"Gelin Tekirdağ'da hizmet siyasetinin devrini başlatalım"

Tekirdağ'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Merkez Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelin artık birilerinin hiçbir iş yapmadan, sadece hepimiz

Çerkezköy 17.03.2019 19:53:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.  Mitingde binlerce vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  seçimlere 15 gün kaldığını anımsatarak, “15 gün sonra Tekirdağ bir değişim, dönüşüm yapıyor mu? Çerkezköy'ü, Çorlu'yu, Ergene'yi, Hayrabolu'yu, Kapaklı'yı, Malkara'yı, Marmara Ereğlisi'ni, Muratlı'yı, Saray'ı, Süleymanpaşa'yı, Şarköy'ü selamlıyorum. Tarımın, sanayinin, ticaretin, tarihin, kültürün, kahramanlığın şehri Tekirdağ'ı tüm ilçeleriyle, mahalleleriyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“HALE BAK HALE”

 

Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik yapılan katliam hakkında konuşan Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Tekirdağ Kadim bir Türk yurdu. Ama aynı zamanda Tekirdağ, ülkemizin topraklarının tamamı Avrupa'da olan 3 şehirden biridir. Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler Yeni Zelanda'da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da 2'nci Viyana Kuşatması'nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş. Geride bıraktığı bildiride de, 'Boğazın Batısı'na geçerseniz sizi öldüreceğiz. İstanbul'a gireceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız' diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire, İstanbul nire, Tekirdağ nire, Yeni Zelanda nire. Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani, Müslümanlarla, Türklerle ilgili bunca fesatlığı kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor. Gördüğünüz gibi Tekirdağ'ı, İstanbul'u aslında bakılırsa topyekün bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor. Balkan Harbi öncesi dört bir yanımızda tıpkı bugünün Tekirdağ'ı, Edirne'si, Bursa'sı Eskişehir'i, Kayseri'si, Erzurum'u gibi canımızdan birer parça olan şehirlerimiz vardı. Bugün hepsi de sınırlarımızın dışında kaldı. Üstelik bunları çoğunu da tek kurşun atmadan kaybettik. Kardeşlerim, nereden nereye geldik biliyor musunuz. 22 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye geldik. Nereden nereye. Hale bak hale"dedi.

 

 

 

 

“ADIM ADIM 2023 HEDEFLERİMİZE YAKLAŞIYORUZ”

 

Cumhuriyet ilan edildiğinde Anadolu'nun nüfusunun önemli bir bölümünü, sınırların dışında kalan coğrafyalardan gelenlerden oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz buna rağmen kimseye kin tutmadık, tavrımızı hem barıştan, huzurdan, dostluktan yana koyduk. Kaybettiklerimize değil, elimizdekilere baktık. Bugün Türkiye, bölgesinin hem güçlü, hem de en müreffeh devletidir. Bugün eğer Türkiye'ye saldırılıyorsa, Erdoğan'a saldırılıyorsa, bunun sebebi güçlenen Türkiye'dir. Yakın çevremizde çalışmadan, üretmeden, hak etmeden tamamen oluk oluk akıtılan paralarla kurulan sahte refah düzenleri çatırdarken, biz adım adım 2023 hedeflerimize yaklaşıyoruz. Üstelik de tüm maruz kaldığımız saldırılara, önümüze kurulan tüm tuzaklara, oynanan tüm senaryolara rağmen bunu yapıyoruz” dedi.

 

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

 

31 Mart'taki yerel seçimlerin beka seçimi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emin olun Yeni Zelanda'daki saldırganın asıl hedefi de işte bunlardır. Tarihimizle, medeniyetimizle, kültürümüzle, inancımızla saldırdıkları tüm değerlerimizin temsilcisi olarak gördükleri için bizi hedef alıyorlar. Milletimizle birlikte bugüne kadar nice oyunları bozduğumuz gibi bu oyunları yerle yeksan ediyoruz. İşte bunun için 31 Mart seçimleri beka seçimidir diyoruz. Bunun için 31 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacağımızı, geleceğimizi de oylayacağımızı söylüyoruz. Tekirdağ 31 Mart'ta ülkene ve şehrine sahip çıkıyor musun? Tekirdağ, 31 Mart'a istiklaline ve istikbaline sahip çıkıyor musun? Tekirdağ, 31 Mart'ta milli iradeye sahip çıkıyor musun? Tekirdağ, 31 Mart'ta tercihini istikrar ve güvenden yana kullanıyor musun? Rabbim hepinizden razı olsun. Artık ben Tekirdağ'da 31 Mart'ta yeni bir destan yazılacağına inanıyorum. Şu muhteşem katılımı görünce artık buna inanıyorum. Biliyorum ki 15 gün benim hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, beyler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok yola devam" diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ'I KISA SÜREDE ŞAHLANDIRIRIZ”

 

Tekirdağ'ın önünün tıkanmasını izin verilmemesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin artık birilerinin hiçbir iş yapmadan, sadece hepimize ait olan belli değerleri istismar ederek Tekirdağ'ın önünü tıkamasına izin vermeyelim. Gelin artık Tekirdağ'da istismar siyasetinin önünü kapatıp hizmet siyasetinin devrini başlatalım. Duyduğuma göre hükümetin CHP'li belediyelere para vermediği yalanına sarılıyorlar. Bay Kemal de söyledi mi bunu? Şimdi size resmi rakamları vereyim. Ben rakamlarla konuşurum. Bay Kemal yalanla konuşur, iftirayla konuşur. Bay Kemal'den biliyorsunuz son olarak 2,5 milyona mahkum oldu. Henüz parayı almadım. Bu parayı aldığım anda paranın yeri belli. İnşallah Mehmetçik Vakfı'na parayı hibe edeceğim. Çünkü Bay Kemal'in böyle adresleri yok, ama bizim var. Biz bu yolda böyle yürüyeceğiz. Adamın ilk yalanı değil ki, şimdi onun için yardım sandığı kurdular. Milletvekillerinin hepsi 5'er bin lira veriyorlar. Yalan söyleme de milletvekillerinin başına da iş sarma. Aynı şey HDP'de var, aynı şey sözde İYİ Parti'de var. Onlar da mahkum oluyor. Gerçek ortada, işleri güçleri yalan. Dürüstlük olmadıktan sonra siyaset olmaz. Bunlardan da bu memlekete fayda olmaz. Biz her belediye gibi buraya da ödeneğini gönderdik. Ama buradaki iş bilmezler, beceriksizler bu parayı hizmete dönüştürecekleri yerde çarçur ettiler” dedi.  Bu seçimleri fırsata dönüştürmenin Tekirdağlıların elinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda Tekirdağ bu kararını vermiş, ben öyle görüyorum. Namık Kemal'in dediği gibi, 'Felek her türlü esbabı cefasın toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir hezimetten.' Biz milletimize hizmet etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz. Aynı şekilde Tekirdağ'a da sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Şayet büyükşehir ile ilçeleri ile belediyelerimizde bu ahengi yakalarsak Tekirdağ'ı kısa sürede şahlandırırız" dedi.

 

31 MART FARKLI OLACAK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde alandaki vatandaşlara Avrupa Parlamentosu'nun skandal raporu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki saldırıyla ilgili konuşmasını izlettirdi.  Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terbiyesize bak. 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Senin Avustralyalı senatörden ne farkın var? Yani terörün kaynağı İslam dünyası mı? Ne günlere kaldık. Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi, halkının yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin, sen önce kendini gözden geçir, kendini. Zira sen zaten şu anda teröristlerle berabersin, teröristlerle el elesin, teröristlerle kol kolasın. Sen zaten Kandil'dekileri, Tendürek'tekileri, Cudi'dekileri, Gabar'dakileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Ama ben inanıyorum ki; benim Tekirdağ'daki kardeşlerim de, Türkiye'deki CHP'ye gönül veren kardeşlerim de sana inşallah 31 Mart'ta öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki; bir daha belini doğrultamayacaksın. Ve ben inanıyorum ki; artık bu millet CHP'yi de senden kurtaracak. Buna da ihtiyacı var CHP'nin. Şu ifadeye bak. Terörün kaynağına İslam ülkelerini ve ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin dahi ne kadar büyük bir vebal olduğunu artık anlayalım. En büyük özelliği ne biliyor musunuz? Oturduğu koltuğu bir daha bırakamıyor. Parti koltuğunu bırakamadığı gibi, 14 seçim hepsine mağlup. Bırakıyor mu? Biliyor ki bir daha oraya oturamayacak. Onun için orada oturmaya devam ediyor. Fakat 31 Mart farklı olacak, ben buna inanıyorum" dedi.

 

“TEKİRDAĞ'A YAPTIKLARI YATIRIMLARI TEK TEK ANLATTI”

 

Mitingde Tekirdağ'a yaptıkları yatırımları tek tek anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ergene Nehri'ni kirlilikten kurtaracaklarını ifade ederek, "Yaptığımız çalışmalarla, Ergene Nehri'nin su kalitesinde bir iyileşme var. Belediye'yi de aldığımız andan itibaren oralar çok daha farklı olacak. Ergene Havzası'nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ettik hepsini hizmete aldık. Bu 13 tesisin 6'sı Tekirdağ'da bulunuyor. Aslında tamamen belediyelerin yapması gereken bu tesisleri onlar beceremedikleri için biz şehrimize kazandırdık DSİ vasıtasıyla. Ergene Nehri'ni kirlilikten kurtarmak için sanayi bölgelerinin de müşterek atık su arıtma tesislerini kurmaları gerekiyor. Kurulacak 5 müşterek atık su arıtma tesisinin 2 tanesi bitme aşamasında. Ayrıca sanayi arıtılan sularını 42 kilometre kara hattı, 9 kilometre tünel ve 4,5 kilometre derin deniz deşarjından oluşan bir sistemle Marmara Denizi'ne vereceğiz. Böylece inşallah bu yılın sonunda Ergene'nin suları tertemiz akmaya başlayacak. Bay Kemal diyor ya çiftçi aç. Bırak artık şu yalanları, bıktık artık senin şu yalanlarını düzeltmekten. Şu anda çiftçilerimize verdiğimiz hibe nakit tarımsal desteklerimizi biliyor musunuz? 3 katrilyon lira" dedi.

 

“ŞEHRİMİZE DAHA GÜZEL HİZMET ETMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”

 

Çorlu Havalimanı'nın da etkinleşmesi gerektiğini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Çorlu Havalimanı'nın hala hakkıyla çalışmadığına inanıyorum. Bu havalimanımızın işlerliğini artırmalı, ismini de inşallah Çorlu Atatürk Havalimanı yaparak şehrimize daha güzel hizmet etmesini sağlamalıyız" diye konuştu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10