Bakan Soylu: Burunlarından fitil fitil getirmezsem namerdim"

Seçim çalışmaları çerçevesinde Kapaklı'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapaklı eski belediye meydanında düzenlenen mitingde binlerce vatandaşa seslendi. Terörle mücadelenin sonuçl

Çerkezköy 18.03.2019 17:27:00 0
Bakan Soylu: Burunlarından fitil fitil getirmezsem namerdim

Eski belediye meydanında düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitinge İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Nusret Güvercin, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları katıldı.

 

 

 

 

“KAPAKLI’YA GETİRECEĞİMİZE SÖZ VERMİŞTİK”

 

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel “2014 yılında biz 3 arkadaş teşkilat başkanı olabilmek için Süleyman Soylu’nun yanına gitmiştik. Orada önceki dönem ilçe başkanımız Salih Bezgin seçilmişti. Yine o 3 arkadaştan biri ben yeni ilçe başkanı oldum. İnşallah sizlerle birlikte tarih yazacağız. O 3 arkadaştan diğeri de Mustafa Çetin idi. Yeni dönemin mimarı olacak inşallah kendisi. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde çalışırken en büyük güçlerimizden biri olan Süleyman Soylu’dan sizlere bahsetmiştik. Sayın bakanımızı Kapaklı’ya getireceğimize söz vermiştik kendisi de bizleri kırmadı ve geldi. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BU ÜLKENİN GURURU OLDU”

 

Üçel’in ardından mitingi dolduran binlerce vatandaşın alkışları eşliğinde sahneye davet edilen Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin “ 1 Nisan sabahı yepyeni bir sabah ile uyanacağız. Sizlerin oylarıyla Kapaklı’da yepyeni bir sayfa açacağız. Sizlerden alacağımız güç ile oluşturacağımız kadrolarla, ahlaklı, adaletli tertemiz bir Kapaklı için sizlere alnımız teri kurumayıncaya kadar çalışacağımızın sözünü veriyorum. Sayın bakanımız ile yıllara dayanan bir hukukumuz vardır ve uzun yıllar yol arkadaşlığı yaptık. Bu ülkenin gururu oldu. Kendisine bugün buradan bir söz veriyorum. Sandıkların yarısı açıldığından itibaren kendisine Kapaklı Belediyesi’nin anahtarını teslim etmek için arayacağız ve müjdeyi vereceğiz” dedi.

 

“ÇETİN’İN ETRAFINDA KENETLENECEKTİR”

 

Cumhur ittifakının nasıl geliştiğini anlatan MHP MYK Üyesi Murat Kota, “Bugün Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ile birlikte İzmir’de Cumhur İttifakı’nın mitingini gerçekleştirdiler. Bizler de burada Sayın Bakanımız ile birlik olmak için buradayız. 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Parti’li ve Adalet ve Kalkınma Parti’li kardeşlerimiz Kapaklı’da Mustafa Çetin Başkanımızın etrafında kenetlenecektir. Tüm Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın etrafında kenetlenerek, büyük bir zafer ile sandıklardan çıkacaktır” diye konuştu.

 

“YARINI, UMUDUMUZU GETİRMEK İSTEMEDİLER”

 

Türkiye’nin uzun yıllardır darbeler, terör, ekonomik saldırılar ile mücadele ettiğini ve halkın birbirine düşürüldüğünü kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “ 'Büyümeyelim, özgür olmayalım, hür olmayalım, güçlü bir Türkiye olmayalım, tam bağımsız olmayalım, dünyaya sözümüzü hüküm olarak haykırmayalım’ diye yıllardır bu ülkenin başına kaynar kazan kaynattılar. On yıllardır hiç ama hiç geri adım atmadılar. Şu yakamızı hiç bırakmadılar. 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 27 Nisan darbe, en son o Amerikan uşağı Pensilvanya'daki şarlatanın gerçekleştirmeye çalıştığı darbe. Bitti mi? Hayır. 7 Haziran sonrası HDP oyunu yüzde 13'e çıkardı, ardından doğu ve güneydoğuda orada yaşayan kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı mağdur eder bir şekilde yaktılar yıktılar. Camileri, okulları, kütüphaneleri yaktılar. Oradaki kardeşlerimizin oradan gitmesine vesile oldular. Yetti mi? Hayır. Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurmaya çalıştılar. Afrin'de bir terör merkezi oluşturmaya çalıştılar, Amerika destekledi, Avrupa fişekledi, tahrik etti. Hiçbir zaman bizi burada huzurlu oturtmak istemediler. On yıllardır bunları görüyorsunuz, bu söylediklerimin hepsi başka ülkede değil. Az bile söylüyorum ama bu ülkede gerçekleşti. Yarını, umudumuzu getirmek istemediler, her sevincimizi kursağımızda bıraktılar, bizi birbirimize düşürmek istediler, kutsallarımıza ve değerlerimize saldırdılar, inançlarımıza saldırdılar, kıyafetlerimizle bizi küçük görmeye çalıştılar, 'köylü, şalvarlı, fötürlü' dediler, 'Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz, iktidara gelirsiniz ama siz bu ülkede muktedir olamazsınız' dediler. Bizi hakir görenlere, bizi küçük görenlere karşı biz hem iktidarız hem muktediriz diye haykırdınız” dedi.

 

“TEZGAHLARI BUYDU”

 

Soylu “ Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler her türlü tezgahı çevirmiş ve her türlü kumpası da gerçekleştirmiştir. Son olarak gezi olaylarında faiz 3,5-4 puandı, Türkiye 100 milyar dolarlık yatırımın önünü açmıştı, bir taraftan IMF'ye çantasını vermiş, memleketimizden göndermiş, bir prangadan daha kurtulmuştuk. Birinci sıçramamızı gerçekleştirmiş, ikinci bir sıçrama gerçekleştirmek istiyorduk. Zengin, özgür, hür, ayakları üzerinde duran bağımsız bir Türkiye için ama müsaade etmediler. Gezi olayları, 17-25, 6-7 Ekim, 15 Temmuz ve sonrası en son Türkiye'ye döviz operasyonu yaptılar. Arzuları şuydu; ülke yerel seçime giderken acaba AK Parti iktidarı ile Cumhur İttifakı'yla milletin arasını biraz bozabilir miyiz? Sonra seçime gidilecek, biraz zayıf oy alınacak, sonra 4,5 yıl seçimsiz bir dönemde geçmiş yıllarda nasıl anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmeye çalışmışlarsa, önümüzdeki 4,5 yılda da anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacak ve gerçekleştireceklerdi. Tezgahları buydu. Yapmak istedikleri buydu” diye konuştu.

 

“KİMSEYE OYUN KURDURMAYIZ”
 

 

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye üzerinde oyunlar oynayanların amaçlarından birinin de Irak'ın kuzeyinde bir devlet, oradan bir hatla Afrin'de bir terör yerleşkesi kurmak olduğunu kaydederek “ Ne oldu Irak'ın kuzeyinde devleti kurabildiler mi? Peki Afrin'e çatır çatır girdik mi, Amerika'nın 'girme' demesine rağmen... Dünyaya bir mesaj verdik, gelecek nesillere Tayyip Erdoğan bir not bıraktı, 'Ey dünya bizi dinleyin' dedik 'Bu coğrafyada biz karar vermedikçe kimseye oyun kurdurmayız. Bana kızıyorlar çok sert konuşuyorsun diye, ben sert mi konuşuyorum? Kadın diyecek ki 'Ben sırtımı PKK'ya, ben sırtımı pyd'ye dayadım.' Biz ne diyeceğiz Allah aşkına? Bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışacaklar, biz ne diyeceğiz? Bizi tehdit edecekler, ülkemizi tehdit edecekler. Ne demişim yani... Sen sırtını pyd'ye, pkk'ya, ypg'ye dayadıysan, şimdi sana 4 duvar verdik. İster o duvara daya, ister o duvara daya. Sizin şu çektiklerinizi gelecek nesillerin çekmemesini istiyoruz. Büyük bir Türkiye'de yaşasın istiyoruz. Yüzdük yüzdük sonuna geldik. Şimdi Cumhur İttifakı'nın da gücüyle inşallah hep birlikte yarınlara güçlü adım atacağız. Bunlara fırsat vermeyelim, bunlara yüz vermeyelim, bizim istediğimiz gelecek nesillerimizin pürüzsüz bir Türkiye'de yaşamasıdır." dedi.

 

“FİTİL FİTİL GETİRMEZSEM NAMERDİM”

 

Terörle mücadelenin sonuçlarının huzur olarak doğu ve güneydoğu illerinde görüldüğünü kaydeden Soylu “ Kapaklı'da olduğu gibi Diyarbakır'da, Mardin'de, Siirt'te, Batman'da da oturan vatandaşlarımız huzur içindedir.  Terör örgütünün esamesi okunmuyor esamesi... Bana kızıyorlar, böyle konuşuyorum diye onların vekilleri. Ben onlara milletvekili demiyorum, kimse kusura bakmasın. Demem, demeyeceğim de. Onlar terörün vekili, onlar pkk’nın  vekilidir. Onların kendi adına bir söz söyleme ihtimali yok, onlar robotturlar, robot. Karakterleri ve şahsiyetleri yok.  Ne yapacaklarmış, İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar, 15 vilayette Apo'nun İmralı'dan serbest bırakılması için yürüyüş yapacaklarmış. Ben ne demişim kötü bir şey demedim ki. 'Ulan sizi yürüten adam değil.' dedim. Yürüyebildiler mi? O eskidendi. Ben de 2 evlat babasıyım, bir kızım var. İçim acıyor, yanıyor. 13-14 yaşında kızları alıp, dağa terörist götürenlere, ardından onları taciz edip, tecavüz edip daha sonra Murat Karayılan hayvanı ile Cemil Bayık hayvanının masasına meze olarak koyanların burunlarından fitil fitil getirmezsem namerdim, namerdim” açıklamasında bulundu.

 

“4.5 YIL ÖNÜMÜZDE SEÇİM YOK”

 

Ülkede yaşanan terör olaylarının ekonomiyi kötü etkilediğini söyleyen Bakan Soylu, "7 yıldır bu ülkeye yapmadıkları kalmadı. Son 7 yıldır hep beraber gördük 150 milyar dolar Gezi olaylarında bu ülkeye maliyet bıraktılar. Kavgalı eve kim kız verir? Kim bu ülkeye yatırım yapar? Kendi iş insanlarımız bu ülkeye yatırım yapmazken, kim gelsin de yatırım yapsın? Türkiye'ye öyle saldırı yapıyorlar ki, bu kudretli ülkeyi ele geçirmeye çalışıyorlar. Becerebilselerdi 15 Temmuz'da ele geçireceklerdi. Şimdi önümüzdeki 4,5 yılda seçim yok. Acaba bu süreçte ülkenin sıçramasını, büyümesini, istikrarını, daha rahat iş bulmasını, bu ülkede ekonominin gürül gürül büyümesini engelleyebilir miyiz?" ifadelerini kullandı.

 

"KILIÇDAROĞLU BU TEZGAHIN KURUCULARINDAN"

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren açıklamalarda bulunan Soylu “ Bu ülkenin yarınlarını pranga altına almak için bir çalışma içerisindeler. Hepsi bir araya geldiler, bunu çok rahat görüyoruz. Kılıçdaroğlu bu tezgahın kurucularından bir tanesi. Bunlar ne "yuh'tan anlıyor, ne söylenen sözden anlıyor. 24 Haziran'da HDP'yi, PKK'nın vekillerini kim taşıdı meclise, biz mi taşıdık? Kılıçdaroğlu televizyonlara çıktı; "Bir oy HDP'ye bir oy CHP'ye" dedi mi demedi mi? Ben İçişleri Bakanı olarak ülkemi savunmak için oraya çıktım. Kadının biri kalktı bizim evlatlarımıza dedi ki; "Sizin Diyarbakır'daki sizin işgal polisleriniz, jandarmalarınız Şu an 299 HDP’li ve pkk’lıyı il genel meclisine ve büyükşehir meclis listelerine koydular. Kimisi Apo lehine çalışmalar yapmış. Kimisi açlık grevi yapmış, kimi pkk'dan hapis yatmış. Tüm bunları listelerine koydular. O zaman biz 94 tane Doğu ve Güneydoğu'daki belediyeyi niçin aldık? O zaman onlar teröre yardım etmeye devam etselerdi. O zaman onlar teröre patlayıcı taşımaya devam etselerdi. O zaman orada her belediyeye gidenlere; "Sen işe alırdım ama kardeşin dağa terörist olarak gidecek" diyenleri serbest bıraksaydık. O zaman ilçelerimize şehitler gelirdi” dedi.

 

“UYUŞTURUCU SATICILARINI GÖRÜNCE AYAKLARINI KIRSIN”

 

Soylu “ Yine kızıyorlar bize. Niye? "Eğer uyuşturucu satıcıları okulların etrafında uyuşturucu satıyorlarsa, polislerimiz onları görünce ayaklarını kırsın" demişim, yanlış mı söylemişim? Tabi yukarıdan keyifli olanlar için önemli değil. Anne gözüne yumruk yemiş, gelip kolumu tutuyor. "Bu gözü evladım morarttı" diyor. "Allah'ını seversen evladımı bundan kurtar, benden para istedi vermeyince bunu yaptı" diyor. Ne yapacağız "Pış pış hadi bakalım" mı diyeceğiz? 57 bin uyuşturucu satıcısını kodese gönderdik. Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalamalarını yaptık. 7.2 ton likid esrar, 1.5 ton eroin, bin 200 kilo eroin, 260 ton bonzai ile ülkemizi zehirleyeceklerdi. Hiç merak etmeyin. Güvenlik güçlerimiz, savcılarımız ve hakimlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Size namus ve şeref sözü veriyorum. Hem bu uyuşturucu satıcılarını, hem onların patronlarını yerin 7 kat dibine gömmezsek Allah bunun hesabını sorsun bizden" şeklinde konuştu.

 

HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI

 

Bakan Soylu, Türkiye genelinde bekçilerin göreve başlamasıyla hırsızlık olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 35 düştüğünü kaydetti. “ Bekçi var mı, geldi mi? Düdük öttürüyorlar mı?" diye vatandaşlara Bakan Soylu, "Tayyip Erdoğan dedi ki 'Süleyman vatandaşımız evde uyurken bekçinin düdük sesini duymazsa ben sana hesabını sorarım.' Yandım ben. Bekçilere diyorum ki boyuna düdük öttürün. Şimdi evden hırsızlıklar 2018 yılında 2017'ye göre yüzde 35 düştü. Bu yıl 2 ayda yüzde 22 düştü. Ama daha fazla düşüreceğiz. Sadece uyuşturucuyla sadece pkk ile uğraşmıyoruz. Aynı zamanda hırsızların da iflahını kesiyoruz” şeklinde konuştu.

 

"BİZ MİLLETE HİLE YAPMADIK"

 

Millete hile yapmadıklarını, perdenin arkasında başka, önünde başka konuşmadıklarını ifade eden Soylu “ Benden önce de İçişleri Bakanları vardı, benden sonra da olacak. Bu memleketten ve bu milletten bir tane var, bir tane. Kimseye yar etmeyiz. Biz Müslümanız, sadece bizim ölçümüz bu dünya değildir. Bizim esasımız ahirdir. Ne tarihimize ne inancımıza ne medeniyetimize sırtımızı dönebiliriz. 15 Temmuz'dan kendi irademizle kurtulduk. Dünyaya, mazlumlara elimizi uzattığımız için kurtulduk. On yıllardır, yüz yıllardır dünyada haksızlıklara uğrayanların hamisi olduğumuz için kurtulduk. Yemen'den Somali'ye kadar yetim evlerinde ay yıldızlı bayrak bulunduğu için kurtulduk. Kimse kusura bakmasın öyle kolay değil bu iş. Bu ülkede 15 Temmuz'u yaptılar. Cumhurbaşkanımızın gönlüne o feraseti, o cesareti veren kimdir? Milletimizin gönlüne o cesareti, o feraseti veren kimdir? Kardeşiniz olarak söylüyorum Allah'tır. Cumhurbaşkanımız futbolu çok seviyor. Vatandaşlarımız, şimdi önümüzde 4,5 yıl var. Bu Tayyip Erdoğan futbolu biliyor değil mi? Ayağına top yakışıyor mu? Şimdi bu 4,5 yıl için Tayyip Erdoğan'ın ayağına topu verin de Kılıçdaroğlu'nun kalesine bir doksandan çaksın." diye konuştu.

 

“MUSTAFA ÇETİN’İN EMRİNDE OLACAĞIM”

 

Konuşmasının sonlarına doğru Cumhur ittifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ve Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin’i yanına çağıran Soylu, Mustafa Çetin sadakatli bir adamdır. Çalışkan bir adamdır. Yıllardır aramızdadır. Anadolu’da güzel bir deyim vardır. ‘Hiç su kaynatmamıştır’ diye. Kendisi işi önüne alan bir adamdır. Sonra tevazu sahibidir. Büyüğünü küçüğünü bilir. İnanıyorum ki önümüzdeki 5 yıl destansı hizmetlerle inşallah, Cumhur İttifakı’nın da gücüyle burada güçlü ve başarılı işlere imza atacaktır. 31 Mart’ta bu güzel adama herkesin parmağını ısıracağı ve bütün Türkiye’nin konuşacağı rekor bir oy ile Kapaklı Belediye Başkanlığı’na taşımaya söz veriyor musunuz? Allah sizden razı olsun. Bende bir evladınız olarak, bir kardeşiniz olarak Kapaklı’ya söz veriyorum. Mustafa Çetin’in emrindeyim!” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10