Kozuva: 31 Mart bizim doğum günümüz olsun

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, 2'nci mitingini Fevzipaşa Mahallesi'nde seçim bürosu önünde yaptı. Bizim düşündüklerimizi o hayal bile edemez diyen

Çerkezköy 20.03.2019 16:04:00 0
Kozuva: 31 Mart bizim doğum günümüz olsun

 Mitingde il konuşmayı  yapan  MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Biliyorsunuz Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Devlet Bahçeli ile birlikte 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemektedirler. Bugün bu meydanlarda, bu coşku ile bunun en büyük heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Sizleri burada gördükçe Allah’ın izniyle bu iş bitti diyoruz. Liderimiz Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün bahsettiği muassır medeniyetler seviyesine yükselmek için canla başla çalışmaktadırlar.  Allahın izniyle 31 Mart’ta sandıkları patlatacağız ve Süleyman Kozuva’yı belediye başkanı yapacağız” dedi.   

 

 

 

“10 GÜN SONRA EMEKLİYE AYRILACAK”

 

Çerkezköy’de seçimleri büyük bir farkla kazanacaklarını iddia eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Geçenlerde biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’a gelmişti. Orada da dedi ki ‘Bugüne kadar en coşkulu mitingimi burada ilk defa yaptım’ Biz de ilk mitingimizi Kızılpınar’da yaptık. Orada da buradaki gibi büyük bir coşku vardı. Bu coşku 31 Mart’ın ayak izleridir. Allah’ın izniyle Süleyman Başkanımızı 31 Mart’ta Belediye Başkanı yapacağız. Biz şimdiden kazandık diyoruz ama bize kazanmak yetmiyor. Başkanımızı burada en yüksek oyla Belediye Başkanı yapacağız ve Çerkezköy’de 20 yıllık yatırım yapacağız” dedi.

 

 

 

 

“İNŞALLAH 10 GÜN SONRA EMEKLİ OLACAK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’a göndermede bulunan Kök, “ Biliyorsunuz Çerkezköy’ü 5 yıldır CHP’li belediye başkanı yönetiyor. Biz diyoruz ki ‘Hiçbir şey yapmadın’ O da kendi yaptıklarını anlatıyor. Onun yaptığım dedikleri devlet yatırımları. Geçen kendisine sormuştum, kendisi cevap vermiş. Bu yatırımların neresindesin? diye  o da ‘merkezindeyim, sen neredesin?’ demiş. Kendisi bilmiyorsa ben kendimi tanıtayım. 17 yıldır bu devleti yöneten şu an Cumhurbaşkanlığımızı yapan ve AK Parti’nin Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ben Çerkezköy’deki temsilcisiyim.  CHP’li başkan, diyor ki ‘Çerkezköy’ü sel taşkınından kurtardım’ Sevgili Çerkezköylüler, o dere ıslahını Devlet Su İşleri yaptı. Sen yapmadın, milleti kandırmaya çalışma. ‘Herkesin Başkanıyım’ diyorsun, 15 Temmuz’da neredeydin? Sen oralarda yoktun, 28 gün halkımız nöbet tutarken, sen oraya gelmedin, hatta ve hatta vatandaşımıza bir bardak suyu çok gördün vermedin. Bu zihniyet herkesin başkanı olabilir mi?  İnşallah 10 gün sonra emekli olacak”  diye konuştu.

 

“31 MART’TA SENİ DE GENEL MÜDÜRÜNÜ DE O KOLTUKTAN İNDİRECEĞİZ”

 

Ülkede beka sorunu olduğunu da söyleyen Ümit Kök, “ Biliyorsunuz Yeni Zelanda’da bir terör saldırısı oldu. Bu CHP’li belediye başkanın bir genel müdürü var. Her seçimi kaybeden bir genel müdür. Bu terör saldırısından sonra ne dedi bu genel müdür? ‘İslam dünyasından kaynaklı terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı’ dedi. Ondan sonra çıktı diyor ki CHP’li Belediye Başkanı ‘Ben bu ülkede beka sorunu muyum?’ Senin genel müdürün bu ülkede beka sorunu. 31 Mart’ta sadece seni değil o genel müdürünü de o koltuktan indireceğiz” dedi.

 

 81 İLDEN GELENLERİN YAŞADIĞI TEK İLÇEYİZ

 

 Çerkezköy ile Fevzipaşa için 159 proje hazırladıklarını ifade eden Cumhur ittifakı AK Parti Çerkezköy belediye Başkanı Süleyman Kozuva, “Ne diyoruz, yaparsa Ak Parti yapar. Yaparsa Kozuva yapar. Ben sizlere biraz CHP’li başkandan bahsetmek istiyorum. Belediyenin sahibi sizlersiniz, biz sadece emanet geliyoruz. Çerkezköy’de 2018 bütçesi yaklaşık 165 milyon. 120 milyon da Büyükşehir’den geliyor, toplam 280 milyona yakın yıllık bütçesi olan bir belediyeden bahsediyorum. Şu anda CHP’li mevcut belediye başkanı 5 yılda 1 buçuk katrilyonluk bütçeye sahip oldu. Sizce bu bütçe ile yapılan bir hizmet var mı?  3 tane 5 tane parkla bu işler olmuyor. Bizim önümüzdeki 15-20 senenin planlarını yapmamız gerekiyor. 2014 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 112 bindi. Şu anda nüfus 170 bin. 5 senede 50 bin vatandaşımız Çerkezköy’e geldi. Şu an mevcut belediye başkanımız sadece ve sadece günü kurtarmanın derdinde. Biz 81 vilayetten insanın yaşadığı tek ilçeyiz. Peki bizim şu andaki CHP’li belediye başkanının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ile kavgalı olduğunu biliyor musunuz? 3 buçuk senedir bu arkadaşımız Büyükşehirle kavgalı. Ben bunlara dedim ki ‘Su fiyatlarını düşürün’ O dedi ki biz karışamıyoruz. Ona büyükşehir karışıyor. Peki Büyükşehir kimin? O da CHP’nin. Birisi büyük abi, birisi küçük abi. Bu arkadaşımızın egosu yüzünden su fiyatları düşürülemiyor. Biz göreve geldiğimizde su fiyatlarını yüzde 50 indireceğiz. İstanbul’u suyu daha temiz ve daha ucuz içiyor. Doğalgazı sudan daha ucuz kullanıyoruz. Allah’ın izniyle geldiğimiz gün su fiyatlarını yüzde elli düşüreceğiz” dedi.

 

 KİMSENİN ÖZEL ASANSÖR YAPMAYA HAKKI YOK

 

Süleyman Kozuva Belediyede yapılan asansör içinde, “2017-2018 yılları arasında Çerkezköy Belediyesi’nde tadilat yapıldı. Hem de öyle bir paralara yapıldı ki şimdi bunu söylemek istemiyorum. Biz olsak daha ucuza yapardık. Şimdi bu arkadaşımız o tadilatta kendine bir de özel asansör yapmış, sadece kendi makamına çıkabiliyor. Hani herkesin başkanı? Ya sen halkının içinden geçsene kardeşim.  Vatandaşa veremeyecek hesabın mı var. Kendine özel asansör yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Allah’ın izniyle biz göreve geldiğimizde o özel asansörü sadece ve sadece engellilerimiz kullanacak” şeklinde konuştu.

 

BEN HEM PARA KAZANMASINI HEM BELEDİYE YÖNETMESİNİ BİLİRİM

 

Cumhuriyet Mahallesi Tepe Piknik Alanı’na yapılan parkı da eleştiren Kozuva, “Arkadaşın çok övündüğü bir park var. Sadece bir tane park ve o park 4 trilyona yapıldı. Arkadaşlar yukarıdaki parkın  yani tepedeki parkın fiyatı 4 trilyon. Bizim arkadaşlarımız bir araştırma yaptı. Bu parkı 800 bine yapabileceklerini belirttiler. O belediyeye 4 trilyon fatura girdi. Aynı parktan aynı paraya 5 tane yapabiliyoruz. Şimdi bu arkadaşımız diyor ya Süleyman para kazanmasını biliyor, belediye yönetmesini bilemez. Ben Allah’a şükür hem para kazanmasını hem de belediye yönetmesini iyi bilirim. Sen kısa pantolonla gezerken ben Çerkezköy sokaklarında çakıl taşıyordum. O da bana cevap vermiş. Demiş ki ‘Evet doğru biz de orada maç yapıyorduk’ Ama ben esnaflık yapıyordum. Çok şükür sizlerin parasını nasıl harcayacağımızı çok net biliriz. Doğmamış yetimin hakkı olduğunu çok iyi biliriz”  dedi.

 

OKULLARI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIK”

 

Süleyman Kozuva ÇTSO başkanlığı sırasında okul yatırımları yaptıklarını da kaydederek,  “Geçen gün demiş ki Süleyman ÇTSO başkanlığı yapıyor’ Elhamdülillah 2 dönemdir yapıyoruz. İlkinde yüzde 100 ikincisinde yüzde 90 başarı sağladık. Türkiye’de 365 tane ticaret odası var. Biz bunların içinde 200. sıradaydık, bu görev bize tebliğ edildiğinde odamızı ilk 10’a taşıdık. Yine dedi ki Sen ne yaptın ki. Arkadaşlar biz odaya geldik, bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımızla okul yaptık, görevimiz değildi ama çocuklarımız için yaptık. Çerkezköy’de 9 tane okulun tesisatını değiştirdik, doğalgaza çevirdik. Neden yaptık, çocuklarımız için yaptık” dedi.

 

 YÖN BULMAKTA NAVİGASYONUN BİLE KAFASI KARIŞIYOR

 

Akay’ın çalışmalarını eleştirmeye devam eden Kozuva, “Bu arkadaşımız belediyeye geldiğinde öğrencilere burs veriliyordu, sonradan kesildi. Biz ÇTSO’dayken 625 öğrencimize burs verdik. Bu arkadaş geldi. Atatürk ve Öztrak Caddesi tek yöne döndürdü.  Şu anda buradan yazın google’ye Yapı Kredi Bankası’na gideceğim navigasyona, inanın onun kafası da karışıyor. Gidilmiyor. Biz şimdi nasıl çift yöne döneceğiz, onları da projelerimize aldık” dedi.

 

31 MARTBİZİM DOĞUM GÜNÜMÜZ OLSUN

 

Projelerinin tanıtımını da görsellerle yapan Kozuva, “Bizim düşündüklerimizi o hayal bile edemez. Benim projelerimi ben zaten yapacaktım diyor. O zaman neden yapmadın.31 Martta sandıkları patlatacağız ve şimdiden sizleri 31 Mart akşamı belediye meydanına çay içmeye davet ediyorum.31 Mart bizim doğum günümüz olsun” diyerek konuşmasına son verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10