Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan Şarköylü muhtarlarla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, toplantının ardından 2 Ağustos 2014 yılında vefat eden

Tekirdağ 26.04.2019 16:34:00 0
Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde seçilerek mazbatasını alan Şarköylü muhtarlarla bir araya geldi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Şarköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

EĞİTİM VERİLDİ

 

Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız tarafından muhtarlara mevzuat ve muhtar bilgi sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Hepinize, hayırlı uğurlu olsun. İhtiyaçların pek çoğu, Tekirdağ büyükşehir olmadan önce İl Özel İdarelerinden karşılanıyordu ama şimdi aynı şeyler belediyeler tarafından yapılmak durumundadır. Özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak durumundadır.  Büyükşehir kanunu çıktıktan sonra kaynakların, imkanların tamamı büyükşehir belediyelerine aktarıldı ve büyükşehir bütçeleri içerisine dahil edildi. Özel İdareye verilen bütçenin yarısından fazlası büyükşehir belediyelerine aktarıldı. Büyükşehir belediyesine ihtiyaçlarımızı giderin demeniz en doğal hakkınızdır. Büyükşehir belediyesi de belli bir önceliğe göre ihtiyaçları karşılama yoluna gidiyor. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edip gidecektir.” dedi.

 

TALEPLERİNİ İLETTİLER

 

Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a ilettiler.

 

ZİYARETTE BULUNDU

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, toplantının ardından 2 Ağustos 2014 yılında vefat eden Trabzon eski Valisi Recep Kızılcık’ın Sağlamtaş Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Vali Aziz Yıldırım’a ziyareti sırasında Malkara Kaymakamı Erhan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş da  eşlik etti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10