Bin 480 kilogram e-Atık toplandı

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen 'Öğrenciler AEEE Topluyor' kampanyası tamamlandı. Kampanya kapsamında bin 480 kilogram e-Atık toplandığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa ?

Kapaklı 22.04.2019 16:59:00 0
Bin 480 kilogram e-Atık toplandı

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Öğrenciler AEEE Topluyor’ kampanyasının tamamlandığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) ile Elektronik Atıkların (e-Atık) diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesini ve geri dönüştürülmesini sağlamak; ‘Sürdürülebilir Çevre’ bilincini, ‘Sıfır Atık’ felsefesiyle kamuoyunda yaymak amacıyla düzenlediğimiz okullar arası ‘Öğrenciler AEEE Topluyor’ kampanyası kapsamında bin 480 kilogram e-Atık toplandı” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm öğrencilere teşekkür eden Kapaklı Çetin, “Kampanyamız kapsamında İlçemizdeki okullardan toplanan e-Atıklar, çevreye zarar vermeyecek şekilde lisanslı geri dönüşüm tesislerine teslim edilmiştir.” diye konuştu.

 

“FAALİYET VE KAMPANYALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İyi bir toplumun temel yapı taşı olan çocuklarımızın bu bilinci benimsemesi ve uygulamaya almasının çok önemli bir adım olduğunu ifade ederek,  “Gelecek nesillerin bu anlayış çerçevesinde yetişmesinde katkımızın olmasını arzu etmekteyiz. Her yaş grubundan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için bu kapsamdaki faaliyet ve kampanyalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

 

DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Bin 480 kilogram e-Atığın toplandığı kampanya kapsamında dereceye giren okulların ödüllendirileceğini belirten Çetin, ödüllerin, okullara Dünya Çevre Günü’nde teslim edileceğinin bilgisini verdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10