Asansör konuşması / Etkili iletişim eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Asansör konuşması / Etkili iletişim eğitimi verildi.

Çerkezköy 13.03.2019 17:49:00 0
Asansör konuşması / Etkili iletişim eğitimi verildi

Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda bugün saat 14:00-16:30 saatleri arasında düzenlenen eğitime konuşmacı olarak AIM Danışmanlık Müdürü Ali Coşkun katıldı.

 

KİŞİ KARŞISINDAKİNİ İKNE ETMELİ

 

Eğitimde Ali Coşkun, katılımcılara Zihinsel dönüşüm nedir? Kısa, anlaşılır, dikkat çekici ve en önemlisi karşınızdaki kişiye soru sorma ihtiyacını hissettirecek, size ve duruma özel cümleleri örneklendirelim. Kısa bir süre içinde (30-60 saniye) kendini yabancı birine tanıtma, iş fikirlerini ifade etme ve karşısındakini ikna etme yeteneklerinin ortaya koyulduğu kısa bir sunum denemesi yapalım. 30-60 saniye kadar kısa bir sürede ilk defa karşılaşılan yatırımcının ilgisini çekmek ve devamında yeri ve zamanı belirlenmiş bir toplantı fırsatı yakalamak, sunumun asıl amacıdır. İyi bir asansör konuşması için cümlelerin stratejik olarak belirlenmesi! Söylediklerimiz nasıl dikkati çeker ve konu hakkında merak uyandırır? İyi bir hikâye akılda kalıcıdır ve istediğimiz sonuçları elde etmemizi sağlar. Hikâyemiz, satmaya çalıştığınız ürün ya da hizmetin sunumu niteliğindedir” konularında bilgi verdi.

 

İLK İZLENİM ÇOK ÖNEMLİ  

 

Coşkun, insanların asansörde  bazen tanımadığı kişilerle tanıştığını ve  kısa süreli konuşmalarının  çoğu zaman yaşamlarını değiştirdiğini ve bu da ilişkinin arasında yaşanan tatlı sohbetle olduğunu söyledi . Coşkun, 30 - 60 saniyelik "hatırlanma sloganı" olarak da bilinen etkin ve sonuç odaklı tanışma cümlenizi nasıl kurabileceğinizi ve bunu hayatınızın her noktasında etkili olduğu görülmektedir. Günümüzde insanlar birçok kişiyle asansörde tanışmakta ve bu da onlara güçlü bir çevre oluşturmak da büyük önem taşıyor.  Bir asansör yolculuğu süresinde (yaklaşık 60 saniye) iş fikrinin yatırımcıya en etkili şekilde anlatılması prensibine dayanan “Elevator Pitch” (Asansör Konuşması)  Genellikle “asansör konuşması/cümlesi” olarak adlandırılan bu benzetme, yabancı bir kişiyle birkaç kat aşağı inerken söyleyeceğiniz ilk cümle gibi kısa ve sonuç odaklı olmalıdır. İlk izlenim çok önemlidir. Kendinizi tanıtma biçiminiz dikkat ve merak uyandırmalı, karşınızdaki kişinin size soru sorma isteğini tetiklerken yakınlık ve empati kurmasını sağlamalıdır. Ve bu yaklaşık 30-45 saniye içerisinde gerçekleşmelidir” diye bilgilendirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10