Yüncü, hayat hikayesini anlattı

Mars'ta mimari yapılar çalışmasında yer alan ilk ve tek Türk Mimar Saadet Yüncü, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta öğrencilere hayat hikayesini ve başarını

Tekirdağ 4.04.2019 17:18:00 0
Yüncü, hayat hikayesini anlattı

Mars’ta mimari yapılar çalışmasında yer alan ilk ve tek Türk Mimar Saadet Yüncü, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek hayat hikayesini ve başarının yollarını anlattı.

 

 

 

 

PROJEYİ ANLATTI

 

The Architectural Association tarafından Ürdün’de düzenlenen araştırma ve tasarım atölye ekine kabul edilen Yüncü bu projeyi şu sözlerle anlattı: “İçinde bulunduğum ekip mimarlık ve tasarım alanında dünya çapında tanınmış firmalarda görev alan mimar, tasarımcılar ve mimarlık öğrencilerinin bir araya geldiği bir araştırma programıdır. AA Visiting School Programı kapsamında, geleceğin yaşam gezegeni olarak düşünülen ‘Mars için mimarlık alanında ne yapılabilir ve Mars gezegeninde mimarlık nasıl olur?’ gibi konular üzerine çalışmalar yapıyoruz. AA London tarafından Mars ile ilgili yapılacak olan çalışmalar için Ürdün’ün seçilme nedeni ise Dünya’da Mars Gezegenine en üstün benzerlikler gösteren Ürdün’ün güney kenarında bulunan Wadi Rum Çölü’nün bu coğrafya da yer almasıdır”.

 

 

 

 

MARS İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ KONUŞTU

 

Mars için yapılan çalışmalar ile ilgili olarak konuşan Mimar Saadet Yüncü , “Tasarım araştırma atölyesi boyunca katılımcılar ve hocalarla birlikte, Wadi Rum’da Mars’ın doğal ekolojisine yönelik araştırmalar yaptık. Wadi Rum çölünün UNESCO tarafından korunan dünya mirası alanı, Petra’ya özel bir ziyaret gerçekleştirdik. Petra’da yaptığımız incelemeler, belirlemeler ve araştırmalar ile bulduğumuz bize farklı gelen buluntuları, dokuları ve oluşumları belgelendirme çalışması yaptık. Daha sonra bulduğumuz dokuları ve oluşumları kullanarak tasarımlar yaptık. Mars’ın peyzajı içerisindeki olası müdahaleler için tasarım kavramlarını araştırdık. Wadi Rum’a yapılan araştırma ziyaretinin de katkısı Mars gezegeni dokusuna, kanıtlayıcı bir zemin olarak hizmet etmek. Olduğunu tespit ettik” dedi.

 

NASA’DAN BİLİM ADAMLARIYLA BİRLİKTE ÇALIŞTIK

 

Mars’a dair çalışmalarda bulunan grubun eğitmenlerinin de birbirinden ünlü isimler olduğunu belirten Yüncü, programda dünyaca ünlü tasarımcıların yanı sıra NASA’dan da bilim adamlarıyla birlikte çalıştıklarını kaydetti.

 

ROBOTİK KODLAMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Yüksek Mimar Yüncü, lise öğrencilerine ayrıca robotik kodlamayı da anlatarak bu yönde çalışmalar yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Konferansın sonunda Yüncü’ye plaket takdim edildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10