Başkan Çetin Bıyıkali'de incelemelerde bulundu

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Bıyıkali Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Çetin, mahalle hakkında Bıyıkali Mahalle Muh

Süleymanpaşa 29.04.2019 17:37:00 0
Başkan Çetin Bıyıkali

Mahallelerine yakın bir ocak işletmesinin bulunduğunu, mahallenin içme suyu deposuna yakın olan ocak işletmesinin çalışmasından doğan yoğun toz tabakası nedeniyle sularının kirlendiğini belirten Bıyıkali Mahalle Muhtarı Mestan Aslan, "Mahallemizin içme suyu deposu taş ocağına çok yakın. Ocaktan çıkan toz ve kimyasal kalıntılar su depomuzu kirletiyor. Mahalle olarak kirli su içiyoruz. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz. Durumu Büyükşehir Belediyesine aktarıp su depomuzun yerinin değiştirilmesini talep ettik. 1 yıldır bize dönüş yapmadılar. Çeşitli bahaneler üreterek bizi sağlıksız su içmeye mecbur bıraktılar" şeklinde konuştu.

 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEN BIKTIK

 

Yaşadıkları problemlerin hiç birisinin Büyükşehir tarafından giderilmediğini ileri süren Muhtar Aslan,  " Mahalle olarak bizi özellikle üzen Mahalle ana yolumuzun hala stabilize olması. Komşu mahallelerde büyükbaş hayvanların kullandığı yollar bile ya asfalt ya da taş, bizim mahalle ana yolumuz hala stabilize. Aylardır çalmadığımız kapı kalmadı. Bıyıkali Mahallesi olarak üvey evlat muamelesi görmekten bıktık” ifadelerini kullandı.

 

“TAKİPÇİ OLMA NOKTASINDA ÇABA SARF EDECEĞİZ”

 

Mahalle sakinlerinin yaşadıkları problemleri yerinde görme fırsatı yakaladıklarını belirten Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ise, "Burada içme suyunun kalitesi ve sağlığı açısından ciddi bir problem olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlıksız şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini görmek bizi gerçekten üzdü. Halk sağlığı üzerinde titrenmesi gereken bir durum. Bıyıkali Mahallesi'nde yaşanan problemlerle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız.  Çocukların sağlığından, mahallenin insani şartlarda ulaşımının sağlanması noktasına kadar AK Parti olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Büyükşehir Meclis Üyeleri olmak üzere gerekli mercilere ulaştırma ve takipçisi olma noktasında çaba sarf edeceğiz” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10