Vatandaşların seçim değerlendirmesi-2

31 Mart pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçları açıklandı. Biz de gazetemiz olarak halkın görüşlerini almaya devam ettik. Çerkezköy'de seçimin galibinin yeniden Vahap Akay

Çerkezköy 2.04.2019 18:44:00 0
 Vatandaşların seçim değerlendirmesi-2

Çerkezköy’de uzun yıllardan bu yana yorgancılık yapan Moda Yorgan’ın sahibi Murat Yürük, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi şöyle değerlendirdi,  “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de heyecanlı ve çekişmeli geçti. Bu seçimin ilçemizde zor geçeceği belli idi. Ülkemizin önde gelen sanayi kenti olan ilçemizde 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde CHP’den belediye başkanı olan Vahap Akay ilk göreve başladığında ‘Ben parti rozetini çıkarıyorum ve bundan böyle partili partisiz herkesin belediye başkanı olarak görev yapacağım’ demişti ve 5 yıl süresince de herkesin belediye başkanı olarak hizmet ettiğini gördük. Vahap Akay’ın yaptığı hizmetleri halk gördü. Çocuklar gördü. İlçemize dışarıdan gelen vatandaşlar gördü. Parti gözetmeksizin hizmet eden birilerinin tabiri ile kısa pantolonlu çocuğu halk çok sevdi ve seviyor ve ona oy verdi. Burada onunla birlikte kazanan Çerkezköy oldu. Başkan Akay kendisini eleştirenlere gelin eleştirdiğiniz konularda birlikte tartışalım dedi ama hiçbir aday karşısına çıkmadı. Çerkezköylü bir vatandaş, bir esnaf olarak Başkan Akay’ın hizmetleri dışında da temennim iktidar partisinin de Çerkezköy’e katkı sağlamasıdır. Seçimler bir yarıştır. İlçemizde seçime katılan partilerin ilçe teşkilatları ve adayları kavgasız sağduyulu bir seçim süreci yaşanması yönünde gösterdikleri hassasiyet içinde kendilerine bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Çerkezköy halkımızın büyük bir çoğunluğunun oyunu alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen başta Vahap Akay’ı ve Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’dan belediye meclisi üyeliğine seçilen arkadaşlarımızı da kutluyor, başarılar diliyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E YAKIŞAN OLDU

 

Çerkezköylü esnaflardan Akdeniz oto-Emlak İşyeri Sahibi Mehmet Akdeniz de,  “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ilçemizde hak eden kazandı ve Çerkezköy’e yakışan oldu. Biz Vahap Başkanın bugüne kadar yaptığı hizmetlerden memnunuz. Yeni döneminde de çok daha farklı ve çok daha iyi hizmetler yağacağından da şüphemiz yok. Kendisine sonsuz güvenimiz var. 2014’te ilk göreve geldiği günden 31 mart seçimlerine kadar olan süreçte yaptığı hizmetlerinin yanı sıra halkla yediden yetmişe oluşturduğu gönül birlikteliği ve samimiyetle gönüllerde taht kurdu ve herkesi kucakladı. Bu durumu kimse inkar edemez. Çerkezköy’de yaşayan 81 ilden gelen tüm vatandaşlarımız yapılan hizmetleri takdir etti ve yeni döneminde de güzel hizmetler yapacağından şüphe duymadı.  Başkanımız Vahap Akay’ın yanında dik durarak sandıkta yeniden görev senindir dedi” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY HALKI YİĞİDİN HAKKINI YENİDEN YİĞİDE VERDİ

 

Çerkezköy Bellona Bölge Bayii Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Gafur Güneş, “Ben siyasetçi değilim. Ancak Çerkezköy’de hak eden kazandı. Çerkezköy halkı uzun yıllardır özlemini çektiği bazı hizmetleri  alamıyordu. Herkesin belediye başkanı  olmayı başaran Vahap Başkan ile almaya başladı ve Çerkezköy onunla birlikte kent oldu. İlk döneminde de yaptığı güzel işler oldu ve takdir ettik. Gerçekten yeniden belediye başkanlığını hak ediyordu.  Halkımızın büyük bir çoğunluğu da tercihini ondan yana kullandı ve hak eden kazanmış oldu. Özellikle belediye başkanı olarak hizmet yapmak zor. Çünkü her ne kadar güzel hizmet yaparsanız yapın bazı kesimi memnun edemezsiniz. Ama yapılan hizmetleri de görmemezlikte gelmek olmamalı. Ne demişler ‘ Yiğidi öldür ama hakkını yeme’ Çerkezköy halkı da yiğidin hakkını yeniden  yiğide verdi. Hayırlı olması temennimle kendisini ve seçilen tüm belediye meclisi üyelerini tebrik ediyor başarılar diliyorum.”dedi.

 

 SEÇİM SÜRECİNDE DE HALKIN TAKDİRİNİ KAZANDI

 

İlmez Tur işletmesi sahibi Hasan İlmez ise, “Gönüllerimize giren, bizlerin sevgisini kazanan ve yaptığı hizmetlerle de bizlerin takdirini kazanan Vahap başkanımızın yeniden belediye başkanı seçilmesi aslında Çerkezköy için yeniden büyük bir kazanç olmuştur. 5 binin üzerinde bir oy farkı ile seçimi aldı. Bu da bence şunu gösteriyor kendisini halka hem çok iyi sevdirmiş hem iyi hizmet yapmış, hem de herkesimi kucaklamış olmasıdır. Seçim sürecinde de sürdürdüğü dürüst seçim kampanyası ile de halkın takdirini kazandı. Yeni döneminde de ilk dönemindeki gibi ayni şekilde kararlılıkla sevdamız Çerkezköy ‘diyerek yoluna devam edeceğine inanıyorum. Tebrikler genç, dinamik, çalışkan herkesin başkanı yolun açık olsun, başarılar diliyorum. Çerkezköy seninle gurur duyuyor.”dedi.

 

Haber /Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10