300 kişiye danışmanlık hizmeti verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi 2019 'un ilk üç aylık döneminde 300 ki?

Tekirdağ 14.04.2019 17:11:00 0
300 kişiye danışmanlık hizmeti verildi

Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, 2019 yılının ilk üç ayında toplam 300 kişiye danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti. Bağcı, “Çerkezköy Kadın Dayanışma Merkezimiz, bireylerin katılımcı ve üretken olması, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla ilçemizde psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetleri veren merkez olarak hizmetini en iyi şekilde sürdürmektedir. Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nde 2 uzman sosyolog ve 2 sosyal hizmetler uzmanı görev yapmaktadır. 2019 yılının ilk üç aylık döneminde 300 kişiye danışmanlık hizmeti verdik. Bunlardan 251 vatandaşımıza psikolojik danışmanlık hizmeti ve 212 vatandaşımıza da sosyal danışmanlık hizmeti verdik. 2019 yılının ilk üç ayında verdiğimiz danışmanlık hizmeti sayısı 2018 yılının ilk üç ayı ile aynı rakamda gerçekleşti” dedi.

 

DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ VERİYORUZ

 

Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Müdürü Uzman Sosyolog Beril Buket Bağcı, danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verildiğini belirterek, “Kadın danışma merkezi olarak birçok konuda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu nedenle psikolojik sorunları olanlar çekinmeden merkezimize başvurabilirler. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum verdiğimiz danışmanlık hizmetleri tamamen gizlilik ilkesi ile yapılmaktadır. Bu konuda merkezimizden hizmet alan ya da hizmet alacak olan vatandaşlarımızın içi rahat olsun” dedi.

 

BİRÇOK KONUDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

 

 Psikolog Beril Buket Bağcı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi olarak birçok konularda danışmanlık hizmeti verildiğini belirterek, “Kadın Danışma Merkezi’nde, Çerkezköy’de ve çevre ilçelerde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi yönünde hizmet verilmektedir. Aile sorunları, aile içi şiddet, eşler arası şiddet, aile içinde çocuğa yönelik şiddet ve ailenin psikososyal fonksiyonları, evlilik ve sorunları, evli çiftlerin aynı işyerinde çalışmaları, kadının kentsel yaşamı ve kentsel yasama adaptasyonunda psikolojik etkisi, etkili aile iletişimi, çocuk eğitimde ailenin önemi, Ailenin psikolojik sorunu olan çocukları ile ollarla olan ilişkilerinin düzeltilmeleri, çocuklarla olan iletişimi, evlilik terapisi, anneler için evde disiplini sağlama yolları, alkolizm ve aile, başarılı bir birliktelik, ergenlik, evlat edinme, hamilelerin psikolojik sorunlarının giderilmesi, doğum kontrol yöntemleri, aile planlaması, çalışan kadın ve gebelik, ailede iletişim sorunları nedenleri ve çözüm önerileri, engelli bireye sahip ailelerde baş etme mekanizmaları, cinsel istismar, kadına yönelik ölümle sonuçlanan şiddet üzerine aile araştırması, sanal sorunlar, kentleşme sürecinde ailelerin sorunları, aile içinde güç mücadelesi, aile içinde çelişkiye düşülen durumlar, yeni bir çevreye uyum ve misafiri kabul, anne baba tutumları, çocuk açısından anne baba iletişimi, akraba evlilikleri, sokakta çalışan ve yaşayan çocukların ailelerine terapötik yaklaşım, eşler arası sorumluluğu paylaşmak, çalışma yaşamı ve kadın, ergenlerin davranış sorunlarında aile terapileri, ailede mikro ve makro travmalar, çocuklukta olumsuz yaşam olaylarıyla ilgili problemler, tek çocuklu ailelere öneriler, koruyucu anne baba tavrı ve koruyucu aile, ihmal ve terk, kötü muamele, hastalık ve tedavi sonrası dönem, eğitim ve okuma yazma ile ilgili problemler, iş ve işsizlikle ilgili problemler, sosyal çevreyle ilgili problemler, yetiştirmeyle ilgili diğer problemler, primer destek gruplarıyla ilgili diğer problemler, psikososyal durumlarla ilgili problemler, sağlık servislerine diğer danışma ve tıbbi tavsiye için gelen kişiler, yaşam yönetim güçlüğü ile ilgili problemler gibi konularda danışma hizmeti veriyoruz” dedi.

 

HİZMETLERİMİZ GİZLİKLİK İLKESİ İLE YAPILIYOR

 

Beril Buket Bağcı, verilen danışmanlık hizmetlerinin tamamının gizlilik ilkesi doğrultusunda verildiğini de kaydederek, “ Kadın danışma merkezimizde saydığım bütün bu hizmetler gizlilik ilkesiyle profesyonelce ve ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımıza verilmektedir. Kadın Danışma Merkezi’mizden hizmet almak isteyip de çekince içinde olanlarında hiç çekinmeden danışma merkezimize gönül rahatlığı ile gelerek hizmet alsınlar. Bizler burada halkımıza hizmet etmek için varız. Amacımız insanlarımızın psikolojik sorunu olmayan sağlıklı bir toplumun var olması için çalışıyoruz” diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10