Düğün yapacaklara uyarıda bulundu

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy genelinde kapalı veya açık alanlarda gerçekleştirilecek olan düğün, nişan, asker uğurlaması, vb. organizasyonlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkÄ?

Çerkezköy 29.04.2019 16:15:00 0
Düğün yapacaklara uyarıda bulundu

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban yaptığı yazılı açıklamada, havaların ısınması ile birlikte beraber ilçemiz dahilinde kapalı veya açık alanlarda gerçekleştirilecek olan düğün, nişan, asker uğurlaması, vb. organizasyonlarda, kişilerin can güvenliğinin korunması, suçun işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskun mahallelerde havaya ateş açılmasının önlenmesi ve bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir" dedi. 

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Bu amaçla vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Kaymakam Abban, “ Düğün ve eğlencelerde  yol, sokak, ve caddelerin trafiğe kapatılmaması, silahla havaya ateş edilmemesi, yetkili makamlardan izin alınmadan havai fişek gösterisi yapılmaması, müzik aletlerinin sesinin çevreye rahatsızlık verecek derecede yüksek olmaması, düğün ve eğlencelerin saat 23:00 itibari ile sonlandırılması, düğünü kapatmaya gelen kolluk görevlilerine engel olunmaması, araç konvoyu yapılarak cadde ve yolların trafiğe kapatılmaması gereklidir” diyerek Muhtarların belirtilen konuları öğrenmeleri halinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerinin bulunduğunu kaydetti.

 

KURALLARA UYULMAMASI HALİNDE İŞLEM BAŞLATILACAK

 

Kaymakam Abban, belirtilen hususlara vatandaşlar tarafından önemle riayet edilmesi, hususlara uyulmaması halinde sorumlular hakkında olayın niteliğine göre adli ve idari işlemler başlatılacağını dile getirdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10