Kamu kurum ve kuruluşları için VERBİS'e kayıtlar başladı

Tekirdağ Ticaret Borsası tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yürürlüğe giren Veri Sorumluları Sicili Hakkında Yönetmelik gereği kayıt yükümlülüğünü ye

Tekirdağ 9.04.2019 12:12:00 0
Kamu kurum ve kuruluşları için VERBİS

Tekirdağ Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yürürlüğe giren Veri Sorumluları Sicili Hakkında Yönetmelik, üyeleriniz nezdinde önem arz eden yükümlülükler içeriyor. Anılan Yönetmelik gereği, istisna kapsamına alınmamış olan üyelerinizin Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) kayıt yükümlülüğü (farklı tarihler) itibarıyla başladı. Kanunu uygulamakla görevli olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile yapılan görüşme ve yazışmalar neticesinde, pek çok gerçek ve tüzel kişi tacirin halen VERBİS'e kayıt yükümlülüğünü yerine getirmediği anlaşılmaktadır. Sisteme kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmemiş olmasının idari yaptırım gerektirdiği de gözetilerek 20 bin TL ile 1 milyon TL arasında para cezası, üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Bu kapsamda Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun bir örneği ekte yer alan yazısında da belirtilen hususlar hakkında üyelerinize gerekli bilgilendirmenin yapılması gerekmektedir” denildi.

 

BİRLİĞİMİZCE YAPILACAK

 

Açıklamanın devamında, “Diğer taraftan, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan Oda ve Borsaların, bu sıfat nedeniyle VERBİS'e kayıt yükümlülüğünün başlangıcı 01.04.2019 tarihi iken; kayıt yükümlülüğünün yerine getirileceği son tarih 31.03.2020'dir. VERBİS'e kayıt yükümlülüğü süreci içerisinde, Oda ve Borsalarımızın izlemesi gereken usuller ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında alınacak diğer tedbirler hakkında bilgilendirmeler Birliğimizce yapılacak” denildi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10