Başkan Akay, vatandaşlardan destek istedi

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Birlik Kıraathanesi'ni, Samsun

Çerkezköy 25.03.2019 15:00:00 0
Başkan Akay, vatandaşlardan destek istedi

Çerkezköy’ün bir mozaik, bir güzellik olduğunu belirten Akay, “Umut ediyorum yeni 5 yılda önce Çerkezköy, sonra Tekirdağ ve sonra bu topraklarda Çerkezköy’ün birliği, beraberliği, kardeşliği, bir araya geldiği her alanda Alevi demeden, Sünni demeden nasıl 5 yılı geride bıraktıysak, gelecek 5 yılda da aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olacağız, pekiştireceğiz” ifadelerini kullandı. Altyapısından üstyapısına, düğün salonlarından, Kültür Merkezlerinden, Yüzme Havuzlarından, parklarından, bahçelerinden Pazar Yerlerinden Çerkezköy’de hepimizin mutluluğu için yatırımlar yaptıklarını ifade eden Akay, “Bütün bunları yaparken ibadethaneler bizim inançlarımızı yaşadığımız alanlar dedik. Ne cem evlerini ayırt ettik, ne camilerimizi ayırt ettik. İnançlara sahip çıkan bir anlayışla camilerimizin de, cem evlerimizin de yanında olmaya, eksiklerini gidermeye çalıştık” diye konuştu.

 

 

 

KAPALI PAZAR YERLERİ KAZANDIRDIK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallesi’nde 72 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendiğini ifade eden “Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız” dedi.  Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy’e modern bir Kapalı Pazar Yeri yapıldığını ayrıca Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını kaydeden Akay, “Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

 

 

AYDINLATMA TAMAM, SIRA KALDIRIMDA

 

Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu anımsatan Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

MAHALLE EVİMİZ EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ

 

İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde atıldığını anımsatan Akay, “Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor. Çocuklarımız da bilgisayar odası ve kütüphanede ders çalışıp ödevlerini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı. Hayvan barınağı olarak kullanılan İstasyon Mahallesi’ndeki alanı düzenleyerek ve yatırım yaparak 29 Ekim Spor Kompleksi olarak hizmete açtıklarını, Kartaltepe Piknik Alanı’nı revize ederek, modern bir görünüme kavuşturduklarını ifade eden Akay, Veliköy Mahallesi’ne de modern bir düğün salonu kazandırdıklarını kaydetti.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10