Başarılı İş İlişkileri Oluşturma Eğitimi" verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde "Başarılı İş İlişkileri Oluşturma Eğitimi" verildi. Eğitime konuşmacı olarak katılan Eğitmen Zeynep Türkan Filiztekin Gürsaç, ba?

Çerkezköy 30.04.2019 17:43:00 0
Başarılı İş İlişkileri Oluşturma Eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “Başarılı İş İlişkileri Oluşturma Eğitimi” verildi.Olumlu iş ilişkisi oluşturmak nedir?, iş ilişkileri ve sınırları, farkındalık ve bireysel performans alanlarımız, olumlu iş ilişkisi için unsurlar konularının anlatıldığı eğitime konuşmacı olarak Eğitmen Zeynep Türkan Filiztekin Gürsaç katıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 13:30-15:45 saatleri arasında düzenlenen eğitimde çalışanlar ve yöneticiler katıldı.  Başarılı iş ilişkisinin başarılı iletişim kurmaktan geçtiğini ifade eden Eğitmen Zeynep Türkan Filiztekin Gürsaç, “İş başarısı, genellikle mevcut ve potansiyel ortaklarla, ekip arkadaşları, çalışanlarla ve müşterilerle olan pozitif ilişkilere dayanır. Olumlu iş ilişkisi, pozitif ilişki kurma becerisine bağlıdır” dedi.

 

“BAŞARILI İŞ İLİŞKİSİNDE TEK KURAL DİNLEMEK”

 

Başarılı iş ilişkisinin oluşması için herkese eşit mesafede dengeli bir şekilde davranmak gerektiğini ifade eden Gürsaç, “Olumlu iş ilişkisi, iletişim becerilerinizi geliştirir, arkadaşlığı teşvik eder, size bazı kişisel tatmin duygusu verir, tekrar iş getirir, markalaşmaya yardımcı olur, işinizi geliştirmenize yardımcı olur, ekip çalışmasını geliştirir, müşteri memnuniyeti sağlar, zor zamanlara bile işinizin devam etmesine yardımcı olur  ve daha fazla ilişki kurmanızı sağlar” dedi. Uyumlu çalışmanın ekip çalışmasını ortaya çıkardığını ifade eden Gürsaç, başarılı iş ilişkisinde tek kuralın dinlemek olduğunu önemli olanın iletişim kurabilmek olduğunu ifade etti.

 

“BAŞARILI İŞ İLİŞKİSİ KURMAK İÇİN SINIRLARI KORUMAK GEREK”

 

Başarılı iş ilişkisi kurmak için sınırları korumak gerektiğini ifade eden Gürsaç, “iş ilişkisinde sınırınızı belirleyin. Ne istediğinizi net belirleyin. Olumsuz bir durum karşısında ne yapabileceğinizi belirleyin. Beklentilerinizi ve düşüncelerinizi karşınızdakine ifade edin. Karşınızdaki ile açık ve dürüst iletişim kurun. Gerektiğinde hayır diyebilin. Sınırın kişiye kazandıracakları, daha az stres, yüksek enerji, daha iyi bir iletişim, daha fazla güven, daha az öfke, daha fazla anlayıştır” dedi.

 

“DAVRANIŞLARINIZI BAŞKALARININ TEPKİLERİNE UYARLAYIN”

 

Bireysel farkındalığın, elde edilen iş ve yaşam sonuçlarının sebebini kendisinde aramakla, işinin ve yaşamının sorumluluğunu almakla başladığını ifade eden Gürsaç, kişisel becerileri ve kişilerle olan beceriler geliştirmek için farkındalık yaratılması gerektiğini ifade etti.  Performansı geliştirmek için, kişilik özellikleri geliştirmek için, kişilerle ilişkileri geliştirmek için kişinin kendisinin farkında olması gerektiğini de anlatan Gürsaç, “Kendinizi uygun hedefler belirleyerek yönetmek, uygun kariyerler seçmek, stresi yönetmek için kendinizin farkında olmalısınız. Davranış düşünme ve hissetme eğilimlerinizi kabul etmek gerekiyor.  Kişiliğin yüzde 30’u genetiktir. Siz ve diğerleri arasındaki farkı anlayın. Neden başklarının size yaptıkları gibi tepki gösterdiğini anlayın. Davranışlarınızı başkalarının tepkilerine uyarlayın” dedi.  

 

“İNSANLARA ZAMAN VERİN”

 

Öz farkındalık ile kendini izlemenin karıştırıldığını ifade eden  Gürsaç, Kendini izleme sosyal durumlarda kendinizi izlediğiniz, düzenlediğiniz, kontrol ettiğiniz kapsam.  Örneğin, yüksek bir öz monitör, insanları gerçekten onlardan hoşlanmadığında arkadaşça davranarak aldatabilir.  Düşük öz monitörler kendi iç durumlarına göre davranırken, yüksek monitörler sosyal duruma göre davranır” dedi.  Başarılı iş ilişkisi kurmak için unsurları söyleyen Gürsaç,  “Alt üst ilişkisinin iyi yürütün, saygıyı elden bırakmayın, güleryüzlü ve çözüm üretici olun, zor kişilerle nasıl başa çıkılacağını bilin, öfkenizi kontrol edin, iyi bir dinleyici olun, samimiyetin dozunu kaçırmayın, yanlış anlaşmalarının önüne geçmek için sor sorun geri besleme yapın, beden dilinizi kullanın, daha fazla güvenin, insanlara zaman verin” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10