Başkan Yurdakul'dan vatandaşlara uyarı

İlçe sınırları içerisinde, imar planları dışında, kırsal yerleşim alanlarında ve tarım alanlarında özel parselasyon ve hisseli satış işlemlerinin yapıldığının tespit edildiğini ifa

Malkara 20.04.2019 14:52:00 0
Başkan Yurdakul

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, ilçe sınırları içerisinde, imar planları dışında, kırsal yerleşim alanlarında ve tarım alanlarında özel parselasyon ve hisseli satış işlemlerinin yapıldığının tespit edildiğini kaydetti.

 

“HALKIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı açıklamada, “ 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Hükümlerinin 3.3.1.3.maddesinin c bendi “Kırsal yerleşim alanlarında imar planı bulunmayan parsellerde yapılacak ifraz işlemlerinde, oluşturulacak yeni parsellerin imara esas bir yola cephesinin bulunması şarttır. Yapılacak ifraz işlemlerinde parsel genişlikleri 15metreden, parsel derinlikleri de 20meterden az olamaz. Parselden terk sureti ile yol oluşturulamaz. İfraz sureti ile en fazla 5 adet parsel elde edilebilir. Kök parseli 5 adetten az ifraz edilmiş parseller, daha sonra kök parsele dönerek 5 adede tamamlayacak şekilde tekrardan ifraz edilebilir. Her halükarda parselin geldiği kök taşınmaz en fazla 5 adede kadar bölünebilir. Köy yerleşim alanı ve civarı sınırının parselleri kesmesi halinde, sınır hattı ifraz hattı olarak kullanılır. 5 adet bölünme şartı yerleşik alan ve civarı sınırı içinde kalan yerde uygulanır.” diye ifade edilmiştir. 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Hükümlerinin 3.3.1.3.maddesinin İ bendi “Köy yerleşim alanlarında alt ölçekli imar planı bulunmayan parsellerde birden fazla yapı yapılabilir. Ancak bu yapılardan en fazla iki tanesi konut olarak kullanılabilir. Bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm olabilir.” diye ifade edilmiştir. Bu hükümlere aykırı kağıt üzerinde yapılmış sözde parselasyon işlemlerinin Encümen Kararı olmadan ve Kadastro Müdürlüğü tarafından onaylanmadan yapılan işlemlerde hukuki açıdan hak iddia edilemeyeceği hususu; Halkımıza önemle duyurulur” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10