sokak sokak, mahalle mahalle geziyoruz. Sizleri dinliyoruz. Sizlerden aldığımız enerji ile hem stratejimizi hazırlıyorum hem de yapacaklarımız ile yol haritamızı ortaya çıkartıyoruz. İnşallah 31 Mart gecesi yeni ve güçlü Tekirdağ ve Kapaklı  ile ilgili güzel adımlar atacağız. Yeni ilçemizin eksiklerini biliyoruz.Bunanla alakalı olarak mütevellit kurumlarda ilgili noksanlarımızda biliyoruz. Ama bunu yapacak enerji, heyecan bizde var” dedi.

 

 

 

“CUMHUR İTTİFAKININ BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”

 

Özcan’ın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül “ Biz bu davanın kurulduğu günden bu yana AK kadınlar olarak davaya gönlümüzü verdik. Gönül birlikteliğimizi Tekirdağ’da AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız. Kadınlarımızın gözünde bu enerjiyi görüyorum. 1 Nisan sabahı Büyükşehir ve tüm ilçelerimizi AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız” dedi. 

 

“MÜHRÜ KAPAKLIYA VURMAYA GELDİK”

 

“Cumhur ittifakının mührünü Kapaklı’ya vurmaya geldik” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL “ Bu milletin içinden çıkmış adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin kurmuş olduğu cumhur ittifakını pazara kadar değil mezara kadar götüreceğiz. İnşallah 31 Mart’tan sonra Cumhur ittifakı bayrağını Kapaklı’ya dikeceğiz. Siz dileyin biz her zaman bakan getiririz. Sizlerle beraber sizlerin dertlerini çözecek bütün mahir kişiler buraya gelecektir. 31 Mart’ta bu fırsatı bizlere verin. 15 yılını yiyen Kapaklı ve mahallelerinin tamamını kurtaralım ki gönül belediyeciliği neymiş bütün dünyaya gösterelim. Kandilde olan zillet ittifakı mı yoksa, milleti ile bütünleşen Cumhur ittifakı mı? 3 Nisan kurtuluş 1 Nisan diriliş günüdür” dedi.

 

“MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “ 16 Mart’ta Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’a gelerek bizzat gelerek hasret giderecek. Önümüzde yerel seçim var. Genel merkezin vermiş olduğu program kapsamında üç haftadır 15 ili gezdim. Bu kampanya da adaylarımız destek olmak için geziyoruz. Muhalefet adaylarının elle tutulur projeleri ve hedefleri yok. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. Cumhurbaşkanımız ilk sınavını 1994’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık sürecinde verdi. İstanbul’da seçimi almak kolay iş değildir. Halk kendisine güvendi ve destek oldu. Seçildikten sonra bir yıl sonunda sorunlarla baş etmesini bildi. Çöp, çamur, çukur, yolsuzluk, susuzluk, hava kirliğinin üstesinden geldi. Baktılar ki bu adamı tutamayacağız uydurma suçla mahkum etmeye çalıştılar. Ama mahkumiyet kağıtlarda kaldı. Sizin vicdanınız da mahkum edebildiler mi ? Muhtar bile olamaz dediler. Başbakan, Cumhurbaşkanı oldu. Muhtarları toplayıp ‘Baş muhtarınız benim’ dedi. Onları bağrına bastı. 1994’te başlayan başarı hikayesi 2002’de devam etti. İlk defa bir siyasi parti girdiği seçimde tek başına iktidar oldu. O tarihlerde İMF’ye borç vardı. Enflasyon yüzde 50’lerin üstündeydi. Neredeyse uçan kuşa borcumuz vardı. İMF ‘ye borcumuzu kapattıktan sonra, borcun bittiği gün İMF’ye ihtiyacınız varsa biz size verelim dedik” diye konuştu.

 

“DÖRDÜNCÜ İL OLACAK”

 

AK Parti olarak bir çok alanda yeniliğe imza attıklarını kaydeden Dönmez “ O tarihlerde elektrikler kesildi. Talebi karşılayacak şekilde üretim seviyemiz yoktu. Bugün artık fazlamız vardır. Elektrik ithalatımız ihracatından daha fazladır. 2000’li yıllarda beş büyük ilde doğalgaz varken, şimdi Türkiye’nin 81 ilinde var. 50 milyon doğalgaz kullananımız var. 510 ilçeyi doğalgaza kavuşturduk. Kapaklı ilçemiz de doğalgaz kullanıyor. 220’li yılın sonuna kadar Hayrabolu ve Malkara’da da doğalgaz sorununu bitirmek istiyoruz. İstanbul, Düzce, Kocaeli’nden sonra tüm ilçelerinde doğalgaz olan dördüncü il Tekirdağ olacak” dedi.

 

DOĞALGAZ MÜJDESİ

 

Dönmez “Eskiden annelerimiz soba ve kömürle uğraşıyordu. Şimdi bir çok ilimizde doğalgaz konforuna ulaştık. Pınarça mahallemizi de bu konfordan mahrum etmeyeceğiz. Onlara da buradan sözümüzü veriyoruz. Bu mahalleye doğalgaz getireceğiz. Biraz sabırlı olacaksınız. Doğalgaz aramalarımız devam ediyor.   İçinde bulunduğumuz coğrafya doğal kaynaklar da zengin bölgedir. Doğalgaz konusunda bu bölgemizde üç dört hafta önce keşif yaptık. Burada çıkardığımız gaz 300 bin hanenin 10 yıl süreyle gaz ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğunu belirledik. Araştırmalarımız ise devam edecek. Biz yerel kaynaklarımızı sonuna kadar kullanmakta azimliyiz” dedi.

 

TEKNİK NEDENLERDEN İPTAL OLDU

 

Dönmez “ Kömür açısından bu bölgede yeteri kadar rezerv var. Bir taş kömürü kadar kaliteli olmasa da ortalama değerden ekonomiye kazandırmak mümkündür. Bunun için de bir çok elektrik santrali çalışması başladı. Bu kapsamda Çerkezköy’de bir çalışma başlatıldı. Linyit kaynağı bulmuştuk. Mühendislerimiz raporu hazırladılar ve bakanlığa sundular. Buradaki rezervin teknik olarak ekonomiye uygun olmadığını belirledik. Bu santral işletmeye uygun olmadığı için bu projeyi hayata geçirmekten vazgeçtik. Ancak duydum ki burada bazıları biz istediğimiz için olmadı şeklinde beyanatlarda bulunmuş. Böyle bir şey söz konusu değildir. Teknik nedenlerden dolayı yapamıyoruz.  Anadolu’nun bir çok coğrafyasında buna benzer çalışmaları devam ediyor. Kömür santrali eskisi gibi havayı kirletmiyor. Yeni nesil santrallerle bu projeler hayata geçiriliyor. Çevreye en duyarlı teknolojiyi kullanıyoruz. Güçlü Türkiye için bağımsız enerji kaynaklarımıza ihtiyacımız var. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda azimli ve kararlıyız. Doğu Akdeniz’de çalışmalara yoğunluk veriyoruz. Bir gemi yetmedi ikinciyi aldık. Doğu Akdeniz de petrol ve doğalgaz çalışmalarına başlayacağız. Bulamazsak sabredeceğiz ve bulana kadar pes etmeyeceğiz” dedi.

 

SİZLERİ KARARLI VE AZİMLİ GÖRDÜM

 

Mitinge katılan kadınların gününü de kutlayan Bakan Dönmez “ Son derece bugün kadınlarımızı kararlı ve azimli gördüm. Bu ülkeyi değiştireceklerin öncü motoru kadınlarımız olacaktır. Tarihimizde bir çok örnekleri vardır. Sizlerde onlardan birisi olacaksınız. Pınarça mahallesine 20 yıldır bakan gelmediğini söylediler. Bunun için ayrı memnun oldum. Gönül isterdi ki sık sık bir araya gelelim. Evinizde işyerinizde anahtarı her çevirdiğinizde lamba yanıyorsa bu kardeşiniz sizin evinizdedir demektir. Ocağı açıp çay demliyorsanız bu kardeşiniz mutfağınızdadır demektir. Çifti kardeşlerimiz her mazot aldığında benzinlikte motorin varsa bu kardeşiniz pompacı olarak karşınızdadır. Biz gelmesek de hizmetlerimiz sizin ayağınıza geliyordur” dedi.

 

FORMA HEDİYE ETTİLER

 

Konuşmasının ardından Bakan Dönmez’e AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel tarafından tablo, Pınarçaspor tarafından ise forma hediye edildi. Pınarça mahallesinden ayrılan Bakan Dönmez daha sonra Kapaklı’ya geçerek İlçe teşkilatı tarafından seçim bürosunda 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Burada partililere seslenen bakan Dönmez saat 19.00’da Kapaklı’dan ayrılarak karayolu ile İstanbul’a gitti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10