Kontrol amaçlı gittiği hastanede, kalbinden tümör çıktı

Bir süre önce ağabeyini kalp krizinden kaybeden ve son günlerde kalbinde ağrı hissettiği için Özel İrmet Hastanesi'ne başvuran H.Uğur Gökkurt Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. İlhan Mavioğlu tarafınd

Çerkezköy 22.04.2019 17:13:00 0
Kontrol amaçlı gittiği hastanede, kalbinden tümör çıktı

Kalp ağrısı şikayetiyle gittiği, Özel İrmet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ardından acil ameliyata alınan H. Uğur Gökkurt’un kalbinden tümör çıkarıldı.

 

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU EDİLDİ

 

Kalp rahatsızlığı nedeniyle abisini kaybeden ve kalp ağrısı hissettiği için Özel İrmet Hastanesi’ne giden H. Uğur Gökkurt hastanenin kardiyoloji polikliniğine başvurdu. Kardiyoloji polikliniğinde muayene edilip tetkikleri yapılan H. Uğur Gökkurt’un kalbinde Miksoma(iyi huylu kalp tümörü) doku tanısı konuldu.  Şans eseri konulan hastanın kalp içindeki kitlesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. İlhan Mavioğlu tarafından küçük kesi (FMIDCAB) yöntemiyle başarılı bir şekilde çıkartılırken, ameliyat sonrası hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

 

HASTANEMİZE KONTROL AMAÇLI GELDİ

 

Hastane tarafından yapılan açıklamada “ 45 yaşındaki hastamız kontrol amaçlı geldiği hastanemizde yapılan tetkiklerinde kalp içinde küçük kesi tespit edilmiştir. Başarılı operasyonun ardından hastamız sağlığına kavuşmuştur. Klasik yöntemlerle yapılan kalp ameliyatlarında, hastanın “iman tahtası” olarak adlandırılan kemiği tamamen açılmaktayken, küçük kesi (F-MIDCAB) yönteminde hasta göğsünde sadece 6-7 santimlik kesi ile hasta sağlığına kavuşabilmektedir. Ayrıca bu yöntem kalp kapak ameliyatlarının yanı sıra, damar bypass ameliyatlarında da kullanılabilmektedir” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10