Yüksel: Çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz

Atık lastiklerin, bulundukları yerde fare, sinek gibi haşerelerin üremesine olanak sağlamanın yanında, durdukları yerde toprağı kirlettiğini, yandıkları zaman hava kirliliğine neden olduğunu ifade eden Ergene B

Ergene 5.05.2019 16:32:00 0
Yüksel: Çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz

Ömrünü tamamlamış lastiklerin önemli bir çevre sorunu teşkil ettiğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “      Lastikler geri kazanım için önemli bir kaynaktır. Toplanan ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi ülke ekonomisine ciddi kazançlar sağlamaktadır. Bu lastiklerin yakılması ile atmosfere yayılan siyah duman içinde bulunan kükürtoksit, azotokit, uçucu partiküller, çok halkalı hidrokarbonlar gibi kirleticiler hava kirliliğine, toprak kirliliğine sebep olmakta çevre ve insan sağlığı açısından önemli derecede tehlike arz etmektedir” dedi.


 

LASTİKLER GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLMEK ÜZERE TOPLANDI

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak ilçe sınırları içerisinde bulunan ömrünü tamamlamış lastiklerin düzenli olarak toplandığını kaydeden Başkan Yüksel, “Bu konu ile ilgili duyarlılık oluşturabilmek amacıyla Velimeşe Mahallesi Avrupa Serbest Bölgesi yolunun kenarında bulunan atıl durumdaki ömrünü tamamlamış lastikler geri dönüşüme gönderilmek üzere toplanmıştır” dedi.

 

 LASTİKLERİ TOPLAYARAK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYORUZ

 

Atık lastiklerin, bulundukları yerde fare, sinek gibi haşerelerin üremesine olanak sağlamanın yanında, durdukları yerde toprağı kirlettiğini, yandıkları zaman hava kirliliğine neden olduğunu ifade eden Başkan Yüksel, “Atık lastiklerin açık alanda uzun süre depolanması, doğaya rastgele bırakılması kanunlar ile yasaklanmıştır. Ancak ülkemizde atık lastikler çöplere atılmakta, boş alanlara bırakılarak çevre kirliliğine neden olunmaktadır. Oluşan bu çevre kirliliğinin önüne geçmek için Ergenemizde belirlenen periyodik günlerde çevreye bırakılmış olan lastikleri toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz” dedi.

Haber: Melek ELMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10