"Türk Milliyetçiliğinin büyüklerini anmaya devam edeceğiz"

Çerkezköy Türk Ocakları Temsilciliği, Çerkezköy Anadolu Aydınlar Ocağı ve Ahde Vefa Derneği Trakya Temsilciliği tarafından Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan TürkeÅ?

Çerkezköy 5.04.2019 15:14:00 0

Çerkezköy Türk Ocakları Temsilciliği, Çerkezköy Anadolu Aydınlar Ocağı ve Ahde Vefa Derneği Trakya Temsilciliği tarafından “Üç Hilale Vefa” anma programı düzenlendi.

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş, Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu olan ve 25 Mart 2009 yılında geçirdiği helikopter kazasında şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu ile ses ve saz dünyasının usta isimlerinden olan Ozan Arif’i anmak amacıyla düzenlenen anma programına ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Cengiz Demir, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Çerkezköy Özel Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdür Kadir Reis Zenginal, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden Büyük Birlik Partisi’nden aday olan Yılmaz Bulut, ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

“TÜRK DÜNYASINA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAMIZA VESİLE OLACAK”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı Çerkezköy Türk Ocakları Temsilciliği Başkanı Burak Candaş’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Candaş, “Geçtiğimiz günlerde 107. yaşını kutladığımız Türk Ocaklarımızın kısa zamanda Çerkezköy'de gördüğü teveccüh, getirdiği hareket inşallah tüm Trakya'da ülke genelinde gereken etkiyi yapacak olup ayrıca kurulacak soydaşlık köprüsü ile Türk dünyasına da üstümüze düşeni yapmamıza vesile olacaktır. Geçtiğimiz Pazartesi Silivri'de ziyaret ettiğimiz 45 Uygur Türk'ü öksüz ve yetim kardeşlerimiz için yine Türk milliyetçisi STK'lar olarak bir vazife aldık üstümüze. Biz varken onlara öksüz ve yetim denilmesi zoruma gidiyor diyerek bu yolda da baş koyduk. Onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılamayı düşünüyoruz. Bu konuda bizlere gerek telefon gerek sosyal medya gerekse bizzat ulaşarak çorbada bir tuzunuzun olmasını sağlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.  

 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN YOLBAŞÇILARINI UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

 

Sözlerine devam eden Candaş, “İşte bizlere açtıkları ufuklarla bu milliyetçi duygu ve düşünceleri kazandıran Türk Milliyetçilerinin yolbaşçılarını anıyoruz bu gece... Türk Milliyetçiliğinin yolbaşçısı, çile insanları, hayatlarını hep Türk Milliyetçiliği yolunda vakfetmiş bu üç büyük insanı anmanın ağırlığı, zorluğu ve mesuliyeti altındayız, bir kusurumuz olursa affola diyorum. Bir hocamızın dediği gibi " Biz küçücük köylerin küçücük çocuklarıydık, bize büyük hayaller kurmayı, o hayaller peşinde bir ömrü seve seve harcayıp onu anlamlı hale getirmeyi, Türk'ün üzüntüsüyle üzülmeyi, sevinciyle sevinmeyi öğreten, ülkücülerin gönlü ve kalbiyle seven son Başbuğ, Alparslan Türkeş'i unutmak mümkün mü? Ömrünü zindanlarda, dava yolunda, ülkü yolunda harcamış ve yine böyle bir çalışma esnasında Keş Dağları’nda tüm gönüllerde yara açıp, kahpe bir kumpas ile şahadete yürüyen Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını unutmak mümkün mü? Kimimizin çocukluğu, kimimizin gençliğine destanlarıyla damga vurup, ülkücülüğü gönüllere nakşeden, her destanında Tanrı Dağlarından bir bozkurt gibi kükreyen Ozan Arif'i unutmak mümkün mü? Tabi ki mümkün değildir” dedi.

 

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN BÜYÜKLERİNİ HER FIRSATTA ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türk Milliyetçiliğinin büyüklerini her fırsatta anmaya devam edeceklerini ifade eden Candaş, “Anarken de günübirlik siyasete dayalı bakış açısından kurtulup, Türk Milletine ettikleri hizmetleri ön plana alarak bugün huzurundayız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Türk Milliyetçiliği davasının Başbuğu Alparslan Türkeş başta olmak üzere, Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Ozan Arif büyüğümüzü rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum” dedi.

 

KURANI KERİM TİLAVETİ OKUNDU

 

Candaş’ın konuşmasının ardından Hoca Mustafa Dursun tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve meali okundu. Anma programı Başbuğ Alparslan Türkeş, Şehit Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve Ozan Arif’in biyografilerinin okunması ile devam etti.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Biyografilerin okunmasının ardından Mehmet Aluç tarafından Ozan Arif’in 16 yaşında vatan ve Turan sevdasıyla yazmış olduğu şiiri seslendirirken, Nusret Kabak tarafından Esat Erbil’in yazdığı Ozan Arif mersiyesini okudu. Program ANDA Kardeşe Vefa Derneği Temsilcisi Gülay Sormageç’in kendisinin kaleme aldığı “Yüreğime Dokundu” şiiri seslendirmesiyle sona erdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10