Başkan Sarıkurt MBB encümen üyeliğine seçildi

Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) 1. Olağan Meclis Toplantısı İstanbul'da yapıldı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Encümen Üyeliği" görevine seçildi. Başkan Sarıkurt a

Çorlu 25.04.2019 18:28:00 0
Başkan Sarıkurt MBB encümen üyeliğine seçildi

Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) 1. Olağan Meclis Toplantısı İstanbul’da yapıldı.  31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından yapılan 1. Olağan Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, toplantıya 188 üye belediyeden belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.

ATİLA AYDINER BAŞKANLIK ETTİ

Meclis üyeleri arasından yaşça en büyük olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner başkanlık ettiği Meclis Toplantısı’nda birlik başkanı, 1'inci ve 2'nci başkan vekilleri ile birlik encümen üyeleri, divan kâtip üyeleri, denetim komisyonu ve ihtisas komisyonları seçimi yapıldı.

"BAŞKAN SARIKURT ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ"

Yapılan seçimlerin ardından Marmara Belediyeler Birliği Başkanlık görevine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seçilirken, MBB Encümen Üyesi olarak ise Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün seçildi.

"ÇORLU'MUZU VE TEKİRDAĞ'IMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

Toplantının ardından açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kuruluşundan bugüne görev alan farklı siyasi partilere mensup başkan ve üyelerin iş birliği içerisinde önemli görevler yerine getirdiklerini belirterek, "Marmara Belediyeler Birliği belediyeler arasında koordinasyon, işbirliği, ortak sorunların çözümü, yetki ve kaynakların artırılması ve çevre bilinci konusunda önemli birliktelikler ortaya koyarak çok önemli çalışmalar ortaya koymuştur. Çeşitli siyasi partilerden seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan birliğimiz farklı belediyeler arasında uzlaşma ve birlikte çalışma kültürünün oluşmasında önemli bir rol üstlenmiş bulunuyor. Bu güne kadar görev alan tüm başkan ve meclis üyelerimize hizmetleri için teşekkür ederim.  Birliğimizin değerli üyeleri tarafından yapılan oylama sonucunda Encümen Üyeliği görevine seçilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Çorlu'muzu ve Tekirdağ'ımızı en iyi şekilde temsil ederek birlikte önemli çalışmalara imza atacağız. Sorumluluğumuz büyük. İnşallah görev süremiz boyunca hep birlikte belediyecilik ve şehircilik anlamında örnek modeller geliştirerek bunları hayata geçirmeyi başarabiliriz. Göreve seçilen değerli başkan ve meclis üyelerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10