18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü kutlandı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehitlik Abidesi önünde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Malkara 18.03.2019 15:58:00 0
18 Mart Çanakkale Zaferi

Şehitlik Abidesi önünde düzenlenen törene, Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı  Hüseyin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Belediye Meclis Üyeleri, STK başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, gaziler, askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

“ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Çelenk Sunma Töreni Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasına müteakip sona erdi.

 

“‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE” ADLI ŞİİR OKUNDU”

 

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı, Şehitlik Abidesi'nde yapılan törenin ardından Kültür Sarayı'nda saat 10:00'da başlayan anma töreni programı ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 95. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli Tank Yüzbaşı Harun Gürel yaptı. Yapılan konuşmaların ardından program, Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Bayraktar “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okumasıyla devam etti. Daha sonra Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini hazırladığı Çanakkale’ye Ağıt Programı gösterime sunuldu. Gösterimin ardından şehitleri yaşatalım projesi kapsamında Caner Özcan, Hatice Güney ve Kadir Köse tarafından hazırlanan belgesel sinevizyon ile gösterime sunuldu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı,  Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir’in ödüllerini takdim etmesiyle son buldu. Düzenlenen program sonrası Malkara Kaymakamlığı tarafından Askeri Gazino'da gazilere ve şehit ailelerine yemek ikram edildi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10