Öztrak, seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya davet etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekr

Tekirdağ 28.03.2019 15:08:00 0
Öztrak, seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya davet etti

“Martın Sonu Bahar” diyerek seçim kampanyasına başladıklarını ifade eden Öztrak, “Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı olarak kampanya boyunca kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdik. Gönül kırmaya değil, gönül yapmaya uğraştık. Milletimizin derdini dile getirmeye çalıştık. Çözüm önerilerimizi kamuoyuna sunduk. Ama bu seçim süreci karşımızda yer alan Sarayın nifak koalisyonunun Allah’tan korkmadığını, kuldan utanmadığını açık seçik ortaya koydu. Böyle adaletsiz ve seviyesiz bir kampanya süreci daha önce hiç bir seçimde yaşanmadı. Saray iktidarı ve onun bekçisi adaletsizlik seviyesizlikte dip yapmak için birbirleriyle yarıştılar” dedi.

 

“BAKANLAR DEVLET İMKÂNLARIYLA PİYON GİBİ MEYDANLARA SÜRÜLDÜ”

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın, devletin imkânlarını hiçbir seçim yasağı veya sınırlamasına tabi olmadan kullanmaya devam ettiğini savunan Öztrak, “Eski Meclis başkanları, milletimizin temiz oylarını helal-haram diye ayrıştırıp cennet tapusu dağıtma şirkine düştüler. Devletin yayın organları ve havuz medyası Genel Başkanımız, Partimiz ve adaylarımıza karşı Sarayda üretilen FETÖ tipi kumpas senaryoları ve her türlü çamur siyaseti için sonuna kadar kullanıldı. Güya icra görevini yerine getirsin, siyasete bulaşmasın, milletin derdini çözsün diye seçilmeyen atanan bakanlar devlet imkânlarıyla piyon gibi meydanlara sürüldü” dedi.

 

MİLLETİN AKLIYLA AÇIKÇA DALGA GEÇTİ 

 

Milletin aklıyla açıkça dalga geçildiğini iddia eden Öztrak, “Kumpasçılar, işi sahte gazete ve broşür bastırarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve harcında Kuvayı Milliye ruhu olan CHP’yle hiçbir zaman yan yana gelmeyecek mesajları partimize mal etmeye çalışıyorlar. Gün geçmiyor ki ortaya sahte bir mesaj, broşür çıkmasın. Bunlarla CHP’nin ve Millet İttifakı’nın hiçbir ilgisi yoktur. On parmaklarında on kara… Kaçınılmaz sonu gördüler, bu karaları CHP’ye, millete, Millet İttifakı’na sürerek seçimi kazanabilir miyiz diye düşünüyorlar. Aslında tüm bu rezillikler, bunu yapanların milletin oyunu çantada keklik görmelerinden kaynaklanıyor. “Ne yalan söylersek söyleyelim, millet bize inanır” diye düşünüyorlar. Sarayın Damadı daha önce ne diyordu? “Cumhurbaşkanımız aya 4 şeritli yol yapacağını söylese millet inanır.” Bu sözleri unutmadık, aklımızda. Milletin aklıyla açıkça dalga geçti” dedi.

 

 “MİLLETİMİZİ BÖLEREK SORUMLULUKTAN KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 

Ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztrak, “ Maalesef geldiğimiz noktada “tulumbada su bitmiştir”. Bunu Sarayın kibirli kişisi Erdoğan çok önceden ilan etmişti. Seçimden sonra saray iktidarı ekonomide çok acı bir reçeteyi dayatacaktır. Bunun işaretini sarayın damadı “Nisan’da yeni yol haritası hazırlanacak” diyerek zaten vermiştir. Diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları olan eski Başbakan ve Meclis Başkanı da İstanbullulara yeni gelecek vergilerin müjdesini vermektedir. Malum bunların yol haritası çok çabuk eskiyor, bu kaçıncı harita… Daha Ekim’de yazdıkları haritanın koordinatları, hedefleri birkaç ay içinde yok oldu gitti. Şimdi milletimize bir acı ilaç daha içirmeye hazırlanıyor. Ancak milletimizde acı ilaç içecek hal kalmadı. Mutfaktaki yangın annelerimizi perişan ediyor, işsizlik gençlerimizi ezip geçiyor, evlatlarına harçlık veremeyen babalar evlatlarından kaçıyor, eve onlar uyuduktan sonra gitmeye çalışıyorlar. Bunlara sebep olanlar ise ekonomiyi, mutfağı, tencereyi bir kenara itip,  yalan üstüne yalan söyleyerek, iftira ve çamur siyasetinde her gün el yükselterek, milletimizi bölerek sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Ülkenin Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, belediye başkanıymış gibi veya Belediye Meclis Üyesi adayı gibi meydan meydan dolaşıp, vatandaşa bir avuç çay dağıtıp, Müslüman katili teröristin çektiği propaganda filminden medet umar hale gelmiştir. Bu güne kadar hep güvendiği anketçiler artık güvenilmez adamlardır onun için… İşin bittiği bellidir. Yapacakları tek şey vardır: Milletin kararını olgunlukla kabul etmeleri gerekir. Onlara tavsiyem, seçimin ardından açıklanacağı söylenen yol haritasının birinci maddesi “devletin kasasının başındaki damadın görevden alınması” olmalıdır. Unutulmasın Sayın Erdoğan nasıl kendi evlatlarını ve damadını düşünüyorsa; milletimiz de aynı şekilde kendi evlatlarını bu seçimde sandıkta düşünecektir.

 

 MİLLETİMİZ İTİBAR ETMEYECEK, KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKACAK

 

Türkiye’nin huzura, kardeşliğe, dertlere derman olacak proje ve yeni sözlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztrak, “Artık hurdaya çıkmış, metal yorgunu AK Parti belediyeciliğinin Türkiye’ye vereceği bir şey yoktur. Bundan birkaç ay önce milletin seçtiği belediye başkanlarını milletin iradesine rağmen nasıl istifa ettirdilerse, şimdi seçilmeleri için aday ettikleri AK Parti Belediye Başkanlarının da istifalarını Sarayın cebine vermişlerdir bu belediye başkanları. Siz ne yaparsanız yapın, bunları seçerseniz bunlar sizin iradenize göre değil, Sarayın iradesine göre hareket edecektir. Bunların istifa mektupları Sarayın emrindedir. Hiç tereddüdüm yok, Saray iradesini millet iradesinden üstün gören bu kibirli belediyecilik anlayışına milletimiz itibar etmeyecek, kendi iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZIN AĞZINDAN ÇIKANLARA İTİBAR EDİN”

 

Tekirdağ ile ilgili yaptırdıkları anketlere göre hiçbir ilçede CHP oylarının yüzde 50’nin altına düşmediğini dile getiren Öztrak, “Büyükşehir Belediyemizin alacağı oylar da en kötü ankette dahi yüzde 55’in altına düşmüyor. Fakat bu bizi rahatlığa sevk etmemeli. Birileri seçimi kendilerinin alacağına dair algı yaratmaya çalışıyor. Hep söylüyorum, aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. CHP olarak Tekirdağ’da 12-0 yapacağımızı açık şekilde görüyorum. Ama karşımızdakiler kaybettiklerini anladıkça hırçınlaşıyorlar. Bilinçli olarak ortamı germeye çalışıyorlar. Biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Tekrar söylüyorum, bu dağıtılan broşürlere, sahte gazetelere, sosyal medyada yayılan haberlere kesinlikle itibar etmeyin. Partilerimizin Genel Başkanı’nın, sözcülerinin, belediye başkan adaylarımızın ağzından çıkanlara itibar edin” dedi.

 

İNŞALLAH BU VERİLEN DERSTEN İBRET ALIP BU GİDİŞLERİNİ DÜZELTİRLER

 

Beka sorununa da değinen Öztrak, “Bunların aklı şöyle: Beka sorunu var diyelim, ölümü gösterelim, vatandaşı sıtmaya razı edelim. Haberleri izliyorum, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütüyle yürüttüğü o fedakârane mücadeleyi bile kendi kampanyalarında kullanmaya çalışıyorlar. Bu, milletin ordusunun başarısıdır. Bu, Sarayın başarısı değildir ama bundan bile medet umar hale geldiler. Bu mücadelede şehit olan Mehmetlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Yine bu mücadelede gazi olan Mehmetlerimize de “Allah sizden razı olsun” diyorum. Yapmaya çalıştıkları şu: “Bekaya bak bekaya.” Bu beka nedir? Bekanın şifrelerini milletimiz çözmüş. Diyorlar ki “B” harfi Bahçeli, “E” harfi Erdoğan, “K” harfi koltuk, “A” harfi de aşk. Yani “Bahçeli Erdoğan Koltuk Aşkı.” Sakın Bahçeli Erdoğan Koltuk Aşkına bakıp mutfaktaki boş tencereyi unutmayın. Bu seçimde kaçışları yok, milletimiz kendilerine bir ders verecek. İnşallah bu verilen dersten ibret alıp bu gidişlerini düzeltirler. Milletin kendilerine 5 yıl için vermiş olduğu yetkiyi de Sarayın yararına değil milletin yararına kullanırlar” dedi.  

 

TÜRK MİLLETİNİ DAVET ETTİ

 

Tüm milletini hem sandıklara gitmeye ve hem de seçim bitene kadar sandıkların başında durarak iradesine sahip çıkmaya davet eden Öztrak, “Hem Tekirdağ’da hem de tüm Türkiye’de “Martın sonu bahar, dertlere derman var” diyorum” dedi. Öztrak’ın konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir  Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10