Bir tepki de Vakitçi'den geldi

Saadet Partisi il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi çocuk istismarı ve tacizine tepki gösterdi.

Çorlu 26.04.2019 15:20:00 0
Bir tepki de Vakitçi

Çocuk istismarı toplumsal bir utanç ve suçtur diyen Vakitçi, “Ülkemizde son aylar ve günlerde sıklıkla gündeme gelen “kayıp çocuk”lar ve “çocuk istismarı” , “çocuk taciz” lerindeki kaygılandıran artış yüreğimizi dağlamakta; çocuklarımızın geleceğine, sosyal dokumuza ve yarınlarımıza dair kaygılarımızı günden güne artırmaktadır.Son haftalarda yeni bir çocuğun kaybolması, cinsel istismara uğraması yahut canice öldürülmesi ya da şiddete maruz kalması vakaları giderek yaygın ve sistematik hale dönüşmekte; vakaların çokluğu endişe verici boyutlara ulaşmaktadır” dedi.

 

 “KORUYAMADIĞIMIZ HER ÇOCUK BİZİM SUÇUMUZ”

 

Her gün yeni bir çocuk istismarı, kayıp çocuk haberi, çocuk taciz vakası ile uyanıldığını dile getiren Vakitçi, “Çocuk istismarında kaygılandıran artış, bütün çocuklarımız ve ebeveynler için endişe vericidir. Çocuk istismarı her şeyden daha önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu, toplumun her kesimini ve herkesi ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Çocuklarımızın istismarla karşılaşmasına sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. Çünkü Sorumlu çocuk değil, yetişkinlerdir. Şehirler, Sokaklar, parklar çocuklarımızı kaybettiğimiz suç mahalline dönüşmemelidir. Onların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak en öncelikli sorumluluğumuzdur” dedi.

 

 GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

 

Vakitçi, “Bizler; çocuklara yönelik istismarı nefretle kınıyor, onların fiziksel ve cinsel istismara maruz kalmasını sindiremiyor, çocukların canına kıyan canilerin en ağır ve en hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adaletin gecikmeden tecelli etmesini istiyoruz. Çocuk istismarına karşı etkin mücadele için gereken önlemlerin alınacağına, fail ile birlikte ihmali bulunanlara gereken cezaların verileceğine inanmak istiyoruz. Çocuklarımızın istismar ve ihmalini önlemek hepimizin en temel görevi olmalıdır. Evden okula, okuldan sokağa, eğitimden spora her alanda çocuklarımıza yani geleceğimize sahip çıkmak zorundayız.  Bugün çocuklarımıza sahip çıkmazsak, yarın bizlere sahip çıkacak bir nesil olmayacaktır. Herkes önce bir sussun. Sonra düşünsün. Sonra konuşsun. Yoksa bu sessiz çığlıklar toplumumuzu felakete sürükleyecek” dedi.

 

“BİR NESİL ELDEN GİDİYOR”

 

Yetkililere seslenen Vakitçi, “Yetkililerden çocuk istismarına karşı acil tedbirlerin bir an evvel alınmasını talep ediyor, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm toplumu bu konuda inisiyatif davet ediyoruz. Mutlu aile, güvenli sokak, huzurlu şehirler istiyoruz. Bir nesil elden gidiyor. Lütfen herkes taşın altına elini koysun” dedi.  

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10