Akay: Benim başım dik anlım ak

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay seçim çalışmaları çerçevesinde Çerkezköy Erzurumlular Derneğinde Erzurumlular ile bir araya geldi.

Çerkezköy 29.03.2019 17:21:00 0
 Akay: Benim başım dik anlım ak

Başkan  Vahap Akay, Erzurumlular Dernek Binası’nda Çerkezköy’de yaşayan Erzurumlularla bir araya geldi. Burada Erzurumluların ilgisiyle karşılanan Başkan Akay’a “Hoş geldin” diyen Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, “Kıymetli hemşerilerim bugün derneğimizin misafirleri  herkesin  Belediye Başkanı değerli belediye başkanımız Vahap Akay ve meclis üyesi adayları. Başkanımız  bugün bize projelerini anlatacak ve 5 yıllık görev için yetki isteyecekler”dedi. 

 

 

 

AKAY, “ABUK SUBUK SÖYLEMLERLE SEÇİM KAMPANYALARI YÜRÜTÜLDÜ

 

Akın’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Öncelikle beni kabul ettiğiniz ve güzel bir şekilde ağırladığınız için tüm Erzurumlu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.Bu seçim döneminde üzülerek söylüyorum. Bir sürü abuk subuk söylemlerle bir seçim kampanyası yürütüldü. Siyaset kin gütmek değil, siyasetin seviyesini bu kadar aşağı düşürmeye gerek olmadan bir siyasi yarış içerisinde olmamızı temenni etmiştik. Yalnız böyle olmadı. Biz sadece Çerkezköy’ün dertlerini anlatarak bir seçim kampanyasıyla bu günlere kadar geldim. Son mitingimi de yapıp Çerkezköy’de vatandaşlarımızla  Cumartesi günü el ele kolkola omuz omuza birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz” dedi.

 

“ BİZİM DERDİMİZ ÇERKEZKÖY”

 

Vahap Akay, 3 buçuk aydır her sokak ve kahvehanede vatandaşlarla buluştuğunu Çerkezköy için yapmayı düşündüğü ve yaptığı projeler hakkında bilgi verdiğini  dile getirerek, “3 buçuk aydır her gece kahvelerde, evlerde, sokaklarda, çarşıda derdimizi anlatıyoruz. Derdimiz Çerkezköy. Bir 5 yıllık mücadeleyi paylaşıyoruz. Bu 5 yıllık mücadeleyi buluştuğumuz tüm hemşerilerimizle paylaşmaya çalışıyoruz. Çerkezköy’ün bu 5 yıllık değişim sürecinde artan nüfusuna hizmet vermek üzerine yapacağımız çalışmaları anlattık. Yeni 5 yıla dair hedeflerimizi anlattık ve bu günlere kadar geldik.  Sandığa girmemize aşağı yukarı 48 saatimiz kaldı. 48 saat biz konuşacağız, sonra vatandaş konuşacak. Bunu çok net ifade ediyorum. Meydanlarımız güzel bir şekilde seçim maratonu geçiriyor. Demokrasi Çerkezköy’de yerine gelsin, vatandaşımız önümüzdeki 5 yıla dair kararını sandığa yansıtsın ve sandıktan çıkan sonuç herkesin başının üstüne olsun istiyoruz” dedi.

 

“ÇAMUR ATMA SİYASETİYLE BİR SEÇİM DÖNEMİ GEÇİRDİLER”

 

Akay ,5 yılda Çerkezköy’de  büyük bir değişim yaşandığını da kaydederek, “Bu 5 yılda yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlattık. Bu 5 yılda Çerkezköy’ün değişiminin ötesinde amacımız insanları bir araya getirmek, ortamları paylaşmak üzerine oldu. İnsanlarımızla bir araya olma çabasına girdik. Bu bir araya gelme amacımız, Türkiye’nin 81 ilinden gelen her vatandaşımız arasında birlik ve beraberliği arttırmak ve bunları geleceğimize aktarmak için çaba gösterdik. Büyüyen Çerkezköy’ümüzü biraz daha güzelliklerle buluşturmamız lazım. Buna dair tabii ki hedeflerimiz var. Bu seçim döneminin 3 buçuk ayını çok verimli geçirdiğimi düşünüyorum. Seçim döneminde vatandaşlarımızla paylaşımlarımızı daha da arttırdık. Gittiğimiz her evde, buluştuğumuz her kahvehanede vatandaşlarımızın her türlü sorununu yazık, yeni sorunları öğrendik. Dolaştığımız yollarda vatandaşlarımızla paylaşımımızın bir kat daha arttığını gördük. Çerkezköy’ün derdine derman olacak projelerin konuşulmasını istediğim, bu seviyede kalmasını istediğim bir seçim dönemi temenni etmiştim. Maalesef böyle olmadı. Bir çamur atma siyasetiyle bir seçim dönemi geçirdiler” ifadesini kullandı.  

 

“BENİM BAŞIM DİK ALNIM AK”

 

Vahap Akay, seçim döneminde siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm Çerkezköylülerle buluştuğunu ve  her mitingine Türk bayraklarıyla geldiğini belirterek, “Yapılan hatalardan ders çıkararak Çerkezköy’ün geleceğini oluşturmak amacıyla belediyecilik yapmaya çalıştık. 5 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimin son günü Cuma günü  yani saat 17:00’den sonra Pazar günkü seçimi ve sonucunu bekleyeceğiz. Ben bu 5 yıllık dönemde sizlerden aldığım yetkiyle söylüyorum. Bu topraklarda yaşayan 167 bin vatandaşımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz, insanlarımızı ayrıştırmadan MHP’lisi, CHP’lisi, İYİ Partilisi, Saadetlisi, Büyük Birlik Partilisi, kim olursa olsun hepsine nasıl daha iyi hizmet ederiz diye düşündük. 10 mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. 9 mahallede tur attık. 10’uncu mitingimizi de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde gerçekleştireceğiz. Şunu diyorum: Bu çalışmalarda, mitinglerde sadece insana yatırım yapmanın karşılığını gördük. Soğuk havalarda, yağmurlu havalarda binlerce insan bir araya geldi. Kadın, erkek, genç, yaşlı birçok insan mitinglerde bir araya geldi. Sadece Türk Bayraklarıyla bir parti seçimi olmadan o meydanlara giriyorum ki her partiye gönül veren vatandaş geliyor. Bunu bilen bir belediye başkanı olarak CHP’nin belediye başkan adayı olarak, tüm vatandaşlarımızı ayırmadan, görev yapmış bir belediye başkanı olarak, sadece Türk bayraklarıyla hemşerilerimle buluşuyorum. İnsanlarla, gençlerle, çocuklarla bir dönüşümü yaşadığımı gördüm. Bu duygularla yaşıyorum. Bir şekilde vatandaşlarımla buluşmuşum, seçim kazanılır kaybedilir benim için dert değil. Ben 5 yıl boyunca ne yaptığını bilen bir belediye başkanı olarak alnım ak başım dik”dedi.

 

“SİYASET KİN GÜTMEK DEĞİL”

 

Başkan Akay, seçim döneminde siyasetin kin gütmek  ve karalamak olmadığını ve  diğer parti adayların karalama kampanyasıyla seçim çalışması yürüttüğünü belirterek,  “Bu seçim döneminde üzülerek söylüyorum. Bir sürü abuk subuk söylemlerle bir seçim kampanyası yürütüldü. Siyaset kin gütmek değil, siyasetin seviyesini bu kadar aşağı düşürmeye gerek olmadan bir siyasi yarış içerisinde olmamızı temenni etmiştik. Yalnız böyle olmadı. Ben sadece Çerkezköy’ün dertlerini anlatarak bir seçim kampanyasıyla bu günlere kadar geldim. Zaman zaman derneğimizde bir araya geldik, zaman zaman diğer derneklerimizde bir araya geldik. Beni yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimin hayırlısı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu seçim döneminde Necat arkadaşımızla, Hanifi abimizle dertlerinize derman olacak, Çerkezköy’ü daha güzel günlere getirecek bir ekip oluşturduk” diye konuştu.

 

“HERKESİN BAŞKANI VAHAP AKAY”

 

 Başkan Akatın konuşmasının ardında konuşan  Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, dernekteki programa katılanlara teşekkür ederek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın her zaman yanında olduklarını da belirterek, “Kıymetli hemşerilerim bir tarafta cenazemizde ağlayan düğünümüzde oynayan her zaman yanımızda olan Hanifi abimiz var, diğer tarafta seçimden seçime yanımıza gelen çok koyu hemşericiler var. Bir tarafta hemşerilerine sorularak, teklif üzerine listeye girenler var, diğer tarafta paraşütle tepeden inme partililer var. Bir tarafta işi için, aşı için Çerkezköy’e gelmiş, yaptığı dev projelerle bizleri onurlandıran, Çerkezköy’e katma değer sağlayan hemşerimiz Necat İlhan var, diğer tarafta hemşerilerimizin sırtına binmiş sülük gibi sizlerin üzerine yapışanlar var. En önemlisi Çerkezköy’ün mimarı Vahap Akay var. Sevgi anlamsız değildir, sebepsiz de sevilir deyip gönlünü millete açmış herkesin arkadaşı Vahap Akay var, diğer tarafta kendi koltuk bekalarını ülke bekasıymış gibi bizlere yutturmaya çalışanlar, bizleri ayrıştıran, kendilerine oy vermeyenleri vatan hainleri ilan edenler var. Her derdin bir dermanı var, martın sonu bahar. Karar sizin, oy sizin. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Sonrasında konuşma yapan Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Hanifi Karataş: “Hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Başkanımız gerekenleri anlattı. Karar sizin” ifadelerine yer verdi. Millet İttifakı Meclis üyesi Adayı Necat İlhan da herkese teşekkür ederek: “Bizlere destekte bulunanlara, yanımızda olanlara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

“BU YAPTIĞINIZ NE TEVAZUNUN T’SİNE NE DE MÜSLÜMANLIĞIN M’SİNE SIĞAR”

 

Akın’ın ardından konuşmasına devam eden  Akay, “Cumhuriyet Mahallesi’nde dedim ki “Bu işler çorap dağıtmakla olmaz” 2014’te de aynı çoraplardan dağıtmışlardı, olmadı. Ya çorapların markasını değiştirin, ya da çorap dağıtmaktan vazgeçin dedim. Kızılpınar’da dedim ki: “Hemşerilerim çoraplar dağıtılıyor, çorapları giyin” dedim ama kafanıza geçirilmesine müsaade etmeyin dedim. Çoraplar, erzaklar, yani vatandaşın oyunu bunlarla alabileceğini düşünen bir siyasetle karşılaşıyoruz. Bizim bir birimimiz var belediyede. Hem maddi hem de erzak yardımında bulunan bir birimimiz var. Ben seçime 45 gün kala bu yardımları durdurdum. Yani vatandaş kendisine oy karşılığında bunlar veriliyor diye düşünmesin diye bu yardımları durdurdum. Nisan’da devam edeceğimizi söyledim. Diğer taraftan çıkacaksın meydanlara söyleyeceksin ‘Sağ elin verdiğini sol el görmezmiş’ diyeceksin sonra kalkıp kapı kapı erzak dağıtacaksın. Bu yaptığın ne samimiyetin ‘S’sine, ne tevazu’nun ‘T’sine ne de Müslümanlığın ‘M’sine sığar ben size söyleyeyim. Bunlar çok hoş değil ama maalesef yaşıyoruz, yapacak bir şey yok. Biz sadece vatandaşlarımızın yanında bir seçim kampanyası yürütülsün istiyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10