Muhtar Adayı Nuray Varol projelerini anlattı

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Varol düzenlediği basın toplantısında projelerini açıkladı.

Çerkezköy 18.03.2019 17:34:00 0
Muhtar Adayı Nuray Varol projelerini anlattı

Mahallenin eğitim düzeyinin yüksek olduğunu ifade eden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Varol, eğitim seviyesini yüksek tutmak amacıyla belirli aralıklarla, eğitici ve geliştirici konferanslar ve seminerle düzenleyerek katkı sağlayacaklarını belirtirken, özellikle kadınlara yönelik gerek kişisel gelişim, gerek sağlık gerekse de annelik üzerine bilgilendirme yapılacağını kaydetti.  Mahallede uygun bir yere Atatürk heykelinin yapılması için çalışma yapacağını kaydeden Nuray Varol, Atatürk’ün Çerkezköy’e gelişinin yıl dönümlerini mahallede çeşitli etkinliklerle kutlanmasını sağlayarak bunu geleneksel hale getireceklerini ifade ederek, 10 Kasım Atatürk Anma Günü’nde mahalledeki camilerde kuranı kerim okutulacağını belirtti.

 

KAN BANKASI KURULACAK

 

Mahallede ikamet eden gençleri spora teşvik etmek için de projesinin olduğunu ifade eden Nuray Varol, Mahallemizde gençlerimizin, sokak basketbolu, masa tenisi, bilardo, satranç turnuvaları düzenleyeceğiz. Mahallemize gençlik, eğitim, kültür ve spor kulübü kurarak hayata geçireceğiz” dedi. Mahalle’ye kan bankası kurulması konusunda çalışacağını belirten Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Varol, “Mahallemizde oluşturacağımız kan bankasında gönüllülerin ve duyarlı vatandaşlarımızın kan grubu ve telefon numaralarının bulunduğu listeler bulunacak. İhtiyaç duyulan kan önceden oluşturacağımız sitede hızla bulunarak ihtiyaç sahibi ile buluşturulacak” dedi.

 

KİTAP SEPETİ YAPILACAK

 

Mahallede sokak aralarına belli yerlere su ve mama kutularının koyulacağını belirten Nuray Varol, “Bunun içinde mamatikler temin edeceğiz. Yemek artıklarını da çöpe atmayarak can dostlarımıza ikram edeceğiz” dedi. Temiz bir çevre için çalışma yapacağını da belirten Nuray Varol, mahalleye ger dönüşüm kutuları kazandıracaklarını kaydetti.  Her yaştaki mahalle halkına kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için mahalle kitap sepeti oluşturulacağını da belirten Nuray Varol,  “Mahalle aralarına koyacağımız kitap sepeti aracılığıyla, vatandaşlarımıza edebiyatı sevdirecek, komşular arası paylaşımı alışverişi ve birlikteliği sağlayacağız” dedi. Nuray Varol ayrıca mahallede bulunan esnaflarla anlaşma yapacaklarını da ifade etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10