Elementleri okuma yarışması düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ebru Nayim Fen Lisesi işbirliği tarafından Periyodik Tablonun 150. yıl dön

Tekirdağ 17.04.2019 13:43:00 0
Elementleri okuma yarışması düzenlendi

Birleşmiş Milletler tarafından 2019 yılı, Uluslararası Periyodik Tablo Yılı olarak belirlendi. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) tarafından da ilan edilen Uluslararası Periyodik Tablo Yılı kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk ve Ebru Nayim Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Mediha Nur Evren koordinatörlüğünde, Elementleri Okuma Yarışması düzenlendi.

 

18 Öğrenci Katıldı

 

Ebru Nayim Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Fen Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Anadolu Lisesi, Tekirdağ Özel Aden Koleji, Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden toplam 18 öğrenci katıldı.

 

BİRİNCİ FATMA ŞİMİR OLDU

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ateş, Doç. Dr. Funda Öztürk, Doç. Dr. Hakan Kandemir, Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk ve Arş. Gör. Ozan Süleyman Ürgüt’ün jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, periyodik tabloda yer alan 118 elementi sırayla atom numarası, adı ve simgesiyle 84.55 saniyede okuyan Tuğlacılar Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Şimir yarışmanın birincisi, 88.10 saniyede okuyan yine aynı okuldan Kutay Mızrak yarışmanın ikincisi ve 89.10 saniyede okuyan Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencisi Utku Aygün ise yarışmanın üçüncüsü oldu.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program sonunda yarışmacı öğrenciler ve beraberindeki danışman öğretmenlerine ödülleri takdim edildi. Katılımcı liseler, jüri üyeleri, yarışmanın destekleyicileri Türkiye Kimya Derneği, Kimyagerler Derneği ve sponsor firmalar İnterlab Tekirdağ Şubesi, AKPA Kimya ve Lara Kozmetik’e teşekkür belgeleri takdiminin ardından program son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10