"Bu değişimi hiç kimseye yem edecek halim yok"

Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitinglerini Cumhuriyet Mahallesi Tepe Konutları'nda sürdürdü. 5 yılda Çerkezköy'ün gelec

Çerkezköy 26.03.2019 14:10:00 0

Önceki akşam saat 19:30’da düzenlenen miting, belediye meclisi üyelerinin tanıtılması ile başlarken, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in halkı selamlamasıyla devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye  Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, konuşmasına 25 Mart 2019’da helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anarak başladı.

 

 

 

 

DÜNÜ BİR KERE DAHA HATIRLATACAĞIZ

 

5 yıllık Çerkezköy mücadelesini vatandaşlara bire birer anlattıklarını ifade eden Akay, “Birileri bugün siyaset yapma biçimini çamur atmak ve yok saymak üzerine kurmuş durumda. Durum bu, yani bunlar sanki 5 yıllık mücadele hiç olmadı, bu 5 yılda Çerkezköy bir değişimi, bir dönüşümü hiç yaşamadı, zaten bu dönemde hiç bir şey yapmadılar gibi bir şeyleri tarif etmeye çalışarak, algıyı da kendilerince ithal danışman taktikleri ile oluşturmaya çalıştıkları siyaset biçimleri var maalesef. Bu sebeple ben 5 yıl önceki Çerkezköy’ü, 5 yıl önceki Cumhuriyet Mahallesi’ni tarif etmek durumundayım, zorundayım maalesef. Bizler yeni hedeflere ulaşmak istiyorsak eğer, yeni gelecekte buluşmak istiyorsak eğer dünü unutmayacağız, dünü hatırlayacağız, dünü bir kere daha hatırlatacağız” dedi.

 

 

 

 

BU DEĞİŞİMİ, BU GELİŞİMİ HİÇ KİMSEYE YEM EDECEK HALİM YOK

 

5 yılda Veliköy’de başlayan yatırımlar, yeni düğün salonları, aydınlatma çalışmaları, yeni spor alanları, Kızılpınar’da altyapı çalışmaları, 17 cadde 250 sokakta üst  yapı ve yol çalışmaları, yeni Kültür Merkezi, yeni spor kompleksi, yeni yüzme havuzu temeli, piknik ve mesire alanının değişimi ve dönüşümü, yeni kapalı pazar alanı, okulları, parkları, bahçeleri, yaşam alanları ile bir yeni değişimi bu dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile el ele vererek, Çerkezköy’ün geleceğine, bugününe, çocuklarına yatırım yaptıklarını ve bir değişimin altına imzalarını attıklarını ifade eden Akay,  “Bu değişimi, bu gelişimi hiç kimseye yem edecek halim yok. Bunu böyle bilin” dedi.

 

 

 

 

İSTANBUL’UN ÇÖPLÜĞÜNÜ BURNUMUZUN DİBİNE DAYADILAR

 

5 çevreye dair yapılan işlerin de olduğunu ifade eden Akay, “2.5 yıl evveline kadar Çerkezköy’ün bütün çöpleri, bütün evsel atıkları hemen buradaki çöp alanına atılırdı. Bir çevre felaketi var orada, çevre felaketi. 2.5 yıl evvel Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız o çevre felaketine son verdi. Her gün Çerkezköy’ün 7 bin çöp konteynırını iki defa boşaltılıyor, binlerce ton çöp artık Süleyman Paşa’daki Katık Atık bertaraf Tesisine gider oldu. Buradaki tüten, kokan, çevre felaketine sebep veren o alan artık rehabilite edilecek duruma geldi. Gözlerimizi kapatmadık ve biz o çevre felaketine son verdik. Biz bunları yaparken şimdi ‘Devletten destek alacağız, destek getireceğiz’ diyenler ne yaptı? İstanbul’un çöplüğünü burnumuzun dibine dayadılar. Burada hemen Cumhuriyet Mahallesi’nin kıyısında İstanbul’un bütün çöplerini burnumuzun dibine kadar getirdiler. İstanbul’a ait çöp kokuları Tekirdağ’ı sarar oldu. Biz bununla da bu dönem mücadele edeceğiz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY SENİNLE KÜL OLACAKTI KÜL”

 

Çerkezköy’ün aleyhine olan ne varsa kulaklarının üzerlerine yatmayacaklarını, bir mücadeleyi topyekün bu topraklarda yaşayan herkesle vereceklerini kaydeden Akay, “Bunu siyasetin o günkü rüzgarı buradan eser, bugünkü siyasi hedeflerim buradan gelebilir mi acaba diye sessiz kalmadan yapacağız. Birileri Çerkezköy’deki çevre felaketine, bu toprakların kıyısına, burnunun ucuna, Çerkezköy sınırına termik santral yapılmak üzereyken ağızlarını açmadılar, gözlerini kapattılar, kulaklarının üzerine yattılar. Bu termik santrali kendi ticaretimize nasıl katma değer sağlarız onun peşine düştüler. Biz hep beraber haykırdık. Çerkezköy’ün çocuklarının ciğerlerine kül dolmasın, bu toprakların üzerine kömür yağmasın diye mücadele ettik. Birileri kendi odalarını bu termik santrale kalkan ederken, biz o kalkanları yıkmak için mücadele ettik. Şimdi kalkacaksın, çıkacaksın meydanlara ‘Çerkezköy bizimle kazanacak’ diyeceksin. Çerkezköy seninle kül olacaktı kül. Ancak buna Çerkezköy’de yaşayan tüm hemşerilerim müsaade etmedi” dedi.  

 

AL SANA MİLLET BAHÇESİ, YAPTIK ARKADAŞ YAPTIK

 

Bu dönemde Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yaptıkları yatırımların dışında Cumhuriyet Mahallesi’nde de yeni kavşak düzenlemesini hayata geçirdiklerini ifade eden Akay, “ Yapılaşmanın arttığı yeni alanlarda yol çalışmaları yaptık. Piknik Alanımıza yeni bir otopark alanı oluşturduk. Cengiz Topel Caddesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından asfaltlandı. Kuşbahçe Yolu’nu soğuk asfalt çalışması yaptık, inşallah bu dönem sıcak asfalt yapılacak sona kadar. 5 yıl evvel içeri girmekten imtina ettiğimiz, ürktüğümüz, bir aile olarak içine giremediğimiz, o arkadaşların döneminde terk edilen, hatta orman ile olan bağlantısı kopan bir halde bize teslim ettiler. Çerkezköy’ün hayatının tam ortasındaki Piknik Alanı’nı görmezden geldiler. Bizler 5 yıl boyunca yaptığımız yeni yatırımlar ile, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, spor alanları, aydınlatma çalışmaları, piknik masaları vs. ile yeniden oraya hayat buldurduk ve Çerkezköy yeni bir yaşam alanına kavuştu. Bu yaşam alanı tüm Çerkezköy’e hizmet ettiği için Cumhuriyet Mahallesi’ne yoğunluk, otopark sıkıntısı ve duman sorunu yaşattığını biliyoruz. Şimdi ne yapacağız, şuandaki alan tam 17 hektar. Arkadaşların kaderine bıraktığı, Orman İşletme’nin özel işletmelere kiraya vermeye kalktığı o alanı yeniden 29 yıllığına kiraladık ve bugünkü durumuna getirdik. Buranın hemen arkasında 25 hektarlık bir alan var. Siyaset yaptılar, bu dönem bize bu alanı vermediler. Bakan Beyin ‘Tamam’ demesine rağmen buradaki birkaç tane küçük siyasetçi ‘Aman bu dönem, bu arkadaş zamanında orayı vermeyin’ dedi. Şimdi seçimden sonra, sizlerle beraber o 25 hektarlık alanı önce kazandıracağız. Yok öyle, o alan Çerkezköy’ün. Hiç kimsenin babasının malı değil. Sonra ikinci etapta 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı’nın tam arkasında bulunan alanda bulunan 25 hektarı kiraladıktan sonra oraya doğal bir gölet yapılacak alan var 10 dönüm büyüklüğünde. Oraya bir gölet yapacağız. Göleti yaptıktan sonra göletin etrafını yürüyüş yolları, bisiklet yolları, parkları, bahçeleri ile uzatıyoruz. Şuanda konut alanlarının arasında kalan tüm kısımlardaki mangalları diğer tarafa taşıyoruz. Geri kalan alanların tamamını da dumansız hava sahası ilan ediyoruz. 17 hektar hali hazırdaki yer, 25 hektar hemen arkasındaki yer, Kozapark ile Mülk Yapı arasında bir 33 hektarlık bir alan daha var. Orayı da bu alana katıp, o alanı da kontrollü bir alan haline getirmek istiyoruz. Şuanda alan orman sınırlarında kaldığı için kontrolsüz bir alan. Onların zamanında zifiri karanlık, göz gözü görmeyen alan Çerkezköy’ün güzel bir bahçesi alanına dönüşüverdi. ‘Millet Bahçesi yapacağız’ diyorlar ya, Al sana Millet Bahçesi, yaptık arkadaş yaptık” şeklinde konuştuk.

 

 

GÖR BAK BAKALIM ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNU

 

Hem Cumhuriyet Mahallesi’nin hem de Çerkezköy’ün tüm çocuklarının yüzünü güldüren 23 Nisan Parkı’nı yaptıklarını ifade eden Akay, “O alan 7 bin 200 metrekare büyüklüğünde, 3 bin 500 metrekare yumuşak zemini olan bir çocuk oyun parkı. Aynı anda bin 200-bin 500 çocuğun oyun oynayabileceği Avrupa standartlarında bir oyun parkı. Bugüne kadar on binlerce çocuğumuz, kardeşimiz o parkta mutlulukta koştular, oynadılar, sevindiler. Yani çocuklar mutlu, anneler mutlu, aileler mutlu. Kimler mutsuz? Arkadaşlar mutsuz arkadaşlar. Çerkezköy’ün çocuklarını öksüz bırakanlar mutsuz. Biz çocuklarımıza sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu mutluluktan mutsuz olan arkadaşlar var. Yalan atıp, iftira atacağına sen de mutlu olmayı dene. Gel, gez dolaş, Bak seçim çalışması yapıyorsun parkın etrafında, gir alanın içerisine gör bak bakalım çocukların mutluluğunu” dedi.

 

YAPSAYDIN DA GÖRSEYDİK ZAMANINDA

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkanı Süleyman Kozuva’nın eleştirilerine de cevap veren Akay,  “O 23 Nisan Parkı iki açık ihale ile yapıldı. Birincisi betonarme ve altyapı işleri. O günkü rakamlarla 495 bin TL bedelle açık ihale ile yapıldı. Bugünkü rakamlar ile en az 1.5 misli. Sonra 23 Nisan Çocuk Parkı’nda kullanılacak o oyuncakların maliyeti o günkü yapılan açık ihale ile 2 milyon 370 bin TL. Toplam 2 milyon 868 bin TL o günkü maliyeti o günkü rakamlarla. Bugünkü rakamlarla 4 milyonun üzerinde bir maliyetle Avrupa standartlarında Çerkezköy’ün çocuklarına yakışan bir parkı bu alana kazandırdık. Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkı orası. Çerkezköy’ün çocuklarına parkı, bahçeyi reva göremeyenler, bu alanları birilerine peşkeş çekmeye çalışanlar bu hesaplardan anlayamazlar. Akıl bulandıracaksın, milletin aklını karıştıracaksın ikide bir, üçte bir fiyatına yapacakmışsın. Yapsaydın da görseydik zamanında. Neden yapmadın? Çamur atarak, karalamaya çalışarak hiçbir yere varamazsınız. O Avrupa standartlarındaki park 2.5 yıldır orada yaz, kış, güneş, yağmur demedi aynı kalitede orada duruyor. Sonuç olarak siz beceremediniz arkadaş ama biz yaptık. Siz parkları, bahçeleri zapt ettirdiniz, biz vatandaşa açtık. Anlamazsınız bunlardan, çocukların mutluluğu nedir siz bilmezsiniz. Siz kendi mutluluğunuza bakarsınız kendi mutluluğunuza” dedi.

 

“BÖLGENİN TRAFİK SIKINTISINA ÇÖZÜM BULACAĞIZ”

 

25 hektarlık alana bir macera parkı yapacaklarını ifade eden Akay, “ Gençlerin de oynayacağız, çocukların da eğleneceği bir macera parkını yapacağız inşallah. Sonra Cumhuriyet Mahallesi’nin trafik çözümüne dair ormanda kalan yolların açılmasına başlayacağız. Cumhuriyet Mahallesi’nin kıyısında İstasyon Mahallesi’nde kalan yarı olimpik yüzme havuzumuzu tamamlayarak, Çerkezköy’ün tüm çocuklarına orada yüzme öğreteceğiz. Havuzun hemen karşısında, Cumhuriyet Mahallesi sınırında bir yeni düğün salonunu kazandıracağız. Bu mahallenin en temel sorunlarından bir tanesine 3-4 yıldır ses çıkarıyoruz. Diyoruz ki 4 yıldır, ‘Karayolları Çerkezköy’ün 4 mahallesi demir yolunun bu tarafından, 6 mahallesi diğer tarafında. OSB’de çalışan vatandaşlarımız şehir içi trafiğini yorarak, Atatürk Viyadüğü’nden bu bölgeye gelmeye çalışıyor. Şimdi diyorlar ya ‘Devlet yatırımı gelecek, o gelecek, bu gelecek.’ Gelsin arkadaş, Devlet yatırımı gelmesi için Belediye mi lazım? Bak buradaki kavşağı yapsaydın 4 senedir. Sen yapamadın 4 senedir, Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak ile biz bu kavşağı yapıp, açacağız. Kapaklı istikametinden Cumhuriyet Mahallesi’ne giriş, Cumhuriyet Mahallesi’nden de Kapaklı istikametine çıkış olacak. Bu proje ile bu bölgenin trafik sıkıntısına çözüm bulacağız”dedi.

 

BİZLER TAM GAZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Mahallenin bir sorunu daha olduğunu ifade eden Akay, “Cumhuriyet Mahallemizin ihalesi yapılan fakat fiyat farkı nedeni ile ihalesi başlayamayan fakat 2019’da yapılacak olan Cumhuriyet Mahallesi’nin kanalizasyonu kolektör hattına bağlanacak ve ormana deşarj olmayacak. Yani biz sonuç olarak sizlerle beraber tam gaz çalışmaya devam edeceğiz. Çalışırken de  5 yıldır olduğu gibi her an vatandaşının yanında olan, hatırlayan, bir bebek dünyaya geldiğinde kapıları çalan, Ramazan geldiğinde iftar sofraları kuran, kültür gezilerinde buluşan, beraber camilere, Çanakkale Şehitliği’ne giden, yalnız başına yaşayan yaşlısını unutmayan, mahalle evlerinde kadınları ile buluşan, yaz okullarında çocukları ile buluşan, spor alanlarında gençleri ile buluşan, el ele veren, kol kola veren, yan yana yürüyen bir Belediye olacağız. Sonra milli bayramlarımızı unutmayacağız milli bayramları. Millilikten bahseder olmuşlar. Bu memleketin önemli tarihleri var. 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri var. Unutturduğunuz milli bayramları 5 yıl boyunca meydanları, caddeleri, ay yıldızlı Türk Bayrakları ile Gazi Mustafa kemal Atatürk’ümüzün resimleri ile donattık. Şimdi yeniden o milli bayramlarda yeniden ay yıldızlı Türk Bayrakları altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir Belediye başkanı olarak meydanlarda ‘Ne mutlu Türküm’ diye haykıracağız. Bir haykır da sesini duyayım dedim, ses gelmedi hala. Bir konuşun da sesinizi duyalım sesinizi” dedi.

 

SÜREKLİ ÇAMUR SİYESETİ YAPIYORLAR

 

Ekonomi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Akay, “Arkadaşlara sesleniyorum, bırakın çamur atmayı, bırakın yok saymayı. Düzgün siyaset yapın düzgün. Millet sizin attığınız yalanlara mı inanacak, yoksa gördüğüne, yaşadığına mı inanacak? Bakın 166 milyon bütçe varmış, 120 milyon oradan geliyormuş diye anlatıp duruyorlar. Bu bütçe ile Çerkezköy sokakları her gün temizleniyor, Belediye’nin 600 personeli var, bir sürü giderleri var. Bütçe ortada. Siz bu bütçeyi 2014’te sakat bırakmadınız mı? Üç tane Belediyeyi borçlu devretmediniz mi? Kamuya 50 milyon TL borcu ödemeden bu yükü bizim sırtımıza bırakmadınız mı? Şimdi millete bunları unutturacaksınız, millete bunları unutturmak için kafa karıştırarak bir hesabı milletin gözünün içine baka baka anlatmaya çalışacaksınız. Sürekli çamur siyaseti, diyor ki geçen dönem seçime girmişim cebimde bir kuruş para yokmuş, birkaç kişi bana para vermiş ben seçime girmişim. Nasıl bir yalandır bu ya! Nasıl bir siyasettir!” şeklinde konuştu.

 

BİLİR MİSİNİZ, KARŞILIKSIZ İNSAN SEVMEK NE DEMEK?

 

Bütçe ile ilgili eleştirirlere de cevap veren Akay,  “Cebimde bir kuruş para yokmuş, birileri bana para vermiş. Kendi parası çokmuş verirmiş bunlardan bahsediyor. Yani para bunların aklını almış aklını. Bütün dünyaları para olmuş, gözlerinde dolarlar dönmeye başlamış. Paralarınızı arttırmak için geçmediğiniz tezgah yok sizin. Ben oy için, oy karşılığı kapı kapı erzak dağıtmıyorum. Bakın seçim öncesi Çerkezköy Belediyesi’nin 5 yıldır yaptığı ayni ve nakdi yardımları Nisan sonrasında devam edeceğiz, neden çünkü seçim meselesinde bu işler olmaz dedik. Şimdi kapı kapı erzak dağıtıyorlar. Sonra süslü kutularımız yok, erzak kolilerimiz yok. Çorap dağıtımımız da yok. Bakın size bir şey hatırlatayım, bu iş çorap dağıtmayla olmuyor neden söyleyeyim mi, bakın aynı marka çoraplardan 2014 yılında da dağıttılar hatırlıyor musunuz? Markası aynı farkında mısınız? Aynı fabrikanın ürünü bunlar, aynı fabrikanın. Şimdi 2014’te aynı marka çoraplardan dağıttınız, e olmadı. Demek ki bu iş o marka çoraplarla olmuyor. Ya çorap dağıtmaktan vazgeçin yada çorabın markasını değiştirin arkadaş. Bak şimdi bak, onların sermayesi dilinden düşüremedikleri paraları, benim sermayem sevgi sevgi!Benim sermayem insan sevgisi, insan sevgisi. Bilir misiniz, karşılıksız insan sevmek ne demek? Çıkarsız sevmek ne demek bilir misiniz? “ dedi.

 

BEN MEYDANLARDA KARŞILIKSIZ BİRBİRİNİ SEVENLERLE BULUŞUYORUM

 

Akay, “Bilmezler. Bakın bu meydanlar karşılıklı birbirini sevenlerle dolu. Bakın annelerimle, ablalarımla, kardeşlerimle, ağabeylerimle buluşuyorum. Bunlar insan sevmekle oluyor. Bir insanın sevmekle başlar her şey demiştim bir insanı sevmekle de devam eder. Gönülden bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Arabasını süslemek isteyen var, ben bu işe emek vermek istiyorum diyen var, hiçbir karşılıksız emekçi kadınlarımız var. Ekmek getiren, su getiren ablalarımız var. İnanamazsınız, keşkek yapıp getiren var.  Keşkek yaptım sana, gelin enerji versin diyen annelerimiz var. Bu işler böyle oluyor. Bu sevgiyi, bu gönül birlikteliğini biriktirmek kolay değil. Bu işler çorapla falan olmaz. Çorapları giyin bir şey olmaz. Şimdi şunu söyleyeyim, Çerkezköy bana inanın. Kaderini, geleceğini para baronlarının eline bırakmayacaktır. Çerkezköy kaderini kendi çizecektir. Umutla aydınlık geleceğe beraber yürüyeceğiz. Bize inanın Cumhuriyet, bize güvenin Çerkezköy. 5 yıl evvel güvendiniz bizlerde sizin güvenini boşa çıkarmadık. Büyüttüğümüz sevgimizi 2024’e taşıyacağız. 5 yıl boyunca işlediğimiz sevgiyi 31 Mart’ta sandıklarda buluşturalım. Hep beraber sevdamız Çerkezköy diye haykıralım “diye konuştu

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10