2 bin 869 oy yeniden sayılacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İl Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın kabul edildiğini ifade ederek Çerkezköy'de geçersiz sa

Çerkezköy 6.04.2019 12:11:00 0
2 bin 869 oy yeniden sayılacak

Geçtiğimiz gün ilçe teşkilatında basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, bazı sandıklarda ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasında farklılıklar tespit ederek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını, İlçe Seçim kurulunun ise bu itirazı redettiğini ifade etmişti. Kök “ Yapılan değerlendirme sonucu meclis üyeliğinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki 278 oy farkı 113’e düştü. İlçe Seçim Kurulu’na geçersiz sayılan oyların yeniden değerlendirilmesi için de itirazda bulunduk. Bu itirazımız reddedildi. Bunun için İl Seçim Kurulu’na itirazımızı yapacağız. 92 bin 235 geçerli oyun kullanıldığı bir seçimde 113 oy gerçekten az. 2 bin 869 geçersiz oy var. Bizim tespitlerimize göre bunların bin 110’u cumhur ittifakının lehine olması gerekirken geçersiz yazılan oylar” ifadelerini kullanmıştı.

 

CHP İTİRAZ ETMEYECEK

 

Yaptıkları itirazlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İlçe Başkanı Ümit Kök “ İl Seçim Kuruluna yaptığımız itiraz sonucu geçersiz sayılan Belediye Meclis Üyesi oyları tekrar sayılacaktır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da İl Seçim Kurulu’nun kararının kendilerine tebliğ edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Camcı “31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde halkımız oylarıyla kararını vermiş, Çerkezköy ‘ ü yönetme görevini bir kez daha Belediye Başkanımız Sn. Vahap Akay ve Meclis üyelerimize vermiştir. Belediye Başkanlığı oylamasında açık ara önde bitiren, Meclis Üyeliği oylamasında da farkla kazanan partimiz olmuştur. Çerkezköy AKP İlçe başkanlığı Belediye Başkanlığı sonucuna itiraz etmemiş, ancak Meclis Üyeliği sonucuyla ilgili geçersiz oylarla ilgili İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmiştir. İlçe Seçim Kurulunun red kararına tekrar İl Seçim Kuruluna başvurarak itiraz etmiştir. Bizler İl Seçim kurulunun geçersiz oyların sayılması kararına saygı göstererek, halkın iradesine saygı göstermiş ve yönetim kurulumuz, Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda geri itirazda bulunmama kararı almış bulunmaktayız. Halkın iradesinin sandığa tam yansıması adına aldığımız bu karara istinaden geçersiz oyların sayılması esnasında tüm halkımızı iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Adliyedeyiz! “ ifadelerini kullandı.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10