Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştukları gündür

Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 104'üncü yıl dönÃ?

Çerkezköy 18.03.2019 16:46:00 0
Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çerkezköy’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

 

 

 

“EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİDİR”

 

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri bugün saat 10.00’da Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle başladı. Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ne ait çelenklerin sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Maliye Teğmen Emrah Çemrek yaptı. Çemrek “104 yıl önce bugün 18 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı’nı denizden geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. Şanlı tarihimizde bütün görkemi ile yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerini sergilendiği Çanakkale Savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatanı için ‘Şehit’ olmayı en şerefli görev olarak bilen 7’sinden 70’ine kadın erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güç ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşlardır” diye konuştu.

 

 

 

 

“ŞEHİTLERİMİZİN ESERİDİR”

 

Çemrek, “ Ülkemizin bugün ulaştığı seviye, başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristlerle mücadelede, yurt dışında icra edilen harekatlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ölüm size olan bağlılığımızı asla koparmayacak, kutsal emanetiniz olan Türk vatanı, ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki; Çanakkale’ler sonsuza dek geçilmeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlık uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

 

 

 

KIRMIZI KARANFİL BIRAKTILAR

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın şeref defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakarak onlar için dua etti.

 

HALK EĞİTİMDE DEVAM ETTİ

 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenleri Çerkezköy Şehitliği’nin ardından Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Anma programı saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlarken, Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Çerkezköylü şehit ailelerinin röportajlarının yer aldığı video ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

 

 

“İNSANLIK DERSİ VEREN KAHRAMAN MEHMETÇİKTİR”

 

Programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk gerçekleştirdi. 18 Mart’ın Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ve Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu kaydeden Berk “Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah’a kavuştukları gündür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın; vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ile arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyaya hiçbir milletin gösteremeyeceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürüp, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.  Bu toprakları vatan yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Berk’in konuşmasının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçe genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. Program Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı ‘Çanakkale Geçilmez’ gösterisi ile sona erdi.

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanvekili Hüseyin Bahar, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan,  İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri, STK temsilcileri, muharip gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10