"2025'de su kalmayacak"

Namık Kemal Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu tarafından "İnsan Kaynakları ve Sürdürebilirlik" konferansı düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasÄ?

Tekirdağ 22.03.2019 13:05:00 0

Çevre sorunları, küresel su krizi ve Türkiye boyutu, iklim değişimi, iklim değişikliği sürecinde Trakya’da tarım ve su kaynaklarının sürdürebilirliği konularını ele alarak insanlığın temel ihtiyaçlarını karşılamada ve kalkınmada sürdürülebilir yöntemlerin seçilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Konukçu, 7 milyar insanın yenilenebilir su kaynaklarının yüzde 60’ını kullandığına dikkat çekerek 2025 yılından sonra ekolojik ve çevresel fonksiyonlar için su kalmayacağını söyledi. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Kaynak Geliştirme ve Kurumsal İşbirlikleri Müdürü Neyran Akyıldız, telekonferans sistemi ile bağlanarak WWF’nin Türkiye küresel iklim değişikliği ve doğal kaynakların sürdürülemez tüketimi gibi insan kaynaklı olan, hem doğal yaşam alanlarının hem de türlerin kaybıyla sonuçlanan tehditleri durdurmayı amaçladığını kaydederek, bireysel olarak da insanların sadece bazı alışkanlıklarını değiştirerek, doğal yaşama katkıda bulunabileceklerini örneklerle aktardı.

 

SUNUM YAPTILAR

 

Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Vatansever, sürdürülebilir bir dünyaya giden dönüşüm sürecinin iş dünyası olmadan tamamlanamayacağı ve dünyadaki hiçbir gücün iş dünyasının bu süreçte ortaya koyacağı etkiye sahip olamayacağını söyleyerek, üniversitelerin sürdürülebilir uygulamalar için bir laboratuvar alanı olduğunu kaydetti. Ardından konuşan BSH İnsan Kaynakları Direktörü Faruk Kapu, Sürdürülebilirlik Yönetimi ile ilgili sunumunu paylaştı. Bross Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları uzmanı Elif Eğe, Bross Tekstil’de Sürdürülebilirlik Çalışmaları konusu üzerinde durdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, Engelli Bireylerin İstihdamında Sürdürebilirlik konusu üzerinde bir sunum yaptı. Işık, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin güvence altına aldığı haklardan ve alınması gereken tedbirlerden bahsetti.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10