Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı bugün saat 14.00'de Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 14 gündem maddesinin görü

Kapaklı 2.05.2019 17:19:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, meclise sunulan altı önerge oy birliği ile meclis gündem maddesine ilave edildi. Toplantıda ilk gündem maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan yazı görüşüldü. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adı altında AK Parti’nin Belediye Meclis Üyesi olarak meclise giren Feyzullah Yorulmaz, Emrah Sevinç ve Serkan Genç’in istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ikinci ve üçüncü maddesinde imar komisyonu ve plan bütçe komisyonu üyesi seçimi yapılırken, AK Parti tarafından önerilen Halil Yıldırım imar komisyonuna, Eray Güner’in ise Plan ve Bütçe Komisyonuna seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclisin dördüncü gündem maddesinde yer alan 2018 yılı gelir ve gider kesin hesaplarının müzakere edilerek karara bağlanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Karaağaç Mahallesi 467 ada 10 parsele ait belediye hissesi konulu yazının İmar Komisyonuna havale edildiği toplantıda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan ihale oluru konulu yazı ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Mecliste hızlı tren ve civarına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği yazısı ve Karaağaç Köyü ve civarı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği maddeleri ise oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündeme alınan Cumhuriyet, Atatürk, İsmetpaşa, İnönü mahallelerinde bulunan trafoların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önergeleri ise oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. Gündemin 13’üncü maddesinde ise 2019 yılı ücrete tabi işlerin görüşülmesi konusu Tarife komisyonuna havale edilirken, meclis son gündem maddesinde ise Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı ‘ Turizmin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi mali destek ‘ programına Kapaklı Belediye Başkanlığı adına Trakya Kalkınma Ajansı’na proje sunulması, projenin başarılı olması durumunda projenin uygulamasında temsile, ilzama ve proje belgelerinin imzalamasında belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Trakya Kalkınma Ajansı’nın belediyelere teklifleri oluyor. Biz sermaye hazırlayıp müracaat ediyoruz. Bununla ilgili protokol imzalanması gerekiyor” diye konuştu. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Meclisi komisyonlara havale edilen gündem maddelerini bugün saat 16.00’da ikinci oturumda görüşecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10