Projelerini görücüye çıkardılar

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtı

Kapaklı 30.04.2019 17:36:00 0
Projelerini görücüye çıkardılar

Bugün saat 13.00’da Corner Park AVM’de düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Günü programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Düzenlenen program Kapaklı’da ilk kez gerçekleştiriliyor. Bugün 3 okulumuz bölümleri, alanları, ne tür eğitimler verildiği, bölgemizde bulunan sektörle aramızdaki bağın nasıl sağlanacağına dair bilgiler verecek. İlk defa ilçemizin meslek liselerinde mekatronik – elektrik ve elektronik bölümünü açmak için girişimlerde bulunduk. İnşallah bakanlıktan onay geldiğinde bölgemizde bulunan sanayilerde istihdam oluşturan bir ortam sağlayacağız” dedi.

 

“HEPİNİZİN İŞİ HAZIR”

 

Öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy” İlçemiz bu dönem yapılan seçimlerle birlikte neredeyse beşinci yılını dolduran bir ilçedir. İlçemiz her geçen gün büyüyen bir ilçe ve eğitimsel, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gelişmelere açıktır. Bugün yüzlerce fabrikadan binlerce çalışan burada bulunuyor. Bugün de düzenlenen etkinlikte öğrencilerimizin el emeği, alın teri, göz nuru projelerini inceleyeceğiz. Gönlümüz ister ki bu öğrencilerimiz istediği şekilde üniversitelere giderek eğitimini tamamlasın. Fakat bölgemizdeki OSB’de de öğrencilerimize teknik olarak büyük bir ihtiyaç var. Hepinizin işi hazır” diye konuştu.

 

“YARIN BU MAKANLARDA SİZ OLACAKSINIZ”

 

Ünlüsoy “ Öğrencilerimizin ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bugün dünyada en güçlü 20 ekonomi içerisindeysek bu sizlerin çalışması ile olacak. Bugün biz varız fakat yarın bu makamlarda siz olacaksınız. Siz bu ülkenin geleceğisiniz. Bu yüzden bugün ne kadar gayretli olursanız, yarın ilk 10’ların, ilk 5’lerin içerisinde olacağız. Bu ancak sizlerin üretmenizle ve çalışma disiplininizle mümkün olacak. Bu düşüncelerle hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

 

BİR ÇOK PROJE TANITILDI

 

Ünlüsoy’un konuşmasının ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım gününün açılış kurdelesi protokol üyeleriyle birlikte kesildi. 3-D yazıcı, robotik kol, atık kağıtların geri kazanımı gibi birçok projenin bulunduğu tanıtım gününe Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17, Halk Eğitimi Merkezi 6 ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30 proje ile katıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10