Akay: Kimi kandırıyorsun

Mahalle mitinglerine 10 Mart'ta Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde başlayan Çerkezköy Beldiye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Bağlık Mahallesi'nin ardından 3.mahalle mi

Çerkezköy 15.03.2019 16:48:00 0
Akay: Kimi kandırıyorsun

Veliköy Kebri Camii önünde Perşembe saat 19:30’da düzenlenen mitinge Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

“BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TANITILDI”

 

Başkan Vahap Akay’ın 3’üncüsünü Veliköy’de gerçekleştirdiği mitinginde belediye meclis üyesi adaylarının tanıtılmasının ardından CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin halkı selamladı.

 

 

 

“HEPSİNE HODRİ MEYDAN DİYORUZ”

 

Selamlamanın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Değerli Veliköylüler bu ne coşku böyle. 30 Mart 2014’ten daha büyük bir coşku ve heyecan var burada. Bugün normalde programımım Ergene’deydi.  Bugün 2 defa Çerkezköy’e gelmek zorunda kaldım. Burada bugün özlemini çektiğiniz kültür Merkezinin açılışını yaptık. Şimdi Veliköy’de miting olduğunu duyunca tüm programları iptal ettim ve sizler için buraya geldim. 30 Mart 2014 ‘te sevgili Çerkezköy Belediye Başkanım Vahap Akay’la birlikte büyük bir hizmet yarışı içerisindeyiz. 2.dönemde de Allah kısmet eder de yeniden görevi alırsak burada çok güzel projelerimizi hayata geçireceğiz. Biz yeniden kurduk bu Büyükşehir Belediyesi’ni. TESKİ de dahil birçok yeni kurumu Tekirdağ’a kazandırdık. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’e 300 milyonluk bir yatırım yaptık. Ama esas daha büyük hizmetleri gelecek dönem yapacağız. Her şey hazır. Özellikle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeler sunuyoruz. Altyapı, üstyapı bitti. Artık daha çok sosyal alanların açılacağı projelerle siz değerli halkımızın karşısında olacağız. Tekirdağ da dahil 11 ilçede Millet İttifakı’nın adayları kazanacak ve Mart’ın sonu bahar diyeceğiz. Özellikle iktidar partisi temsilcileri biz hizmet yaparken devamlı yerel yönetimler üzerinden siyaset yaptılar. onların yalanlarına inanmayın. Şimdi seçim zamanı geldi. Hepsine hodri meydan diyoruz”  dedi.

 

BİZLER SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HİZMET YARIŞINA GİRDİK

 

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Vahap Akay, “Sizlerle beraber 5 yıl evvel çıktığımız sokaklarda, mahallelerde buluştuğumuz kıymetli hemşerilerimle bir kar topunun büyümesi gibi hep birlikte el ele, kol kola 2024’e emin adımlarla yürümenin gururunu bizlere yaşattınız. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerden aldığımız gücün gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çerkezköy’ün tüm sokaklarında, tüm mahallelerinde 5 yıl  kapı kapı hizmet ettik. Dere taşkınlarından kurtardığımız, bataklığını ıslah ettiğimiz, yeni parklar kazandırdığımız Çerkezköy’ümüzde bir mücadele ile geçen 5 yılı bugün yeni yatırımlarla buluşturmak üzere yola çıkıyoruz. Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde çalıştığımız gibi bu 5 yılımızda yeniden Çerkezköy’e hizmet edeceğiz” dedi.

 

 PROJELERİMİZE VELİKÖY’DEN BAŞLADIK

 

Başkan Akay, Veliköy’e de ciddi yatırımlar yaptıklarını da belirtti ve tüm yatırımlarda kendisine destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti. Başkan Akay, “Kadir Başkanım sonuna kadar arkamızdadır. Allah senden razı olsun Kadir başkanım. Şimdi bu dönemde Veliköy Vatan Caddesi’ni Büyükşehir Belediye Başkanım asfalt çalışmalarını tamamladı. Veliköy Hürriyet Parkı’nı yeni görünümüne kavuşturduk. Veliköy’e Trakya’nın en büyük düğün salonunu yaptık. Bir mahalle evi projemiz vardı. Biz bunu önce Veliköy’den başlattık. Bir kadın dayanışmasının ne demek olduğunu, kadınların bir araya geldiğinde neler yapabileceğini onlara anlatmak için Çerkezköy’ün tüm mahallelerine Mahalle Evi yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirdik. Getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YEL’E RUMELİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ SORDU

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in Veliköy’den Velimeşe’ye uzanan büyük bir üniversite sözü  verdiğini de anımsatan  Başkan Vahap Akay, “Ve tabi ki bu dönemde yaptığımız, Veliköy’ümüze katma değer kazandırdığımız en önemli işlerimizden bir tanesi de örnek Veliköy Düğün Salonu’nu mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Veliköy’ümüze bu düğün salonu çok yakıştı. Bölgeye örnek olan bu yakışıklı düğün salonunun kayıtlarını da öncelikle mahalle sakinlerimizin hizmetine açtık. 76 dönümlük alan Veliköy’e yüksekokul olarak tahsis edilmişti. Göreve geldik dedik ki ‘Biz bu alanın tahsisini bozacağız’ Neden? Çünkü arkada 76 dönümlük alan var. 76 dönümlük alana üniversite yetmez. Rektör beyle gittik konuştuk, arkadaki alana da yeni bir üniversite, yeni bir okul gelmesi için derdimizi anlattık. Spor alanları olsun, gençler, çocuklar, fabrikaların ortasında yurtlara gitmesin, mahalleye dağılsın, ekonomiye katkı sağlansın istedik. Biz bunları söylerken, Çerkezköy’e katma değer sağlansın derken, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel dedi ki ’Çok küçük düşünüyorsunuz. Biz Velimeşe’ye kadar oraya Rumeli Üniversitesi düşünüyoruz’ dedi. Allah razı olsun dedik. Bu topraklara taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Ben şimdi soruyorum 3 yıl evvel bu sözleri söyleyen milletvekiline soruyorum ‘Nerede Rumeli Üniversitesi? Yok. Biz şimdi oraya üniversiteyi sizlerle beraber kuracağız. Çerkezköy bir sanayi kenti. Ve biz buraya katma değer sağlayacak fakülteyi oradan alıp bu noktaya kadar getireceğiz” diye konuştu.

 

 VELİKÖY MAHALLEMİZE YENİ PROJELER

 

Veliköy Mahallesi’ne  yeni dönemde yapacağı projelerle ilgilide bilgi veren Başkan Akay, “Veliköy Mahalle Evi’ne geldiğimde dedim ki, ‘Bir halı sahamız vardı, halı sahamız’ Veliköylüler istedi ben de halı saha sözü verdim. Yukarıda Çamlık’ın orada bir halı saha çalışması başladı. Çamlık’ın orada bir piknik alanı yaptık. Hemen ön tarafında halı saha, basketbol sahası ve voleybol sahası, oyun gruplarıyla birlikte Veliköylülere kazandırmak için çalışmalara başladık. Yakın zamanda hizmete kazandıracağız inşallah. Veliköylülerin bizden talep ettiği düğün aş evini de Veliköylülere kazandıracağız. Düğün aşlarımızı o evde yapacağız. Sonra yine bu dönemde inşallah semt pazarını Veliköy’e kazandıracağız. Çerkezköy Veliköy yolunu aydınlatmak üzere bu yıl bir çalışma başlattık. Dedik ki Karayolları’na ‘Bu yol senin aydınlatalım’ dedik. Çok zorlu bir süreçle karşı karşıya geldik. 290 bin lira hava parasını da yatırdık. Kızılpınar’a kadar ışıklandırma yaptık. İnşallah bu dönemde Veliköy’e kadar ışıl ışıl bir Çerkezköy yapacağız. Fiber Optik kazısı da bu dönemde başlayacak. Veliköy-Kızılpınar arasındaki yolu yapacağız. Sonra eski Veliköy belediye binamız var biliyorsunuz. Onu gündüz bakımevi ve kreşe dönüştüreceğiz. En büyük yatırımlarımızdan bir tanesi, yukarıdan piknik alanı, spor alanlarıyla başlayan, macera parkıyla devam eden, üniversiteye uzanan bir yeni yaşam alanı oluşturacağız. Veliköy’de altyapı çalışmamız olacak. Kızılpınar’da 90 kilometre kazdık, Veliköy’de o kadar uzun yolumuz yok, inşallah güzel bir çalışmayla Veliköy’e altyapı kazandıracağız” dedi.

 

“NE ANLATIYORSUN ARKADAŞ SEN?”

 

Cumhur İttifakı Başkan Adayı Süleyman Kozuva’ya eleştirilerde bulunan Akay: “Bizler bu dönemde AK Parti’li demeden, MHP’li demeden, Saadetli demeden siyaseti bir kenara koyarak, gönül köprüsü kurarak, mahallemizle, vatandaşımızla kucaklaştık. Herkesi kucaklayarak, vatandaşlarımızla buluştuk. Yakamızdaki parti rozetini çıkardık 5 yıl boyunca herkesin başkanı olduk. İnşallah 2024’e giden bu yolda herkesin başkanı olmaya devam edeceğiz. Şimdi çeşitli zamanlarda başkan adaylarımız kendilerinden örnekler vermeye başlıyorlar. Diyorlar ki ticaret odasında şöyle ettik, böyle ettik. 365 tane oda vardı ilk 10’a girdik, 5 yıldızlı akredite oda olduk diyor. 365 tane oda var memlekette sen ilk ona girdim diyorsun. 365 tane odadan 300’ü zaten akredite olmuş, 5 yıldızlı olmuş. Önüne gelene yıldız vermişler, ne anlatıyorsun arkadaş sen ya?” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLUNUR, GEL SANA ANLATAYIM

 

Kozuva’nın kendisine yönelik ‘Bir gazla geldi, belediye başkanı oldu’ sözüne de cevap veren Başkan Vahap  Akay, “Şimdi Ticaret Odası olarak fuar yapacağız dediler. Yer bulamadılar biz onlara 29 Ekim Spor Kompleksi’ni verdik, orada yaptılar. Sonra bir daha yapacağız dediler. Çerkezköy’ün külüstür spor salonunda yapacaklardı. Pazar yeri bitmiş, Çerkezköy’e 10 bin metrekarelik Pazar alanı kazandırılmış ‘Gel arkadaş burada yapın’ dedik, sonra 10 bin metrekarelik fuar alanı olan yerin 2 bin metrekaresinde fuar yapabildiler. Siz ticaret hacmi büyümüş  yaklaşık 800 fabrikanın bulunan Çerkezköy’de 2 bin metrekarelik alanda 50 firmanın katılımıyla fuar yapabildiniz. Anlattıklarınızla, yaşattıklarınız birbirini tutmuyor. O yüzden ne anlattığınızı bileceksiniz. Şimdi demişler ki ‘Gazla geldi, belediye başkanı oldu’ arkadaş gazla belediye başkanı olunmaz. Allah’ın izni milletin oylarıyla belediye başkanı olunur, milletin oylarıyla. O yüzden bu milletin iradesine saygısızlık etmeden, belediye başkanlığının nasıl olduğunu bir kez daha sana tarif etmiş olayım. Bilmiyorsan gel anlatayım”  dedi.

 

“BU MEYDANLARDA GÖNÜL İTTİFAKI VAR”

 

Yeni dönemde 2024 yılına vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde hazırlandıklarını da kaydeden Başkan Akay, “Biz kendi halinde bir seçim kampanyasıyla bize gönül veren vatandaşlarımızla beraber bu alanları  bu meydanları dolduruyoruz. Gel de gör bakalım bu meydanlarda kimler var. Ablalarım, ağabeylerim, kardeşlerim var. Bu meydanlarda gönül ittifakı var gönül ittifakı. Bizler ayırmadan, ayrıştırmadan, millete tepeden bakmadan herkesi sarıp sarmalayan anlayışla, belediye başkanlığını bu günlere getirmeyi başardık. Şimdi yeni 5 yılda da sizlerle yanyana, omuz omuza, sarıp sarmalayarak, herkesi kucaklayarak, 2024’e gidiyoruz. Bugün 14 Mart 2019. İnanıyorumki,31 Mart 2019’a sayılı günler kala bu kartopu daha da katlayarak çığ gibi büyüyecek, perde açılacak, eller vidana gidecek, oylar o şekilde kullanılacak” diyerek konuşmasını tamamladı ve konuşmasının ardından eşi Güliz Akay’la birlikte vatandaşlara çiçek dağıttı.

 

 Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10