Malkara Meclisi toplandı

Malkara Belediye Meclisi mayıs ayı olağan meclis toplantısı Malkara Belediye Başkan Vekili Birsen Karataş'ın başkanlığında yapıldı. 17 gündem maddesinin görüşülerek karar bağlandığı topl

Malkara 5.05.2019 14:26:00 0
Malkara Meclisi toplandı

Malkara Belediye Başkan Vekili Birsen Karataş ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Vasfi Güner tarafından Malkara Belediye meclis üyeliğine seçilen belediye meclis üyelerine rozet takdiminde bulunulması ile başlayan meclis toplantısı açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA MECLİSİ AZALIĞINA ÜYE SEÇİMİ YAPILAMADI

 

Gündem maddelerine geçilmesinin ardından ilk olarak Selahattin Karacaoğulları’nın Adalet ve Kalkınma Partisinden istifası ve Milliyetçi Hareket Partisinden Meclis Üyeliğine devam etme dilekçesi okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından Çiftçi Malları Koruma Meclisi Azalığına 5 asil ve 5 yedek üye seçimi aday çıkmadığından dolayı yapılamazken, Çiftçi Malları Murakabe Heyetine 5 asil, 5 yedek üye seçimi gizli oylama usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çiftçi Malları Murakabe Heyeti asil üyeliğine Mustafa Gündüz, Recep İrez, Akgül Öztürk, Nihat Bayru, Ahmet Işık, yedek üyeliğine ise Tuncay Güvelçe, Rasim Arslan, Ünal Arslan, Yaşar Kumdereli ve Recep Yaver seçildiler.

 

TAEKWONDO SPOR KULÜBÜNÜN YURT DIŞI ÇIKIŞ İZNİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplu Sözleşme yapılması ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a tam yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kozyörük Mahallesi 24 paftada yer alan ve 6485 nolu parselde bulunan arazinin MTA ya bedelli tahsisi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  Daha sonra Taekwondo Spor Kulübünün yurt dışı çıkış izni hakkındaki Plan ve Bütçe komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Küçük Sanayi Sitesinde Yapılaşma Şartlarının Düzenlenmesine İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan 364 ada 2 ve 3 Parsele İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Balabancık Mahallesi Plan Notlarının Düzenlenmesine İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Hizmet Alanına İlişkin Plan Değişikliği Düzenlenmesi hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde yer alan Kozyörük Mahallesi İmar Planına Plan Notları Eklenmesine İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Marmara Sağlamtaş Mahallesi İmar Planı Notlarına İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu ve İbadet Yerlerinin Taks ve Kaks Alanlarına İlişkin Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde yer alan Kamu Alanlarında Kat Yüksekliğine İlişkin Plan Notu Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün İstifa nedeniyle eksilen Kırsal Hizmet ve Mera Islah Komisyonuna üye seçilmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. Açık oylama usulü ile yapılan seçimde Osman Turgutlugil Kırsal Hizmet ve Mera Islah Komisyonuna oy birliği ile seçildi.

 

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BAŞKAN YARDIMCILARININ AYLIK ÖDENEKLER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Doğalgaz Basınç İstasyonlarının onaylı uygulama planına işlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2018 yılı kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Ardından gündem dışı 1. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Belediye Meclis Üyesi Başkan Yardımcılarının aylık ödeneklerinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10