Trafik haftası etkinliklerle kutlandı

Trafik Güvenliği haftası kapsamında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. P

Çerkezköy 8.05.2019 15:26:00 0
Trafik haftası etkinliklerle kutlandı

Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belediye meydanında bir program gerçekleştirildi.

 

BELEDİYE MEYDANINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Bugün saat 14.00’de belediye meydanında gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğinden polis memuru Saim Aydın gerçekleştirdi. Her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği günü, takip eden haftanın ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlandığını kaydeden Aydın” her geçen gün hayatımızdaki önemi artan, trafik olgusuna dikkat çekmek ve trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Karayolu Trafik Haftası törenlerine katılımlarınızdan dolayı şahsım ve teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“BİN 487 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETMİŞTİR”

 

Aydın “  Trafik kazalarının küresel ölçekte, yaygınlaşması neticesinde, meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları, toplumsal ve ekonomik kapıların ciddi boyutlara ulaşması, sorunun ulusal ve uluslar arası düzeyde, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, işbirliği içerisinde ele alınmamasını gerektirmektedir. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte, binlerce vatandaşımız yaralanmakta ya da sakat kalmaktadır. 2018 yılında ülkemiz genelinde, yayaların karıştığı trafik kazalarında bin 487 insanımız hayatını kaybetmiştir. Meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 22.3 korumasız, karayolu kullanıcıları olarak tarif edilen yayaların karıştığı kazalardır.

 

2019 YILI YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI İLAN EDİLDİ

 

İçişleri Bakanlığında 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini ifade eden Aydın “ Okul ve yaya geçidi olan yerlerde ilk geçiş halkı yayaların olduğundan, sürücülerin ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla yaya geçidi önceliğine vurgu yapan ‘ Önce Yaya’ ikonları belediye başkanlığı tarafından çizimler yapılarak sorumluluk alanımızda uygulanmaya konulmuştur. Buradaki amaç tüm yol kullanıcılarının, sürücü ve yayaların doğru bilgilendirilmesi kamuoyunda yaya önceliği algısının güçlendirilerek yaya kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Düzenli ve kazasız bir trafik sadece cezalar ve önleyici tedbirler ile sağlanamaz. Toplumun tüm kurumlarına ve bireylerine görevler düşer, trafik kuralları, uyulması gereken, zorunlu kurallar düşünülmemeli, bir gelenek görenek gibi yaşanmalı ‘ Trafik kültürü’ oluşturulmalıdır. Bu kültür oluşurken ‘trafik kurallarına saygı tüm insanlığa saygıdır’ olgusu ile hareket etmeli ve biz yetişkinler trafik kurallarına uyarak çocuklarımıza iyi birer örnek olmayız ki, yetişecek nesiller trafik kültürünü hayatlarına yerleştirebilsinler. Unutulmamalıdır ki her trafik kuralının bir nedeni uyulmadığı zaman bir bedeli vardır” dedi.

 

ALKOL GÜZLÜĞÜ TAKTILAR

 

Düzenlenen program kapsamında trafikte ve çeşitli uygulamalarda kullanılan araç ve gereçler tanıtılarak, kurulan mini araç parkurunda öğrencilere yaya geçidi ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı. Program kapsamında kurulan alanda alkol gözlüğü takarak futbol topunu kaleye atmaya çalışan katılımcıların geneli alkol gözlüğünün etkisi ile futbol topuna vuramadı. Gözlüğün verdiği alkolik durum nedeniyle zor anlar yaşayarak futbol topunu vurabilen başaran bazı katılımcılar ise kaleyi tutturamadı. Bu anları izleyen vatandaşlar ve minik öğrenciler ise kahkahaya boğuldu.

 

KAYMAKAM ABBAN DA KATILDI

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kooperatif başkanları, STK temsilcileri, emniyet mensupları, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10