Yıldızkent Ortaokulu'nda kermes ve uçurtma şenliği

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu geleneksel olarak uçurtma şenliği ve kermes düzenledi.  Kermesten elde edilecek gelir ise öğrenciler ve okul için harcanacak. Kapaklı'daki tüm okulları marka okul yapmak için

Kapaklı 26.04.2019 15:02:00 0
Yıldızkent Ortaokulu

Okulun bahçesinde düzenlenen programa Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı Sağlık Müdürü Çişem Uslu,  Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Program öncesi protokol üyeleri resim sergisinin açılışını yaparken, daha sonra yüzlerce resmi inceleme fırsatı buldu. Okul bahçesindeki etkinlikler saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Levent Akın “ Birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve yarınlarımız olan çocuklarımıza okulun ikinci evlerin olduğunu hissettirmek, en önemli paydaşımız olan velilerimiz ile okul öncesi iş birliğini güçlendirmek için geleneksel olarak her sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında düzenlediğimiz uçurtma şenliğimiz, resim sergimiz ve yiyecek kermesimize katılarak değer kattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SOSYAL AKTİVİTELER YAPIYORUZ”

 

Akın “ Eğitimin en temel amacı, öğrencilere birey olma nitelikleri kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamaktır. Günümüzde belli bir müfredatın dışına çıkmayan eğitim ortamları tartışılır hale geldi. Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamız yeni eğitim modellerinin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Çocuklarımıza bütün bu olumlu özellikleri kazandırmak için çocuklarımızı okulda sosyal aktivitelerle buluşturmanın yanı sıra sosyal yaşamda da sanatla, sporla ve müzikle buluşturmak için ailelere ve biz eğitimcilere önemli görevler düşmektedir. Bu sorumluluk ve bilinçle 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde de bin 200’ü aşkın öğrencimize hafta sonu DYK kursunda eğitim öğretim kursunun yanında gitar, bağlama, futsal, masa tenisi, futbol, koro, bilişim teknolojileri, ve görsel sanatlar kurslarımızla da çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken her zaman bizlere destekleri ve fikirleriyle güç katan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kermesin hazırlanmasında emekleri olan okul aile birliği üyelerine, sınıf annelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“OKULLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Programda daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Yıldızkent Ortaokulu ilçemizin özellikle akademik alanda en başarılı okullarından birisidir. Okullarımızın her zaman arkasındayız.Bu tip organizasyonlar öğrencilerimizin sosyalleşmesi, okullarımızın veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle kaynaşması okullarımız adına çok önemlidir. Bu organizasyonda emeği geçen okul müdürü, öğretmen arkadaşlara, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEDEFLERİMİZ VAR

 

Danışmaz “ Eğer Kapaklı ilçesi olarak milli eğitimde öncü, marka kent olmak istiyorsak, marka okullara ihtiyacımız vardır. Biz de tüm okullarımızı marka okul yapmak için en başta okul müdürleri ile öğretmenlerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah başaracağız. Birlikte çalışmaya başladığımız 5-6 aylık süre zarfından okullarımızda çok ciddi çalışmalara imza atıyoruz. Bu çalışmaların en başta akademik anlamda daha sonrasında sanatsal ve sportif alanda gerçekleşmesi gerekiyor. Umarım yılsonu yapılan LGS sınavında da tüm sekizinci sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum. Eminim ki ilçemizde yaklaşık bin 700 sekizinci sınıf öğrencisi var. Milli Eğitim olarak hedef belirledik. İnşallah bu yıl geçen yıl ki fen lisesi azalma oranının en az yüzde 20’sini hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Program Gökkuşağı sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘ Sen Türk Çocuğusun’, Özel Eğitim B sınıfı öğrencilerinin ‘Senden Daha Güzel’, anasınıfı Yıldızlar sınıfı öğrencilerinin ‘İzindeyiz Yüce Atam’ gösterileri davetliler tarafından büyük ilgi ve beğeni ile izlendi. Okula maddi destekte bulunan Bekir Atak, Emine Yılmaz, Cemal Yüceer ve Mustafa Aktaş’a okul yönetimi tarafından plaket takdim edildi.Ayrıca velilerin çocukları ile birlikte yaptıkları yiyecek içecek gibi ürünler davetlilerin beğenisine sunuldu. Buradan gelen gelir ise okul aile birliğine bağışlanacak ve hem okulun hem de öğrencilerin ihtiyaçlarına yardımcı olacak. Programın finalinde ise öğrenciler hep birlikte uçurtma uçurttular.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10