Kuyumcular: Altın alan da, bozduran da azaldı

Çerkezköylü kuyumcular özellikle son iki aydır altın fiyatlarında yaşanan belirsiz fiyatların hem kuyumcuları hem de vatandaşları etkilediğini ifade ederek, bunun sebebinin ise altında sık aralıklarla yaÅ?

Çerkezköy 15.04.2019 17:02:00 0
 Kuyumcular: Altın alan da, bozduran da azaldı

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Türker Bulut,“Son iki aydan bu yana altın fiyatlarında yaşanan ani artış ve düşü bizleri olduğu kadar vatandaşları da etkiliyor. Altın belirli bir düşüş kaydettiğinde ihtiyacı olan ya da düğün gibi cemiyeti olanlar ancak altın alıyor. Önceki yıllara baktığımızda altın fiyatları düştüğünde yatırım için alanların bir kısmı ihtiyaçlarını karşılamak ya da altından kar etmek için altın bozduruyordu. Ama bu durum da yok denecek kadar azaldı. Fiyatların hemen her gün hatta her saat değişim göstermesi ise satışlarımızı büyük ölçüde etkiliyor. Altında yaşanan bu inerli çıkışlı durum vatandaşlar arasında da belirsizliğe neden olmasından dolayı ihtiyacı olanların dışında altın alan olmuyor. Temennim bu durumun kısa sürede normale dönmesidir” dedi.

  

 ALAN DA, BOZDURAN DA AZALDI

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, altın fiyatlarında yılbaşından bu yana sık aralıklarla yaşanan  düşüş ve artışın kuyumcuları  oluğu kadar vatandaşları da etkilediğini belirtti. Seyhan,  “Altın fiyatları özellikle 2019 yılı başından bu yana sık aralıklarla inerli çıkışlı olarak seyrediyor. Fiyatlar böyle olunca da bizleri etkilemeye devem ediyor. Özellikle mevsim itibariyle artık düğün mevsimine girdik. Bu aylardan itibaren özellikle bizim sektörün canlanması gerekiyor, ama maalesef bu fiyatlar karşısında herhangi bir canlılık yok. Fiyatlar karşısında bizler de vatandaşlarda belirsiz bir bekleyiş içinde acaba yarın ne olacak düşecek mi yoksa yükselecek mi düşüncesini yaşıyoruz.  Bu durum biraz da döviz kurlarından ve altın ons fiyatında ki artıştan kaynaklanıyor.Geçen yıl bu aylarda her ne kadar fiyatlarda yükseliş olduysa da  sektörümüzde bu kadar durgunluk yaşanmamıştı. Fiyatlarda yaşanan yükseliş ve düşüş altına olan talebi yok denecek kadar azalttı. Ancak düğün,nişan gibi cemiyeti olanlar ihtiyaç karşısında alıyor. Bunun dışında önceki yıllarda olduğu gibi yatırım için altın alan alan yok” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10