İletişim devinden Çerkezköy'e dev yatırım

Türkiye'nin en büyük iletişim firması olan ve dünyada sektörel rakipleriyle yarışan Turkcell dev veri merkezinin dördüncüsünü Çerkezköy Veliköy mahallesinde kuruyor. Geçtiğimiz günlerde h

Çerkezköy 7.04.2019 12:11:00 0
İletişim devinden Çerkezköy

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Veliköy Mahallesinde Çerkezkent’in bulunduğu alanının yanında,Kale Kilit fabrikasına komşu arsada ilk etabının temeli atılan veri merkezi 27 bin metrekarelik arsada 40 bin metrekarelik kapalı alanla veri depolayacak. Ülkemiz ve bölgemiz için stratejik öneme sahip olan 300 milyonluk bu yatırımla iletişim devi Turkcell dev yatırımı ile Çerkezköy’de yeni bir istihdama katkı sağlayacak.

 

ANKARA, İZMİT VE İZMİR’İN ARDINDAN DEV YATIRIM TEKİRDAĞ’DA

 

İletişim çağının en büyük ihtiyaçlarından birisi olan hızlı ve güvenli veri, bu verilerin depolanması ve saklanması gelecekte dünyanın ve ülkemizin stratejik önemlerinin başında geldiğini günümüzde dijital verilerin saklanması için yapılan dev yatırımla dijital verilerimiz dışa bağımlı olmadan yerli ve milli kaynaklarla saklanabileceği gibi Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalması sağlanacak.

 

TÜRKİYE’NİN VERİSİ TÜRKİYE’DE KALMALI

 

Tier 3 sertifikası ile Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı vizyonunu ilke edinen Turkcell gelecekte Türkiye’nin kendi arama motorunu oluşturup, verilerin saklandığı bu tesislerle yıllık geliri 33 milyar doları aşan küresel veri pazarından payı alan ülkeler arasında yer alacak. Sektörde Türkiye’nin en büyük oyuncusu olan ve Avrupa’da lider olma yolunda ilerleyen Turkcell Ankara, İzmit, İzmir’in ardından dördüncü yatırımını Tekirdağ’da yapacak.

 

DÜNYADA MARKA YAPACAK

 

Çerkezköy’e Tier 3 standardında yapılacak Turkcell veri merkezi Çerkezköy’ü dijital dünyada da marka yapacak. Turkcell İstanbul ve Avrupa ile olan yakınlığı, hava, kara, demir ve deniz yoluyla doğrudan bağlantısı, tedarikçilerinin yakınlığı, fiber alt yapı uygunluğu, kurumsal müşteri ve sanayi açısından ulaşılabilirlik doğrultusunda bölgesel kalkınmaya yönelik yapılan yatırımlar kapsamında iletişim sektöründe içerik sağlayıcıların doğu-batı arasındaki yoğun trafiğinin sağlandığı önemli merkezlerden birini Çerkezköy’e kazandırmış olacak.  Veri merkezi olası büyük depremlerde, doğal afetlerde, çökmeden ülke insanına hizmet edecek.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10