Şentop: Olan bitenin farkındayız; hepimiz bunu görüyoruz.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Çerkezköy'de Esnaf ve Sanatkarlar Odasının onuruna düzenliği yemeğe katıldı. Yemekte son günlerdeki döviz kurlarındaki artışa değinen Şentop, "Türkiyeâ?

Çerkezköy 24.03.2019 12:00:00 0
Şentop: Olan bitenin farkındayız; hepimiz bunu görüyoruz.

Çerkezköy Yalı Restaurantta düzenlenen yemeğe Türkiye Büyük Milet Meclisi Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, AK Parti İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Natan Yakuptur,Tekirdağ Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, Çerkezköy Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fergan Genç, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül,Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan,ÇTSO Başkanvekili Mustafa Seçkin, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı,STK temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

“ZOR BİR GÖREVE GETİRİLDİM”

 

Yemek öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Hüseyin Bahar, yemekte kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Bahar’ın ardından alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen TBMM Başkanı Mustafa Şentop “ Yemek için Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasına teşekkür ediyorum. TBMM Başkanı sıfatıyla aranızdayım. 24 Şubat 2019’da TBMM’nin 29’uncu başkanı olarak seçildim. Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle TBMM Başkanlığına üçüncü turda seçildim. Zor bir göreve getirildim” dedi.

 

 

 

 

“OLAN BİTENİN FARKINDAYIZ”

 

Ülke olarak zor dönemden geçtiklerini kaydeden Şentop “Aslında bunu bekliyorduk, 3-4 ay öncesinden itibaren seçimlere kısa bir süre kala böyle bir manipülasyon yapılabilir diye bir beklenti vardı. Özellikle saat itibariyle dikkat ederseniz 17.30'dan sonra yükselme gözüktü. Bunun anlamı şudur, Türkiye'de piyasalar kapandı, fiyat yükselmesi varsa bir kere dar hacimli piyasada ve Türkiye dışından yapılan alımlar ve satımlarla piyasada oynamak söz konusu. Yarın piyasalar açıldığında Türkiye'de gerçek durumu göreceğiz. Yapanlar açısından riskli bir şey. Neden? Çünkü artık milletimiz bu işin hangi amaçla ve neden yapıldığını biliyor. Buna dair daha önce yaşadığımız süreçleri biliyoruz. Böyle bir beklenti de var. Onun için bu işi yapanların aleyhine mi döner onu daha kestiremiyorlar. Türkiye'de seçim öncesi bu şekilde birtakım oyunlarla, manipülasyonlarla Türkiye'ye, millete zarar vermek, seçimlerin sonucu etkilemek, buna tesir edebilmek mümkün değil. Olan bitenin farkındayız, hepimiz bunu görüyoruz. Bunlar olduğu zaman daha fazla farkına varıyoruz, görüyoruz neyin amaçlandığını, neyin hedeflendiğini. Böyle bir zamandan geçiyoruz."

 

 

 

 

TÜM ÜLKELERİN EKONOMİLERİ AÇIK HALE GELDİ

 

Artık silahlarla değil, ekonomik enstrümanlarla ülkelere karşı savaşların yürütüldüğü bir dönemde olduklarını ifade eden Şentop “ Onun için Cumhurbaşkanımız, dünyada ilk kez gündeme getirmişti, 'Uluslararası ticarette dolar kullanılmasın, herkes kendi para birimiyle yapsın ticaretini' demişti. Mesela Çin'den mal alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz, Çin sizden mal alıyor dolarla ödüyor bunu, halbuki dolarla işimiz yok. Amerika Birleşmiş Devletleri (ABD) ile alışveriş yapsak tamam ama başka ülkelerle alışveriş yapıyoruz. Fakat uluslararası ticarette dolar kullanılıyor. Bir çok ülkede yaygınlaşacağını düşünüyorum. Tüm ülkelerin ekonomileri açık hale geldi.

 

"ULUSLARARASI HUKUKTA ZAMAN AŞIMI MI VAR?"

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri ile ilgili sözlerine de değinen Şentop: "Dün akşam Orta Doğu’da yeni bir krizin başlangıcıyla karşı karşıya kaldık. Trump, bir tweet attı. Dedi ki Golan Tepeleriyle ilgili üzerinden 52 yıl geçti, artık İsrail’in olması lazım. Öyle şey mi olur. Zaman aşımı mı var uluslararası hukukta. Kaldı ki daha önce 1981’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu bir karar var. İsrail’in Golan Tepeleri’ni ilhakı geçersizdir, tanımıyoruz dedi. ABD’nin de veto yetkisi var, kullanmadı. Kullansaydı zaten böyle bir karar çıkmazdı. Böyle bir karar çıkmış. Şimdi diyor ki 52 sene oldu. 52 sene olunca kazanmış mı oluyorsun. Onun attığı tweetle yeni bir tartışma başlamış oldu" Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Şentop, Türkiye’nin oyun kurucu pozisyonuna geçtiğini kaydetti.  

 

BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜNÜ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Türkiye’de AK Parti döneminde önemli gelişmeler yaşadığını kaydeden Şentop “ 2002'den bu güne kadar devam eden 17 yıllık süreçte istikrarlı bir dönemin olması siyasi bakımdan önemli. Cumhurbaşkanımızın liderliği önemlidir.  Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bugün gelmiş olduğumuz noktada en büyük kazancımız devlet millet bütünleşmesidir. Devletle millet farklılık düşünürse devlet milletin değerleriyle barışık değilse o zaman ülkenin mesafe alabilmesi mümkün değil. Türkiye böyle dönemleri ve zamanları yaşadı. Millet devletin bütün kurumlarıyla bütünleşmiş, hepsini bağrına basmış durumda. 15 Temmuz’da bunu yaşadık. Dünya tarihinde benzeri olmayan meselidir. Çoğu darbede halk hükümeti eleştirmek için meydanlara dökülürdü. İlk defa halk siyasi iktidara ve anayasal düzene devlete sahip çıkmak için sokaklara çıkmıştır. Bu bir istisnadır. Devlet ve milletin kaynaşmamasıdır. Büyük Türkiye yürüyüşünü sürdürüyoruz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ BİRAZ DAHA EŞİTTİR”

 

Konuşmasının sonunda kendisinden bahseden Şentop “ Tekirdağ Süleymanpaşa doğumluyum. 24 Haziran seçimlerinde yuvaya döndük. Tekirdağ Milletvekili oldum. Meclis Başkan Vekili görevinden sonra, Sayın Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için istifasından sonra Meclis Başkanı olarak seçildim. Daha önce de Tekirdağ için elimizden geleni yaptık.Şimdi ise sahip olduğumuz imkanlar ve Ankara’da gücümüz biraz daha fazla arttı.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bunu Tekirdağ mitinginde söyledi. Bundan sonra onun koordinasyonunda Tekirdağ’a çok daha fazla ilgi, alaka olacak dedi. Meclis Başkanı seçilmemem dolayısıyla bu teveccühü Tekirdağ’a Trakya’ya teveccühtür. Bu teveccühün sebebi de 24 Haziran seçimlerinde milletimizin teveccühüydü. Sonra Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterdi. Şimdi teveccüh sırası tekrar milletimizdedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak tüm il ve ilçelerimize eşit mesafedeyim. İngiltere’den bir söz vardır, ‘İngilizlerin hepsi eşittir. Kraliçe biraz daha fazla eşittir’ denilir. Ben de ona benzer bir şey söylüyorum. Türkiye’nin bütün illeri, ilçeleri hepsi eşittir ama Tekirdağ biraz daha eşittir. Edirne ve Kırklareli’nde de ziyaretlerimiz oldu. Ortak kanaatimiz Trakya ile ilgili bir bütün olarak çalışma yürütmek. Birçok avantajımız var. Bu potansiyeli gerçekleştirmeliyiz. Bunun için birlik beraberliğe ihtiyacımız var.” dedi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10