Kut-ül Amare zaferini kutladılar

Osmanlı Devleti'nin İngilizlere karşı kazandığı Kut'ül Amâre Zaferi'nin 103. yıldönümü münasebetiyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde Çerkezköy Hacı Fahri Zümb?

Çerkezköy 30.04.2019 17:41:00 0
Kut-ül Amare zaferini kutladılar

Çerkezköy’de Osmanlı Devleti’nin İngilizlere karşı kazandığı Kut-ül Amare Zaferinin 103. yıl dönümü kutlandı.

 

KAYMAKAM ABBAN’DA KATILDI

 

Önceki gün Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğrencilerin hazırladığı ‘Tarih Şuurunda Kut’ul Amare’ adlı drama gösterisi sergilendi. Aslı Erzurum yöresine ait olan Yemen’e giden askerler için ağıt olarak söylenen ‘Mızıka Çalındı’ türküsü ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gönül Çiçek’in söylediği ‘Dağlıca Türküsü’ dinleyici ve izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

 

ŞİİRLER BÜYÜK BEĞENİ İLE DİNLENDİ

 

Okul öğrencilerinden Yusuf Mert Çelik’in ‘Kahraman’, İrem Keskin’in’Milli Neşide’, Yusuf Aktaş’ın ‘Mehmedim’ isimli  şiirlerini okul korusu eşliğinde birlikte söyledi.  Büyük beğeni ile izlenen program Güftesi Mehmet Akif Ersoy’a, bestesi Uğur Işılak’a ait olan ‘Bir Zamanlar’ ve güftesi Tarık Tosun’a, besteci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmeni Bahadır Ağan’a ait olan ‘Çöle Yazılan Zafer’ adlı şiirlerin okunmasıyla devam etti. Programın ardından okul yönetimi tarafından Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle aziz şehitleri anmak için lokma dağıtımı yapıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10