15 günlük buzağıların konforlu yolculuğu

Geçtiğimiz gün Ankara Batıkent'te meydana gelen vahşette onlarca köpeğin zehirlenmesinin ardından Silivri Büyükçavuşlu'da yaşanan manzara ise hala insanlığın ve hayvan sevgisinin ölmediği

Çerkezköy 14.04.2019 16:53:00 0
15 günlük buzağıların konforlu yolculuğu

Büyükçavuşlu’da yıllardır çiftçilik yapan Mehmet ve Yakup Yıldız’ın besledikleri ineğin buzağı doğumda hayatını kaybetti. İneklerinin üzüldüğünü gören kardeşler yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Fener Mahallesindeki bir çiftliğe giderek ineğe evlatlık buzağı satın almaya gittiler. Bir buzağı almak için yola çıkan Yılmaz kardeşler 3 buzağı alarak anne ineği mutlu etmek istediler. Yılmaz kardeşler geçtiğimiz gün Ankara Batıkent’te meydana gelen köpek katliamına adeta ders verircesine aldıkları buzağılarla yolculuk ettiler. Yol boyunca buzağıları öpen ve sevgi gösterisinde bulunan kardeşler bu anları ise videoya kaydederek sosyal medya hesabından paylaştılar.

 

PAYLAŞIM REKORU KIRDI

 

“ Baktık ki insanlarla yolculuk çekilmiyor, bir de buzağıları deneyelim. İyimiş, tavsiye ederim. Buzağı anlıyor kimin yanına gideceğini. Bir bebek turu yapalım dedik” ifadelerini kullanan kardeşlerin paylaşımı başta hayvan severler olmak üzere herkes tarafından takdir toplarken, video ise kısa süre içinde sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

 

OLUMLU TEPKİLER ALDIK

 

Buzağısı ölen ineğine bir yavru bulduğu için gayet sevinçli olduğunu kaydeden Mehmet Yıldız “ İneğimin buzağısı doğumda ölmüştü. Aldığımız buzağının da annesi doğumda ölmüştü. Buzağı annesiz, inek yavrusuz kalmasın diye üç tane satın aldım. Daha sonra kardeşim ile birlikte 15 günlük buzağılar ile aracımızda yolculuk yapıp çiftliğimize getirdik. Çokta renkli ve güzel bir yolculuk geçirdik ve bu anı da sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmak istedik. Videoya bir çok hayvan sever ve vatandaş güzel tepkiler verdiler” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10