616 firmada işgücü piyasası araştırması yapılacak

Türkiye İş Kurumu tarafından İşgücü piyasasının talep yapısını ortaya koymak, seyrini izlemek, değerlendirmek ve beklentileri açığa çıkarmak amacıyla İşgücü Piyasası Araştırm

Çerkezköy 3.04.2019 13:39:00 0
616 firmada işgücü piyasası araştırması yapılacak

1 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında 81 ilde işyerleri ile bire bir görüşülerek, işgücü piyasası araştırması yapılacak. 77 ilde 20 ve daha fazla istihdamlı işyerlerinin tamamının ziyaret edilmesi planlanıyor. İŞKUR tarafından  işgücü piyasasının talep yapısını ortaya koymak, seyrini izlemek, değerlendirmek ve beklentileri açığa çıkarmak amacıyla İşgücü Piyasası Araştırmasını(İPA) yapılacak.

 

“HANGİ MESLEKTE İŞGÜCÜNE İHTİYAÇ DUYULDUĞU ORTAYA KONULACAK”

 

Çalışma sonucunda hangi ilde hangi meslekte işgücüne ihtiyaç duyulduğunun ortaya konulacağını ifade eden İŞKUR yetkilileri, “Yapılacak çalışma ile İşgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derlenmesi hedefleniyor” dedi.

 

“İŞGÜCÜ PİYASA ARAŞTIRMA SONUÇLARI İŞVERENLERLE PAYLAŞILACAK”

 

Bölgede yapılacak çalışmada, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi alanına giren Çerkezköy, Saray, Kapaklı ilçelerinde 616 tane firma ziyaret edilip İşgücü piyasa araştırması yapılacağını dile getiren yetkililer,  Ayrıca 2019 istihdam seferberliği kapsamında firmalara teşvikler anlatılarak, 2018 yılında yapılan işgücü piyasa araştırma sonuçları işverenlerle paylaşılacak” dedi.

 

“HER İL İÇİN İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU HAZIRLAYACAĞIZ

 

Gerek Türkiye genelinde, gerekse il düzeyinde araştırmanın sonuçları dikkate alınarak istihdam politikalarının oluşturulacağını ifade eden yetkililer, “ Çalışmanın sonuç raporlarında il düzeyinde ve Türkiye genelinde işgücü piyasaları arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasasının yapısı ve ihtiyaçları ortaya konulacaktır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna büyük faydalar temin etmesi beklenmektedir” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10