Yeni üyeler yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Çerkezköy Belediye meclisi 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısını belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 16.04.2019 18:01:00 0
Yeni üyeler yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısı Belediye Meclisinin en genç iki üyesinin CHP’li Gökay Keleşoğlu ve AK Partili Adem İçli’nin katip üyesi olarak başkanlık divanına davet edilmesi ile başladı. Daha sonra yapılan açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

 

 

 

AKAY: HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşın iradesinin sandığa yansıdığını, Çerkezköy halkının seçimini yaptığını ifade ettikten sonra, “31 Belediye Meclis Üyemiz ile gerçekleştirdiğimiz bu ilk toplantının Çerkezköy’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, temenni ediyorum. Umut ediyorum 2019-2024 yılları arasında burada bulunan tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla  Meclis Üyesi arkadaşlarımızla beraber Çerkezköy halkının, Çerkezköy’ün geleceği adına önemli kararların verileceği, bu 5 yıl vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği bu görevi en iyi şekilde gerçekleştireceğimize olan inancım ile yeni dönemin Meclis Üyesi arkadaşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, tüm Çerkezköy’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

 

Vahap Akay’ın konuşmasının ardından 31 Mart seçimlerinde AK Parti listesinden meclis üyesi seçilen Koray Önsel ve Habip Çelik’in AK Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmelerine ilişkin dilekçe de okunarak meclise bilgi verildi. Dilekçenin okunmasının ardından ilk 2 yıl görev yapmak üzere meclis 1’inci ve 2’nci başkan vekili seçilirken, kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde meclis 1’inci başkan vekilliğine 17 oy alan Cengiz Memiş seçilirken, meclis 2’nci başkan vekilliği için ise Bulut Becerik seçildi. Toplantıda meclis başkan vekillerinin seçilmesinin ardından mecliste iki yıl görev yapacak olan iki asil ve iki yedek meclis katip üyesi seçildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde katip üyeliğine Cevdet Aykaç ve Dilek Köksal seçilirken, yedek üyeliğe ise Beytullah Coşkun ve Kemal Buzkuş seçildi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde ise encümen üyesi seçimi gerçekleştirildi. Encümen üyeliğine Cevdet Aykaç, Beytullah Coşkun ve Kemal Buzkuş seçilirken, İmar ve Bayındırlık komisyonuna CHP’den Gökay Keleşoğlu, Erdal Zengin, Henefi Karataş, AK Parti’den de Adem İçli ve Ahmet Yıldız oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP’den Dilek Köksal, Cengiz Memiş, Mehmet Kar, AK Parti’den de Mikail Çelik, Hüseyin Karaca oybirliği ile kabul edilirken, tarife komisyonuna ise CHP’den İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz, Serdar Ürkmez, AK Parti’den Neziha Temur ve Sait Yazı seçildi. Marmara Belediyeler Birliği Meclisine asil üye İbrahim Çekçi, yedek üye Serdar Ürkmez seçilirken, bir sonraki gündem maddesinde  TRAKYAKENT Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Asıl üyeliğe Serdar Ürkmez ve Dilek Köksal seçilirken, yedek üyeliğe de Kemal Buzkuş seçildi. Birlik Tüzüğü’nün 7. maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Çerkezköy Belediyesi’ni Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 4 asil ve 2 yedek üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamada asil üyeliklere Mehmet Kar, Dilek Köksal, İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz seçilirken, Yedek Üyeliklere ise Beytullah Coşkun ve Cengiz Memiş seçildi.

 

HUZUR HAKLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Mecliste toplantıların sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt alınması konusu oy birliği ile kabul edilirken, meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkı da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının 12’nci gündem maddesinde Çiftçi Malları Koruma Meclisi oluşturulması konusu görüşülürken, yapılan oylamada asil üyeliklere Yılmaz Mardin, Sedat Ak, Serkan Maytalman, Mesut Bayko, Mülayim Ürkmez, yedek üyeliklere ise Erkan Vardar, Erdal Var, İlker Çelik, Gökhan Aydın ve Mesut Mardin seçildiler. Toplantıda Yalıboyu OSB müteşebbis heyetinde görev alacak 5 asıl ve 5 yedek üye belirlendi. Yapılan oylamada asil üyeliklere Cengiz Memiş, Nedim Yılancı, Şahin Yılmaz, Gökay Keleşoğlu, Henefi Karataş oy çokluğu ile seçilirken, yedek üyeliğe de Kemal Buzkuş, Nihat Mıstık, Enver Bayram, Mehmet Kar ve Cevdet Aykaç seçildi. Meclis toplantısında Veliköy OSB müteşebbis heyetinde görev alacak 5 asıl ve 5 yedek üyede belirlenirken, asil üyeliklere Vahap Akay, Serdar Ürkmez, Dilek Köksal, Bulut Becerik, Mehmet Kar yedek üyeliklere ise İbrahim Çekçi, Beytullah Coşkun, Gökay Keleşoğlu, Şahin Yılmaz ve Cevdet Aykaç oy çokluğu ile seçildi.

 

“FAYDALI HİZMETLERDE YANINIZDA OLACAĞIZ”

 

Satış komisyonunda görev alacak meclis üyesi oy çokluğu ile Erdal Zengin seçilirken, bir sonraki gündem maddesinde belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli personellere sosyal denge tazminatı ödenmesi konusu görüşüldü. Sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek ve yeni sözleşme imzalamak üzere Vahap Akay’a yetki verilmesi AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda 2018 yılı denetim komisyon raporu ile ilgili meclise bilgi verilirken, ilgili gündem maddesi hakkında AK Parti grup sözcüsü Sait Yazı konuşma gerçekleştirdi. Yazı “ Yeni meclisin ülkemize ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum.Belediyenin halkımıza faydalı hizmetlerinde her zaman yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu denetleme raporunda bir takım hususları da dile getirmek istiyorum. Özellikle Ak Parti grubundaki arkadaşların şerh koyduğu maddelerin tekrar okunarak, arkadaşların bilgisine sunulmasını arzu ediyorum” diye konuştu.

 

“ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUZ”

 

Şerh konulan maddelerin tekrar okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Denetim komisyon raporu meclise sunuldu. Yeterli katılım sağlanmadığını dair geçen dönemde denetim komisyonu üyesi iki arkadaşımızın şerhi var. İfade ettiğim gibi 22 d alımlarında son beş yıllık dönemde daha önceki dönemlerde yapılanların en az iki ve üç misli civarında fiyat teklifleri alınmıştır. Hiçbir dosyada ifade edildiği gibi aykırı bir hareket yoktur. Piyasa rayiç bedellerinin üzerinde diye ifade yanlıştır. Bakanlığın zaten fiyat bedelleri var. Bunun üzerinden rekabet ortamı oluşturularak belediyenin bu noktadaki minimum harcamalarının en iyi işi ortaya çıkaracak şekilde bu işler yapılmıştır. Sosyal faaliyetlerin fazlalığı ile ilgili tasarrufun tamamı belediye yönetimine aittir. Aynı şekilde rekabet ortamı ile ilgili eleştirileri kabul etmiyoruz. Eleştirilerden tabiî ki sonuç çıkartacağız. Olumlu eleştirilerin tamamını başımız üstünde yeri var” dedi.

 

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Denetim komisyon raporunun okunmasının ardından toplantıya beş dakika ara verildi. İkinci oturumda meclise birinci başkanvekili Cengiz Memiş başkanlık ederken, Çerkezköy Belediye Başkanlığının 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10