Çetin: Ortak grubumuz Kapaklı

Kapaklı Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu dün saat 16.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı. 2018 faaliyet raporu ve 2018 yılı

Çerkezköy 12.04.2019 19:02:00 0
Çetin: Ortak grubumuz Kapaklı

Dün saat 16.00’da gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Metin Kanat, Seyfi Özgerçek ve Şakir Demirel  katılmadı. 2018 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda meclise 1.başkanvekili İbrahim Aktürk vekalet etti. Yapılan oylamada ilgili gündem maddesi AK Parti grubunun çekimser oyu ile kabul edildi.

 

“SONRAKİ FAALİYETLERİMİZ HEP BİRLİKTE OY BİRLİĞİ İLE OLUR”

 

Gündem maddesi hakkında konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Grubumuz faaliyet raporunu inceledi. Ben zaten geçen dönem de buradaydım. Faaliyetleri bir önceki yönetimin yapmış olmasından kaynaklanan böyle bir tercihte bulundular. Saygı duyuyoruz kendilerine. Meclisimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimiz hep birlikte oybirliği ile kabul olur” diye konuştu.

 

“BURANIN DAVASI İÇİN SİZİN YANINIZDA OLACAĞIZ”

 

Çetin’in ardından konuşma gerçekleştiren CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan “ Bu konuşmayı grubum adına yapmıyorum. 31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen Mustafa Çetin ve yönetimini tebrik ediyorum. Biz başkanımla beraber Tekirdağ’da 5 yıl görev yaptık. Aldığımız kararların yüzde 93 veya 97’si civarında büyükşehirde aldığımız kararları oybirliğiyle aldık. Belediyeler burada yaşayan vatandaşlara hizmet yapmak için kurulmuştur. Hizmetler 2 türlü oluyor. Merkezi yönetim ve yerel yönetim kanalıyla. Şu andaki kanun büyüklerimiz tarafından ilçe belediyelerinin yetkileri artırılır diye düşünüyorum. İnşallah revizyon yaparlar. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘topal ördek’ benzetmesini yapmak istiyorum. Burada ne karar alırsanız alın, aldığınız kararları oybirliği ile alsanız bile büyükşehirden onaylatamadığınız an gitmiştir. Bizler Kapaklı’nın ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Buranın davası için burada da sizin yanınızda olacağız. Büyükşehirde de Kapaklı için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Kararlarımızın da oybirliği ile olması için elimizden gelen hassasiyeti de ben şahsım olarak söylüyorum, göstermeye çalışacağız. Makamda yükselen insanlar gönülde alçaldığı sürece başarılı olamaz” açıklamasında bulundu.

 

“GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”

 

Seçim süresince  ‘Biz tüm güçlerimizle, tüm değerlerimizle, farkındalıklarımızla beraber Kapaklı’yı yönetmek istiyoruz’ dediğini anımsatan Çetin “ Mazbatayı aldıktan sonra 2’nci gün belediye personellerimizle bir araya geldik. ‘Pazar günü seçim bitti, artık önümüzde 5 yıl var. Liyakat sahibi, tecrübeli bir ekip var. Bu 5 yıl içinde bu ekiple beraber nasıl daha verimli, nasıl daha iyi çalışırız onun derdindeyiz’ dedim. Meclis üyeleri arasında da birlikte büyüdüğümüz, çocukluğumuzun birlikte geçtiği arkadaşlarımız var. Siyaseti öğrendiğimiz büyüklerimiz var. Her beraber burada 120 bin nüfuslu Kapaklı’nın sorunlarını çözmek için ortak paydada, ortak akılda buluşup hizmet etmek istediğimi ifade ettim. Ben bu samimiyeti ortaya koymaya çalışacağım. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“KAPAKLI KAZANACAK”

 

Çetin, “ Mazbatamı aldıktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti. Ziyarette Albayrak bizi çok sıcak karşıladı. Biz parti gözetmeksizin rozetimizi çıkarttık. Kendisi de aynı ifadeleri sarf etti. Bizim mecliste gruplarımız var ama sonuçta ortak grubumuz Kapaklı ve Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlarımız olacak. Gayemiz onlara hizmet etmek. Ben bu sıcaklığın burada inşa olacağına, bunu yaşatacağımıza inanıyorum. Güzel bir 5 yıl geçireceğimize inanıyorum. Yeni meclis üyelerimizin duyguları bazen derinleşebiliyor. Bunu zaman içinde hep beraber değiştireceğimize inanıyorum. Şuanda sükunet içinde, sabırla proje üretmeye, Kapaklı’ya hizmeti getirmeye konsantre olmamız gerekiyor. Biz devletin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Sizlerle beraber de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Nihayetinde Kapaklı halkı kazanacak” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından gündemin bir diğer maddesinde 2018 yılı denetim komisyonu raporu konusunda meclis üyeleri bilgilendirildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10