AB ile oda eşleştirme projeleri tanıtıldı

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı yapıldı. TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda yapılan toplantıya TOBB Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifa

Tekirdağ 5.04.2019 16:59:00 0
AB ile oda eşleştirme projeleri tanıtıldı

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi’nde hibe kazanan 30 Türk Oda/Borsası ve 28 Avrupa Odasının sunumlarının yapıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının, iş dünyasına hizmet anlamında çok etkili kurumlar olduğuna işaret ederek “Oda ve Borsaların ana görevi, şirketlerin faaliyetlerini kolaylaştırmak, işlerinde destek sağlamaktır. Sürekli değişen yerel ve küresel iş yapma ortamında, firmalara kılavuzluk yapmaktır. Oda ve Borsalar, girişimcilerin hak, hukuk ve menfaatlerini yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde takip ederler. Ayrıca, yerel kalkınma faaliyetlerine, güçlü bir kanaat önderi olarak, katkı sağlar. Hatta çoğu zaman liderlik yaparlar” dedi.

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

Hisarcıklıoğlu,“Biz, 2001 yılından beri bunu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de Oda ve Borsalarımızı, firmalarımız için hizmet üssü haline getirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte Avrupa Birliği bize yaklaşık 16,5 milyon Avro destek sağladı. Avrupa’nın en büyük iş örgütü olan, EUROCHAMBRES’da kendi bilgi ve deneyimi yanında, AB üyesi ülkelerden önde gelen oda sistemlerinin deneyimini de, ülkemize taşımamıza yardım etti. Biz, 2001 yılında Oda Geliştirme Projeleriyle bu sürece başlamıştık.  Daha sonra, Türkiye-AB Oda Forumu ve şimdi de Türkiye-AB İş Diyaloğu” adıyla uyguladığımız projelerle Oda ve Borsalarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bu projelerle, Oda ve Borsalarımızın hizmet kapasitelerine destek sağlamak yanında, Türkiye’nin AB üyelik sürecine de katkı sağlıyoruz. İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına, oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Doğusundan, batısına, ülkemizin tamamında, AB vizyonunu göstermiş oluyoruz. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen bu diyalog platformu, oda ve borsalarımızın liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Daha çok diyaloğa ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. O nedenle, bu projemizi Türkiye-AB bütünleşmesinin gerçek aktörlerini yakınlaştıracak çok önemli bir proje olarak görüyoruz” dedi.

 

YEREL DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRMEYE VERDİKLERİ ÖNEMİ GÖSTERİR

 

Türk ve AB üyesi ülke oda ve borsaları arasındaki eşleştirme projeleri hakkındaki temel bilgileri katılımcılarla paylaşan Hisarcıklıoğlu, bu proje için AB’den, 2,5 milyon Avro hibe destek sağladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’den 30, Avrupa Birliği’nden de 28 Oda ve Borsa, toplam 19 projeyi gerçekleştirmek üzere eşleştirildiğini dile getirdi. Toplantıda, 12 AB üyesi ülkeden (Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Çekya, Macaristan, Polonya, Litvanya, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve Belçika’dan) gelen, 28 oda ve borsanın da bulunduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu program için Türkiye’den 100 civarında müracaat olduğunu, bunun da Oda-Borsaların yerel kalkınmaya, yerel dinamikleri harekete geçirmeye verdikleri önemi gösterdiğini bildirdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10