Ahmet Sarıkurt mazbatasını aldı

31 Mart yerel seçimlerde Çorlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Sarıkurt, mazbatasını Çorlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Serhat Avcı'dan alarak resmen göreve başladı. 

Çorlu 9.04.2019 17:23:00 0
Ahmet Sarıkurt mazbatasını aldı

31 Mart yerel seçimlerde Çorlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Sarıkurt, mazbatasını Çorlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Serhat Avcı’dan alarak resmen göreve başladı.

 

MAZBATA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Çorlu Adliyesi’nde saat 14:00’da yapılan mazbata töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından törende açılış konuşmasını yapan Çorlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Serhat Avcı, “31 Mart 2019 Mahalli İdari Genel Seçimleri geride bırakmış bulunuyoruz. Çorlu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve bağlı personelleri olarak bu seçimi kazasız belasız ve adaletli bir şekilde devamlılığı sağlayarak yürütüp sonuçlandırmakla gurur duyuyoruz. Bu seçim çorlumuz açısından çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadan işleyiş açısından, seçim öncesi ve seçim faaliyetleri açısından kayda değer bir sıkıntı olmadan tamamlanmış bulunmaktadır” dedi.

 

 74 MECLİS ÜYESİ VAR

 

Toplamda 561 sabit sandık ve 2 seyyar sandıkla birlikte bu seçim faaliyetlerinde Trakya’da en hacimli seçimi icra etmiş bulunduklarını ifade eden Avcı, “Seçim sonrasında kurulumuz oluşturduğu geçici birleştirme tutanaklarına karşı bazı itirazlar meydana geldi.  Yasal itirazlar kurulumuz tarafından titizlikle değerlendirildi. Ve kurulumuz bu itirazları usullü bir şekilde değerlendirip karara bağladı. Daha sonra Çorlu İlçe Seçim Kurlumuzun vermiş olduğu bütün bu kararların kesinleşmesinin ardından mazbata çalışmalarına başladık. Çorlu İlçe Seçim Kurulu’nun seçime ilişkin hali hazırda kararları kesinleşmiş bulunmaktadır. Buna göre Çorlu İlçesi belediye Başkanlığı’na 77 bin 657 geçerli oy ile Sayın Ahmet Sarıkurt seçilmiş bulunmaktadır. Seçimle birlikte aynı zamanda 33 asil 4 kontenjan 37 yedek olmak üzere toplam 74 adet olmak üzere meclis üyesinin seçimi tamamlanmış bulunmaktadır” dedi.  

 

“ŞİMDİ BİZ OLMA ZAMANI”

 

Avcı’nın ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bugün cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en önemli unsurlarından biri olan seçimlerimi tamamladık ve yol arkadaşlarımızla beraber mazbatalarımızı almak üzere bir aradayız. Ben öncelikle yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Tabii öncelikle sandık başına giderek önümüzdeki 5 yıl için güzel şehrimizi, Çorlu’muzu, Tekirdağ’ımızı yönetecek kadroları belirleyen Çorlulu hemşerilerime ayrıca teşekkür ediyorum. Seçimlerin şehrimizde huzur içerisinde geçmesinde önemli emekleri olan başta ilçe seçim kurulumuza, seçim sürecinde görev alan emniyet birimlerimize ve sandıklarda görev alan kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Devletimin imkanları ile okumuş, bu memleketin yetiştirdiği genç bir adam olarak memleketimize olan borcumuzu ödeyebilmek gayretiyle çıktığımız bu yolda bize inanan, güvenen ve bize eşlik eden vatandaşlarımız mahcup etmemek adına kapımızı çalan herkesi ayırmaksızın aile fertlerimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranarak daha üstün bir gayretle çalışacağımız bir kez daha burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Bir yola çıkarken biz başarılı olunca hiç kimse kaybetmeyecek demiştik. Siyaset ayrıştırıcı değil birleştirici bir güçtür. Buna sonuna kadar inanıyorum. Şimdi biz olma zamanı, her görüşteki vatandaşlarımızla el ele kol kola devletimiz için çalışma zamanı” dedi.  

 

MAZBATALARI VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çorlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Serhat Avcı tarafından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a ve meclis üyelerine mazbataları verildi.

 

BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

 

Mazbata töreninin ardından Çorlu Belediye binası önünde bugün saat 15:00’da tören düzenlendi. Törende vatandaşlara hitap eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendisini bu göreve layık gören tüm seçmenlere teşekkür ederek, Çorlu’daha güzel yerlere gelmesi için hiçbir ayrım yapmaksızın mücadele edeceğini kaydetti.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

 

Sarıkurt’un konuşmasının ardından Eski Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Başkan Sarıkurt’a anahtar teslimi yapıldı. Sarıkurt törenin ardından belediye binasının 3’üncü katında tebrikleri kabul etti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10