Geleneği bozmadılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından mart ayında doğan dernek üyeleri için doğum günü kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 15.03.2019 18:02:00 0
Geleneği bozmadılar

AK Parti Çerkezköy ilçe yönetiminin desteğiyle düzenlenen kutlama programına Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, meclis üyesi adayları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

 

 

 

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

 

Dernek binasında bugün saat 14:30’da düzenlenen kutlama programında açılış konuşmasını yapan Cengiz Can Çil, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi her ay düzenlediğimiz mart ayı doğum günü partimize hoş geldiniz. Şubat ayında ve mart ayında da cumhur ittifakı adayımız Süleyman Kozuva’ya ve emeği geçen tüm yönetime çok teşekkür ediyoruz. Allah gönlünüze göre versin inşallah. Belediye başkanı olduğunuz zaman da yanımızda olacağınıza inanıyoruz. Bizleri bugüne kadar hiç yalnız bırakmadınız. Ve bırakmayacağınızı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.  

 

4 TANE HEDEF BELİRLEDİK

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “Yine bir doğum gününde hep beraberiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. Engelliler adına da çok teşekkür ediyoruz biliyorsunuz 13 yıl önce bu derneğin bir adet kalemi yokken şuan Türkiye’de olan güzel bir çalışma yaptık. Sağ olsun bizi kamuoyu takdir etti, takdir etmeye devam ediyor. Derneğimizi kurduktan sonra 4 tane hedef belirlemiştik. 1 derneğimize ait bir bina, tabi bu bina oluşurken hem engelli arkadaşımız hem engelli aileyi hem kendimi hem diğer engelli arkadaşımla konuşarak ve her isteklerini üstlerine koyduklarımızda bu 6 katlı binaya sahip olduk. 2 hedefimiz ise Çerkezköy’de engelliler için eğitim merkezi hatta hatta ramdı. Ram bizim için çok uzun bir süreydi çünkü çok fazla gün veriyorlardı 3-4 ay sonraya gün veriyorlar ve engelli arkadaşımız rapor almakta sıkıntı yaşıyorlardı. Ama dernek olarak engelli arkadaşımız ve aileleriyle birlikte Çerkezköy meydanından stant kurduk. Yağmurlu günlerde stant kurup bize ram verilmesi gerektiğini ve bun ihtiyacın olduğunu söyledik. Ve onu da kazandırdık. Daha sonra engelli okulu istedik ve onunda kazandırdık. Ve her engelli arkadaşımızın bir dikili ağacı olsun istedik sağ olsun kaymakamımıza rica ettik ve bize 13 dönümlük bir yer verdi. Yaşayan ve ölen engelli arkadaşlarımıza birer tane ceviz ağacı diktik. Derneğimizin 4 hedefi ise bizi yerden kaldıracak bir minibüse ihtiyacımız vardı. Gençlik kolları ile güzel çalışmalar yaptık. Ve bunu nasıl başarabiliriz diye düşünürken bir mektup yazarak edebiyat öğretmenimize verdik. Bu mektupları çoğalttık ve bunları her tarafa yaydık. Daha sonra Eyüp Sözdinler beyefendinin eline geçmesiyle arkadaşlarımıza bir minibüs kazandırdık” dedi.

 

“MEVCUT CHP BELEDİYE BAŞKANININ 15 GÜN ÖMRÜ KALDI”

 

Programda son konuşmayı yapan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Burası artık benim evim oldu. Her gün her zaman buradayım. Bir gün hepimiz bir engelli adayıyız. 8 saniye sonra, 5 dakika sonra ya da 1 yıl sonra olur. Biz Allah kısmet ederse geldiğimiz ilk gün engelli kardeşlerimizin yalnız olmadığını çok hızlı bir şekilde hissettireceğiz. Her konuda size söz veriyorum. Şu andaki mevcut CHP belediye başkanının 15 gün ömrü kaldı. 16 gün sonra Allah’ın izniyle inşallah hep birlikte olacağız. Bugüne kadar ticaret ve sanayi Odası başkanlığımızda da her zaman yanındaydık. İnşallah bundan sonra çok daha yakın olacağız. Ve Çerkezköy’de neler yapılabilir engelli kardeşlerimizle ilgili inşallah bunu hissettireceğiz” dedi.

 

PASTA KESTİLER

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, meclis üyesi adayları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve aileleri tarafından pasta kesildi. Program müzik eşliğinde eğlenilmesiyle son buldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10