Balık sezonu 15 Nisan'da kapanıyor

1 Eylül 2018'de açılan balık avı sezonu 15 Nisan'da bitecek. Su ürünleri kaynaklarından ekonomik yararlanmak, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünle

Çerkezköy 1.04.2019 19:04:00 0
Balık sezonu 15 Nisan

1 Eylül 2018’de açılan balık sezonu 15 Nisan’da kapanacağını ifade eden Çerkezköylü balıkçılar, yeni balık sezonunun  her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Eylül 2019 tarihinde açılacağını belirttiler.

 

 BU YIL HAVA KOŞULLARINA GÖRE BAZEN BOL BAZEN İSE AZ BALIK ÇIKTI

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Satış Müdürü Volkan Biber,  “Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da denizlerimizde balık çeşidi  bazen bol oldu bazen az oldu.Bol balık çıktığında  vatandaşlarımız hem daha ucuza hem de daha bol yeme imkanı buldu .Az balık çıkınca da fiyatlar  her zamanki gibi biraz yüksek oluyor. Bu sezonda bazen böyle oldu. Her şeye rağmen balık severler az balık çeşidinin çıkmasından kaynaklanan fiyat yükselişine aldırış etmeden yine bütçelerine göre balık alımı yaparak balık  yemeye çalıştılar” dedi.

 

15 NİSAN’DA SEZON KAPANIYOR

 

15 Nisan 2019 tarihi itibariyle balık sezonunun sona ereceğini ifade eden Volkan Biber şöyle devam etti, “Şu an tezgahlarımızda bulunan balık çeşitleri bulunmayacak. Tezgahlarımızı ithal dondurulmuş balık çeşitleri ile az sayıda olsa ile tutulan balık çeşitleri ve de özel havuzlarda üretilen balık çeşitleri  yer alacak.  En çok da ithal balıklar yer alacak”dedi.

 

15 NİSAN’A KADAR  BOL BALIK YİYİN

 

Vplkan Biber , “2018-2019 Balık  sezonu mevsimi açıldığında genellikle palamut çok bol çıktı. Bu sezon vatandaşlarımız geçen yıla göre çok daha fazla palamut yeme imkanı buldu. Hamsi zaman zaman az çıkmış olsa da genelde çok fazla çıkan balık çeşidi oldu ve en çok tüketilende bu balık çeşididir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda hava koşullarının çoğu zaman mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi oldu. Yani deniz suyu soğuk olması gerekirken sıcak oldu ve balık kuzeye kaçtı. Bu nedenle de denizlerimizde az balık çeşidi yakalandı ve tezgahlarda yerini aldı. Az balık çıktığı zamanda  tezgahlarımızda mümkün olduğunca balık çeşitlerini eksik etmemeye özen gösterdik ve halkımızın balık ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve sezon sonuna kadarda çalışacağız. Artık balık sezonunun kapanmasına sayılı günler kaldı. 15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde balık avlanma sezonu resmen kapanıyor. Yeni sezon ise 1 Eylül 2019 ‘da açılacak. Tezgahlarımız da  balık sezonu kapanmış olsa da ithal balık olacak. Balık sezonu kapanmadan halkımızın taze ve bol balık yemesini tavsiye ediyorum”dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

 Balık fiyatları ile ilgili bilgi veren Volkan Biber; “Hamsinin kilogramı 20-25 TL, İstavritin kilogramı 25 TL, Karadeniz çupranın kilogramı 50 TL, Palamutun tanesi 25 TL, Karadeniz levreğin kilogramı 50 TL, Levrek tane 13 TL, Mirlenin kilogramı 50 TL, Çinekopun kilogramı 50 TL’den satılıyor” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10